Unisexparfymer

1171 Artikel
1401
5/5 baserat på alla kundbetyg

Unisexparfym - klassisk, modern och kan bäras av alla

Könsneutrala dofter är ingen ny uppfinning. Redan på 90-talet kom tillverkarna på att stereotypiska parfymer inte alltid är det som män och kvinnor helst vill ha, och skapade därför de första könsneutrala dofterna.

Unisexparfymer kombinerar doftnyanser och -grupper med varandra på ett sådant sätt att man inte kan känna någon tydlig tendens av kvinnlig eller manlig doft. Det är ingen nackdel. De moderna ingredienserna förenas harmoniskt till ett uttrycksfullt doftkomplex. De anpassas helt efter den som bär dem och utvecklas individuellt efter den egna kroppsdoften.

Ett bredare urval av unisexparfym för alla kön

Gränsen mellan kvinnligt och manligt suddas ut alltmer, inte bara inom modevärlden. Inte heller parfymtillverkarna skapar bara parfymer som är enbart för kvinnor eller män. Unisexdofter blir allt mer populära och välkända. Det är en seger inte bara för par som lever minimalistiskt (de kan dela på samma parfym), utan även för alla som inte gillar eller vill inordna sig efter de typiska könsrollerna.

Feminina dofter är ofta söta och blommiga. Men för vissa kvinnor, som hellre föredrar en kärv doftgrupp, kan urvalet vara begränsat. Med en passande unisexdoft får de en svalare, kärvare och råare parfym, utan att för den skull förlora sin kvinnlighet. Det är samma sak för män: Många tycker att läderaktiga-kryddiga nyanser är för kärva och tunga. De gillar lättare dofter – utan att de är för feminina. Även i detta fall erbjuder unisexparfymerna ett stort urval av nya doftgrupper.

Nyanser och aromer i unisexdofter

Fräsch och ändå träig. Blommig, men inte för söt. Så kan man beskriva unisexdofter, som kan bäras av alla kön. Kärva nyanser framträder lika tydligt som milda aromer. Märkestillverkarna skapar skickligt den perfekta mixen av dessa. Det finns en unisexdoft för alla. Passande aromer som alla kön kan bära, är bland annat:

  • ambra
  • bergamott
  • mynta
  • mysk
  • persika
  • vanilj

Denna lista kan säkert göras längre. Men de ger en bra överblick över vilka doftnoter som passar lika bra för henne som för honom.

Hitta unisexparfym för alla tillfällen hos parfumdreams

Parfumdreams erbjuder ett stort urval av märkesparfymer. För många tillverkare av unisexdofter spelar kön inte längre någon roll. De går snarare efter aromer och det som passar ihop med dem istället. Hos parfumdreams hittar du unisexdofter till billiga priser. Med filtreringsalternativen kan du förenkla din sökning och välja rätt parfym. Unisexparfym är även helt rätt val som present. Dessa dofter är skapade för att ta fram det bästa hos varje personlighetstyp.