Rakgel för män

3 Artikel
1
5/5 baserat på alla kundbetyg

Rakgel för män – skonsam vård för len hy efter rakningen

Du som föredrar en slätrakad hy måste raka dig regelbundet. Men mäns hud är väldigt känslig, särskilt i ansiktet. Det krävs mer än bara en rakhyvel för att bli av med skäggstubben skonsamt och noga. En rakgel för män gör inte bara rakningen med en rakhyvel skonsammare, gelen gör även hakan, överläppen och kinderna lena.

Steg för steg mot en lyckad rakning med rakgel s

Det bästa sättet att uppnå en slät, behaglig hudkänsla utan irriterande skäggstubb efter rakningen är att använda rakgel för män. Tack vare sin struktur kan produkten enkelt appliceras och fördelas direkt på huden med fingrarna. Då kommer du även åt besvärliga ställen vid näsan, på hakan och kinderna och vid öronen. Följ tipsen nedan för att inte irritera huden och förbereda den för rakningen:

  • Förbered ansiktet: Tvätta ansiktet med ljummet vatten före rakningen. När du tvättar ansiktet sköljer du samtidigt bort överflödigt fett, smuts och döda hudceller. Vattnet fuktar dessutom skäggstråna. Då blir de mjukare och lättare att raka av.
  • Applicera rakgel: Fördelen med rakgel är att det är så lätt att dosera. I och med att du kan ta lite gel i taget fördelar du den enkelt över de delar av ansiktet du vill raka. Nu är huden perfekt förberedd och kommer att irriteras av rakbladen mindre än annars.
  • Raka dig: Dags för rakhyveln att göra sitt jobb. Använd inte rakblad som har blivit slöa. De irriterar huden och kan orsaka rodnad. Nya rakblad glider betydligt bättre över rakgelen.
  • Dra rakhyveln med lätta drag: Rakningen lyckas bäst om du inte trycker för hårt med rakhyveln. Arbeta långsamt och för försiktigt rakhyveln längs ansiktets konturer. Skölj bladen med jämna mellanrum för en behagligare rakning. Ju mindre hår och produkt som täpper till bladen, desto närmare rakning.
  • Ta bort rakgelen: När du har rakat dig är det dags att tvätta ansiktet. Då blir du av med lösa skäggstrån också. Det som återstår är en mjuk, oemotståndlig hudkänsla. Använd en fuktgivande vårdprodukt efter rakningen för att förebygga hudirritationer.

Det viktiga är att du inte ska raka dig med rakhyvel utan att använda rakgel eller rakskum. Utan dessa produkter är huden inte förberedd för rakningen och du kan råka skära dig eller huden bli irriterad. Använd därför gel eller skum varje gång du rakar dig för en så behaglig rakning som möjligt.

Med ett bra rakgel går rakningen som en dans

Män som föredrar att raka sig med en hyvel ska alltid använda en rakprodukt. Medan rakskum löddrar rikligt och därför kan göra det svårt att se partierna som ska rakas är gel mycket enklare att använda. Du behöver en mindre mängd produkt och gelen är dessutom skonsam mot din hy och underlättar rakningen.

Trots att rakgel för män är en dryg produkt bör du fördela en tillräcklig mängd över ansiktspartierna. Detta är det enda sättet att skydda huden optimalt och säkerställa en säker rakning. Hyn blir len och du slipper rodnad, sprickor och sår.

Köp bästa rakgel hos parfumdreams

För många män hör skäggrakning till den dagliga vårdrutinen. Efter duschen är ansiktet väldigt lätt att raka eftersom huden är uppmjukad och redo för rakningen. parfumdreams har flera olika rakgel som gör rakningen mycket bekvämare och skönare. För en oemotståndligt vårdad hy.