Schampo för torr hårbotten

61 Artikel
175
5/5 baserat på alla kundbetyg

Schampo mot torr hårbotten – snabb hjälp för hud och hår

Vårdande produkter ska inte bara skämma bort ditt hår, utan även rengöra hårbottnen och tillföra den näring. Använd alltid ett schampo för torr hårbotten om klåda och irritation gör livet besvärligt. Tillverkarna använder milda sammansättningar och tensider samt rätt mängd fukt.

Varför använda ett schampo för torr hårbotten?

Det finns alltid en anledning till att talgproduktionen är ur balans. Därför bör du inte ignorera detta tecken, utan istället hjälpa hårbottnen på traven med anpassad hårvård. Annars kan det hända att den blir allt känsligare och då kommer du att reagera med klåda på alla stylingprodukter. Torr hårbotten kan bero på följande orsaker:

  • Hormonella förändringar som pubertet, graviditet eller övergångsålder
  • Stress och dålig kost som uppstått på grund av det
  • Naturligt åldrande av huden och fuktförlust i hårbottnen.
  • Aggressiva tensider och att tvätta håret för ofta
  • Kemisk belastning med hårfärg eller permanentpreparat
  • Stark värmepåverkan genom stylingredskap

Det spelar ingen roll vilken orsak som gäller dig – med ett speciellt schampo för torr hårbotten tillför du stressade hudceller med lugnande ämne och tillräcklig fukt.

Dessa ingredienser finns i ett schampo för irriterad hårbotten

Först och främst handlar det om att en redan känslig hårbotten ska inte belastas ytterligare av schampot. Istället är kroppens egna fuktgivande medel perfekta för att lindra klådan. I schampo för torr hårbotten används framför allt urea eller laktat. Även växtbaserade oljor innehåller många olika näringsrika ingredienser som kan lindra irritationer. Pantenol är ett viktigt vårdande ämne som kan verka lugnande på känslig hårbotten.

Köp schampo för torr hårbotten hos parfumdreams

Hos parfumdreams hittar du första hjälpen mot klåda, torrhet och irritationer. Upptäck vår kollektion av schampo för torr hårbotten med maximalt vårdande och lugnande ingredienser. De kan inte bara lindra klåda, utan även återställa den naturliga fuktighetsbalansen.