Rakapparater för män

14 Artikel
4
5/5 baserat på alla kundbetyg

Raktillbehör för män – med dessa tips kan du inte misslyckas med rakningen

Det är inte många män som vill ha ett vildvuxet skägg. Skägget ser mycket mer snyggt och välvårdat ut med trimmade och definierade kanter. Oavsett om du använder en systemrakhyvel eller en rakhyvel för män med bara ett rakblad: Varje rakning kan ändra ditt utseende enormt. Om du följer dessa tips får du en snygg rakning utan blodvite.

Du behöver en raktillbehör av god kvalitet för att lyckas med rakningen

Det finns mängder av rakhyvlar för män på marknaden. Vilken du väljer avgörs i hög utsträckning på dess formgivning och pris. Engångsrakhyvlar är inte det bästa valet. De är inte av särskilt hög kvalitet och är dessutom inte bra för miljön. Ett mera hållbart alternativ är rakhyvel för män med utbytbara rakblad.

  • Engångshyvlar för män: Dessa rakhyvlar är visserligen billiga att köpa, men erbjuder lite kvalitet för pengarna. Bladen blir slöa efter några få rakningar och kan inte ersättas med nya. Det innebär att hela engångshyveln hamnar i soporna – ett slöseri som på sin höjd lönar sig under semestern.
  • Rakhyvlar för män: Rakhyvlar för män finns i många olika modeller. Med ett ergonomiskt handtag, olika tillbehör och antal blad går rakningen som en dans. Men det är viktigt att du alltid använder rakgel eller raklödder när du rakar dig med en rakhyvel. Det är skonsamt mot huden och gör rakningen till en angenäm upplevelse.
  • Elektriska rakapparater: Det finns elektriska rakapparater för såväl torrakning som våtrakning. Apparaterna har ett batteri och börjar vibrera när du startar dem. För en skonsam och enkel rakning utan hudirritation.
  • Rakhyvlar för män: Klassiska, traditionella rakhyvlar gör rakningen till en speciell upplevelse. Tack vare ett robust handtag och enskilda rakblad kan får du en målinriktad, hudnära rakning. Men den här typen av rakhyvlar kräver lite fingertoppskänsla och övning för att inte sluta i ett blodbad.

Medan elektriska rakapparater arbetar nästan av sig själva måste du göra det mesta jobbet själv om du använder en rakhyvel. Rakhyvlarna har ett system med 3 till 6 blad och är praktiska att använda. Det är viktigt att bladen alltid är vassa så att rakningen känns skön och du slipper skära dig

Rätt förberedd för en lyckad rakning

Innan du börjar med själva rakningen är det bra att förbereda huden. Ju mjukare skäggstråna är, desto lättare går de att raka av. Samtidigt möter bladen ett lägre motstånd och håller sig därmed vassa längre.

Om du använder en rakhyvel för män är det bäst att du rakar dig direkt efter duschen eller badet. Då har huden hunnit mjukas upp och är redo för rakningen. Massera in lite rakgel eller raklödder där du ska raka dig för att skona huden. Och nu kan rakhyveln för män göra sitt jobb. Dra hyveln över skägget försiktigt och med ett lätt tryck. Trimma kanterna eller raka av all skäggstubb. Då får du ett snyggt och lyckat resultat.

Ett tips: Använd en skäggolja eller ettskäggbalsam till ditt trimmade skägg efter rakningen. Smörj även in huden med en vårdande herrprodukt för att lugna huden efter en slätrakning.

Upptäck raktillbehör för herrar hos parfumdreams

Det finns raktillbehör för alla män, hud- och skäggtyper. Dessa produkter hjälper dig trimma skägget eller raka av all ansiktsbehåring. För att ge dig en överblick över vilka olika rakhyvlar för män det finns, erbjuder parfumdreams en rad olika modeller i sortimentet. Hos oss kan du i lugn och ro hitta rätt produkt för din nästa rakning utan stress så att du alltid kan ha ett välvårdat skägg eller en len hudkänsla.