Schampo mot fett hår

74 Artikel
1372
5/5 baserat på alla kundbetyg

Schampo mot fett hår – hitta rätt vård

Fett hår kan vara en utmaning. Du går hemifrån på morgonen med nyfönad frisyr, bara för att vid lunchtid upptäcka att det ser fett ut vid hårfästet. Den goda nyheten är att du kan göra något åt det. Rätt schampo för fett hår är den bästa basprodukten för att vårda hårbottnen och balansera talgproduktionen.

Hur fungerar schampo för fett hår?

Håret blir fett när hårbottnen producerar för mycket talg. Detta är kroppens eget smörjmedel som i normala fall ser till att håret inte torkar ut. Om håret blir fett i hårfästet handlar det om att använda balanserande vårdande produkter. Följande ingredienser i schampo för fett hår hjälper dig med detta:

  • Lera: Absorberar överflödig talg och ger hårbottnen en fräsch känsla.
  • Citronextrakt: Doftar underbart fräscht och löser upp envisa talg- och stylingrester.
  • Salicylsyra: Kan reglera talgproduktionen som balanserade verksamt ämne och minska klåda.
  • Miceller: Dessa tensider löser upp fett och rester och spolar ut dem med vattnet.

När du använder schampo för fett hår ska du välja en sammansättning utan aggressiva sulfater. Dessa tvättaktiva ämnen kan stressa hårbottnen, vilket återigen leder till ökad talgproduktion.

Så här använder du ett schampo för fett hår

Har du hittat rätt schampo för dig? Tänk då på följande när du använder det. Schampo som motverkar ett fett hårfäste är faktiskt avsett för din hårbotten. Massera in det försiktigt och se till att du når alla partier. Ofta glömmer man områdena bakom öronen och i nacken. Att skölja ut schampot noga är en självklarhet, så att du får en fräsch och lätt känsla efter hårtvätten. Produktrester kan göra att håret ser fett ut.

Ett annat tips för fett hår: undvik höga temperaturer. För varmt vatten eller för varm föntorkning kan belasta hårbottnen. För att skydda sig mot detta reagerar hårbottnen med ökad talgproduktion. Och även om det betyder mer arbete så måste du vara lite försiktig med fett hår.

Vilken hårkur ska jag använda för fett hår?

Du känner kanske till problemet: Samtidigt som hårfästet snabbt blir platt av fett, ser topparna spröda och torra ut. Med en hårkur för fett hår ger du håret nödvändig fuktighet, utan att stressa hårbottnen. Se till att endast applicera och arbeta in det i längderna och i topparna. Skölj ut det med rent vatten när det har fått verka en stund.

Schampo för fett hår – så förlänger du dess effektivitet

Försök att inte tvätta håret varje dag. Även det bästa schampot och intensiva hårkurer för fett hår kan om de används för mycket få minskad effekt eller till och med förlora sin verkan. För att undvika detta kan du använda hårspray.

Fett hår: Köp schampo och hårkur hos parfumdreams

Ett fett hårfäste kan vara irriterande, men det finns ingen anledning att gömma dig där hemma. Det finns vid det här laget ett stort urval ingredienser som får hårbottnen i balans igen och reglerar talgproduktionen. Hos parfumdreams handlar du schampo och hårkur för fett hår till fördelaktiga priser.