Conditioner & hårbalsam

491 Artikel
7154
4,5/5 baserat på alla kundbetyg

Balsam: För ett silkeslent hår

Ett friskt och starkt hår är ett skönhetstecken. Det är inte för inte som man säger: ”100 tag med borsten varje dag ger en strålande glans!”. Men håret utsätts dagligen för olika miljöfaktorer och stylingprodukter sliter på håret. För att reparera och direkt förebygga skador, rekommenderar vi att använda ett passande hårbalsam . Då blir håret följsamt och starkt ända ut till topparna.

Särskilt det långa håret (eller hår som är på väg att bli långt) behöver intensiv vård. Hårtopparna torkar snabbare ut. Kluvna toppar uppstår. Med rätt balsam gynnar du fuktbalansen i håret och förser det med tillräckligt med fukt. Det gör att du slipper kluvna hårtoppar.

Varför det är så viktigt att använda ett bra balsam efter hårtvätten

När du tvättar håret ruggas hårets yttersta yta upp. Schampot öppnar alltså upp varje hårstrå som blir sprött. Detta sker även vid hårfärgning. I och med detta torkar hårstrukturen ut och det blir svårare att kamma håret efter att det har torkat.

Med ett passande balsam blir hårets yta slät igen. Vårdande versamma ämnen tränger djupt in i håret och gör det smidigt. Balsam gör det lättare att kamma igenom håret. Om du väljer en balsamkaka eller ett flytande balsam, beror på vad som passar din hårtyp och även på hårlängden.

Olika balsam för varje hårtyp

Sommarsol, varmluft, avgaser och hårfärgning – håret utsätts dagligen för olika påfrestningar. Med rätta hårvårdsprodukter som balsam ger du håret intensiv vård och gör det friskt.

  • Det lockiga håret behöver extra intensiv vård. Med speciella balsam för lockigt hår stärker och vårdar du ditt lockiga hår, så att varje lock blir elastisk och stark.
  • Det färgade håret förlorar för det mesta snabbt sin glans. På grund av den uppruggade hårstrukturen blir hårtopparna spröda. Med balsam, som är speciellt utvecklade för färgat hår, återfår det färgade håret sin glans och den fukt det behöver.
  • Långt hår är särskilt känsligt för kluvna toppar och torra hårlängder. Med högkvalitativa produkter för långt hår vårdar du de fina topparna så att de kluvna topparna inte får en chans. Även balsam som inte sköljs ut ur håret, så kallade leave-in-conditioner eller leave-in-balsam, passar bra för långt hår och ger ett hållbart skydd.

Tänk på din egen hårtyp och -struktur när du väljer ditt balsam. Mycket fint och tunt hår kan bli överbelastat med alltför näringsrika ingredienser och förlorar då sin naturliga volym. Med ett passande balsam för tunt hår förser du håret med de näringsämnen som behövs för att stabilisera hårets egen fyllighet.

Rätt användning av hårbalsam

Det bästa resultatet för ett strålande och lättkammat hår får du om du schamponerar håret som vanligt och sköljer det med varmt vatten. Sedan fördelar du ditt balsam i handdukstorkat hår och masserar in det i håret. De flesta balsamprodukter ska verka i håret i upp till tre minuter. Skölj sedan av resterna noga och föna eller styla håret som du brukar.

Upptäck vårdande balsam hos parfumdreams

Många hårvårdsserier består av schampo, balsam och hårmask. Då vårdar du ditt hår intensivt och på bästa sätt, för att återge glansen till skadat hår, bibehålla ett friskt, långt hår eller få glans och lyster i det färgade håret. Hos Blush hittar du passande produkter som balsam och leave-in-mask.