Populära parfymer

574 Artikel
31227
5/5 baserat på alla kundbetyg

Populära parfymer – dofter som gör intryck

En doft kan framhäva den egna personligheten, väcka minnen eller dra till sig andra människors uppmärksamhet. Parfym har en intensiv inverkan på människor. Med en motsvarande parfym doftar vi inte bara gott, vi betonar vilka vi är.

Populära parfymer för alla årstider

En omtyckt parfym väcker positiva känslor hos många människor. Ofta beror det på sammansättningen hos ingredienserna. I rätt balans ger doftkompositioner en behaglig känsla och gör att vi känner oss mer bekväma med oss själva.

  • Med särskilt omtyckta doftnoter: Alla parfymer består av tre beståndsdelar, den så kallade grunden. Toppnoten är den doft vi känner först, som dock förflyktigas efter en kort tid. Sedan kommer hjärtnoten. Den utgör själva kärnan i en doft, som håller i många timmar. Basnoten står för de intensiva doftämnena som parfymen innehåller. Den betonar hjärtnoten.
  • Lära känna en doft : En doft som man minns blir ofta en favoritparfym. Dock dränks ofta luften i parfymerier av olika dofter. Då är det svårt att särskilja enfavoritparfym. Det är bättre att undersöka och lära känna en parfym i en lugnare miljö.
  • Ge parfymen tid : Parfymens doft utvecklas successivt. Ge den tid att blomma ut. Först då kan du bestämma dig för om det är din nya favorit

Översikt över doftgrupper av omtyckta parfymer

Inget är mer personligt än doften hos en favoritparfym. Vi bär den gärna vid särskilda tillfällen, på dejter eller när vi vill återuppleva minnen. Det är de enskilda doftnoterna, som doftsinnet uppfattar och som väcker känslor hos oss.

Blommiga dofter innehåller ofta blommiga essenser. Ofta används ros, jasmin eller ylang-ylang. Framför allt innehåller bästsäljande parfymer för kvinnor söta till träiga doftnoter. För herrdofter spelar de en mindre roll.

Orientaliska dofter fängslar med kärva och kryddiga doftextrakt. Muskot möter nejlika och kombineras utsökt med vanilj eller kanel. Exotiska dofter anses ofta som dominanta och intensiva. De har en vitaliserande effekt och finns därför i många bästsäljande parfymer för kvinnor och män .

Aromatiska doftnoter kan däremot kombineras utmärkt med fräscha eller fruktiga essenser. Här är det möjligt att kombinera patchouli med lavendel, kardemumma eller citrusfrukter. Parfymen har en markant och behagligt kryddig karaktär. Den efterlämnar framför allt en sak: Intryck.

Vilken parfym som är populär styrs ofta av trender. Dock bör den valda bästsäljande parfymen även alltid återspegla vår egen personlighet. En doft från Dior, Lancôme eller Chanel måste tilltala vår smak och våra sinnen. Smaken skiljer sig dock åt och det är ok.

Favoritparfymer som alltid är tilltalande

Det finns verkligen en passande doft för varje smak. Fräscha parfymer, som doftar melon eller citrusfrukter, är perfekta för den sportiga typen. Blommiga eller söta nyanser skapar däremot romantiska ögonblick. Den som istället gillar intensiva och märkbara dofter väljer en kraftig parfym som håller nästan hela dagen.

Varje parfym är unik. Lek med dofter och hitta den perfekta doften för en sagolik entré.

Köp omtyckt parfym hos parfumdreams

En harmonisk parfym fulländar vår outfit och gör att vi doftar behagligt och förföriskt. Hos oss hittar du ett stort urval av de populära parfymerna. En perfekt möjlighet att hitta inspiration och skaffa en ny favoritparfym.