Herrparfymer

2084 Artikel
14090
5/5 baserat på alla kundbetyg

Attraktiva herrparfymer för en maskulin utstrålning

Bra herrdofter framhäver mannens vårdade stil och kan sätta en prägel på det första intrycket. Vår parfym avslöjar mycket om vår karaktär och är en avgörande faktor för hur vi uppfattas av andra. Från energiskt och otvunget till orientaliskt och sensuellt - din doftkollektion återspeglar alla fasetter av din personlighet.

Vilka slags herrdofter finns det?

För att bättre kunna förstå och beskriva herrdofterna, finns det olika doftkategorier som de kan indelas i:

  • Orientaliska herrdofter: De kännetecknas av tunga, kryddiga noter och doftämnen somsandelträ, mysk, ambra och patchouli.
  • Fräscha herrdofter: De har ofta en mindre alkoholhalt och känns därför lättare. Dessa dofter domineras av citrusnoter, bergamott, röda frukter och gröna noter och bärs gärna på sommaren.
  • Träiga herrdofter: Cederträ, sandelträ, läder och vetiver är omtyckta doftämnen i parfymer med träiga noter. Dofterna går åt det tunga hållet och därför ska de inte appliceras i överflöd, eftersom effekten i så fall kan bli överväldigande.
  • Blommiga herrdofter: De doftar av kryddor, blommor, apelsinblommor, syren och jasmin och har en diskret, men ändå lätt frän och maskulin effekt.

Stick ut från massan med en personlig herrdoft

Vissa herrdofter är väletablerade sedan årtionden tillbaka och är så klassiska och tidlösa, att de har kommit att bli riktiga bästsäljare. De klassiska herrdofterna har ett stort igenkänningsvärde och blir för många män ofta ett förstaval. Det känns bekvämt att köpa en klassiker och risken att göra ett fel val blir därmed låg. Men i den underbara parfymvärlden väntar ytterligare spännande dofter på att bli upptäckta av självsäkra män.

5 omtyckta aromer i herrdofter

Råvarorna i herr- och damparfymer är i stora delar samma, men skiljer sig ändå något i själva kompositionen.

Till de typiska doftnoterna i herrparfymer räknas många naturliga aromer, vilka som regel är syntetiskt framställda inom den moderna parfymtillverkningen.

  1. Tobak: Tobak förstärker varje doft och är varm, kryddig, intensiv och något söt. Kombinationen med träiga noter och blommiga noter används gärna av parfymörer.
  2. Läder: Läder har en rökig och kraftig doft, som samtidigt även är mjuk och behaglig. Läder kombineras mycket gärna med blommiga noter, som därmed blir mer kärva och mindre blommigt feminina.
  3. Sandelträ: Sandelträ har en varm och angenäm doft, är något söt och kombineras ofta med jasmin- och patchoulinoter.
  4. Vetiver: Det tropiska söta gräset vetiver doftar både sött och kärvt och ger en citronaktigt fräsch effekt i näsan med en träig not. Därför kombineras ofta herrdofter med vetiver med citrusnoter.
  5. Ambra: Ambra är en förförisk doft som är lätt sötaktig och träig. I kombination med blommiga doftnoter blir ambra mycket maskulin och passar för män i alla åldrar.

Tips: Så här applicerar du din herrparfym på bästa sätt

När du applicerar en parfym ska du inte spraya den på handlederna och gnugga dem mot varandra. Då kan det nämligen hända att doftmolekylerna förstörs och herrparfymen får inte längre den effekt som parfymören hade framställt. Spraya den på vänstra och högra sidan av halsen - det räcker som regel, för att doften ska få önskad effekt. Lite extra spray på bröstet kan ytterligare förstärka doften.

Handla parfym för män till billiga priser: Beställ online hos parfumdreams

En bra herrdoft kan bli ditt personliga varumärke. Det kan vara svårt att hitta rätt i det stora utbudet, speciellt när du vill handla herrdofter till billiga priser. Hos parfumdreams finns den bästa kombinationen av personliga sökfilter, som du kan ta hjälp av för att hitta din doft bland högklassiga märkesparfymer till bra priser.