Torr hy

59 Artikel
142
5/5 baserat på alla kundbetyg

Ansiktsvård för torr hud – med intensiv fukt och vård

Den stramar, är fjällig och till och med kliar ibland: Problemet med torr hy är något som alltför många känner igen. Men det finns några faktorer, som kan påverka hudens tillstånd: Förutom kost och livsstil spelar t.ex. årstiden en viktig roll. Framför allt på vintern känner många av att huden blir torr. Variationerna mellan kylan utomhus och den varma och torra inomhusluften påverkar även den friskaste huden. Vad ska man då göra för att få huden att se smidig ut igen? Med den rätta hudvården för torr hud förser du din hud med tillräckligt med fukt och får den att se jämn och återfuktad ut igen.

Den rätta hudvården för torr hud – det är rutinerna som gör det

För att få din torra hy att stråla igen, ska du se till att hålla dig till en skönhetsrutin som är exakt anpassad efter din hudtyp. Men var inte orolig – du behöver inte många produkter för att sätta ihop en högeffektiv hudvårdsrutin:

  • Peeling för torr hud: Grunden för en hudvårdsrutin för torr hud är en effektiv peeling, som tar bort de döda hudcellerna som får huden att se glåmig ut. De kemiska peelingarna är extra snälla mot ansiktshuden. De tar bort döda hudceller över natten och efterlämnar en len och mjuk hudkänsla. Ingredienser som glykolsyra, salicylsyra och mjölksyra är extra omtyckta. Kemiska peelingar kan användas dagligen om huden verkligen tål dem. Det bästa är om du först testar peelingen och håller koll på huden, för att se hur den reagerar på produkten.
  • Serum för torr hud: Torr hud behöver högkoncentrerad fukt. Ett serum för torr hud är bräddfull med vårdande ingredienser. En särskilt omtyckt ingrediens är hyaluronsyra. Den är en naturlig beståndsdel av hudcellerna och är extremt bra på att binda fukt till huden. Men den gör mer än bara förser huden med fukt. Serum med hyaluronsyra hjälper även huden att förhindra fuktförlust – alltså precis den rätta hudvården för torr hud.
  • Ansiktsolja för torr hud: För att bibehålla den fukt som serumet har tillfört huden, ska du använda en ansiktsolja som avslutning på hudvårdsrutinen. Det tunna oljeskiktet har två fördelar: För det första hindrar det att hudcellerna förlorar fukt. För det andra håller oljan det översta hudskiktet smidigt och gör så att den torra huden återfår ett vackert glow. En ansiktsolja kan dessutom blandas med ansiktskrämen, för att göra den ännu mer näringsrik – perfekt för sådana dagar, då huden behöver en extra dos av vård.
  • Hudförnyelseprocessen tar i genomsnitt 28 dagar. Det är alltså viktigt att ge din hud tid att vänja sig vid en ny hudvårdsrutin. Då blir du helt säkert belönad med en mjuk och len hud. Ytterligare en fördel: Om din hud har blivit försedd med rikligt med fukt, kan även torrhetsrynkorna slätas ut. Det resulterar i att huden verkar yngre och slätare.

    Handla hudvård för ansiktets torra hud hos parfumdreams

    Den torra huden behöver mycket omtänksamhet. Se därför över din hudvårdsrutin och komplettera din torra hud med precis vad den behöver. Upptäck högkvalitativ hudvård för torr hud hos parfumdreams till förmånliga priser – för en fast, jämn och strålande hud.