Rakborstar

44 Artikel
32
5/5 baserat på alla kundbetyg

Vad använder män rakborstar till?

Rakborstar är ett typiskt hjälpmedel för våtrakningen. Om du inte vill använda rakskum, utan föredrar det täta löddret från en rakkräm, behöver du en rakborste för att arbeta upp och applicera löddret.

Vad är en rakborste?

En rakborste har ett kort handtag av metall, trä, horn eller plast krönt av borst. Den ligger perfekt i handen och kan antingen hängas i ett ställ och eller ställas upprätt. I det senare fallet är handtagets ände plan. Handtaget ska vara rejält, men inte för tungt.

Men det som avgör en rakborstes kvalitet är inte handtaget utan själva borsten. Det är borsten som avgör raklöddrets kvalitet och konsistens.

Det perfekta raklöddret arbetas upp när luft tillförs rakkrämen med hjälp av rakborsten. Detta lödder bidrar sedan till en hudnära rakning som inte irriterar huden för mycket. Löddret skyddar huden och gör att rakverktyget glider väl så att skäggstrån rakas av så effektivt som möjligt. Vidare har rakkrämer även en återfuktande effekt.

Rakborste: Grävlingshår eller syntetiskt material?

Rakborstens borst kan vara bestå av olika material. Alternativet med högst kvalitet är med säkerhet en borste av äkta grävlingshår, eftersom grävlingshåret har många positiva egenskaper:

  • Det suger upp vatten.
  • Det håller väldigt länge.
  • det är mjukt.
  • Borsten är fina, men ändå täta så att de arbetar upp ett krämigt lödder.

Vilka alternativ finns det till rakborstar av grävlingshår?

Det finns olika alternativ till rakborstar av grävlingshår, bland annat:

  • Rakborstar av vildsvinshår: De har en peelingeffekt eftersom de är så sträva och lyfter upp skäggstråna bra. Men många män tycker att de är obehagligt styva i början och med tiden blir borsten porösa och faller ut. Men de är billigare än rakborstar av grävlingshår.
  • Rakborstar av hästhår: Dessa är mjukare än rakborstar av vildsvinshår och billigare än rakborstar av grävlingshår. De kan lukta lite fränt i början och kräver mycket vård för att hålla länge.
  • Rakborstar av syntetfibrer: Om du inte vill använda animaliska produkter eller är allergisk mot dessa är en borste av syntetfibrer ett bra val. Det finns ett enormt stort urval sådana borstar. Jämfört med naturborst absorberar de bara lite vatten, vilket gör löddret lösare och inte lika krämigt.

En rakborstes borst är av avgörande betydelse. Men även rakborstens så kallade backbone är en viktig kvalitetsmarkör. Begreppet avser den del av rakborsten där borsten är fästa vid handtaget. Den avgör hur fasta eller böjliga borsten är.

Köp din rakborste i ett set och välj bland olika kvalitetsnivåer

Rakborstar köps ofta i ett set där en rakskål och en rakhyvel eller raktillbehör ingår. Du kan välja mellan rakborstset med borst av grävlingshår eller andra utföranden.

Om rakborstsetet ska vara en present väljer många alternativet med grävlingshår, eftersom dessa borst och seten där rakborstarna ingår brukar vara av extra hög kvalitet. Då har mottagaren glädje av sitt set länge och behöver inte ersätta det på många år eller rent av decennier.

Du hittar ett stort urval rakborstar hos parfumdreams och kan välja mellan rakborstar av grävlingshår eller bland syntetiska alternativ. Det finns något för varje plånbok.