Plattång

31 Artikel
16
5/5 baserat på alla kundbetyg

Plattång: För ett glänsande, rakt hår

En plattång är det perfekta stylingverktyget för vardagen. Med en plattång är det inga problem att få det släta, perfekt stylade håret som du vill ha. En snabb vardagsfrisyr för en lång arbetsdag eller en uppseendeväckande kvällslook – med en modern plattång kan du inte bara platta ditt hår, utan även styla det i lockar, stora vågor eller lediga strandvågor.

Göra lockar med plattång

Låt dig inte förvirras av namnet: En plattång kan inte bara platta håret. Den används även för att skapa lockar och vågor och det gör du enkelt genom att lägga en hårslinga mellan plattorna. Vrid den nu 180 grader och dra försiktigt genom hårslingan. Nu ska hårslingan ha format sig i en vacker lock.

Den här tekniken är speciellt bra för det tunna håret. Om det tunna håret lockas med en hårspray.

Plattång med titan- eller keramiska plattor? Vad är bättre?

Vissa föredrar en plattång med keramiska plattor, andra föredrar titanvarianten. Det går egentligen inte att generellt säga vilket material som är bäst. Det viktiga är kvaliteten på plattorna. Ju mindre känsliga plattorna är mot repor och ju slätare de är, desto mindre ”river” de på håret och desto skonsammare är användningen.

Som regel är prisnivån ett bra kvalitetskriterium för plattänger. De billigare modellerna för 20 Euro är för det mesta mindre skonsamma för håret jämfört med modellerna som kostar mellan 150 till 200 Euro, som även används bland frisörerna. Plattänger med metallplattor bör du undvika helt, eftersom de inte fördelar värmen jämnt och blir för heta på vissa ställen. Det kan torka ut håret och göra det sprött.

Var hittar du den rätta plattången för ditt hår?

Det är din hårlängd som avgör vilken plattång som passar just dig.

  • Kort hår och tunt hår: För detta hår passar det bäst med en s.k. mini-styler med smala plattor. Med denna greppar du de separata slingorna lätt och det går även att platta kort hår, som t.ex. en lugg.
  • Tjockt, långt och krulligt hår: En maxi-styler är det bästa valet för dessa hårtyper. De extra breda plattorna avger mer värme och tämjer då även fylligt och lockigt hår.
  • Alla hårtyper: Med en classic-styler med mellanbreda plattor går det att skapa alla önskade frisyrer och den passar för alla hårtyper.

Handla högkvalitativa plattänger hos parfumdreams

En plattång med inställningsbara temperaturer skonar håret vid stylingen. Tänk på att en hög värme med temperaturer över 200°C under en lång tid skadar och torkar ut håret. Därför är det oerhört viktigt att du använder en värmeskyddsspray innan du börjar styla med plattången.

Du hittar plattänger i salongskvalitet till de bästa priserna hos hårvård, som tar fram det bästa av ditt hår.