Hårmask & hårkur

262 Artikel
2513
5/5 baserat på alla kundbetyg

Hårmasker: Intensiv vård för ett vackert och friskt hår

När du dagligen fönar, stylar och plattångar håret blir det ofta sprött och torrt. Samtidigt är skadlig påverkan från miljön en påfrestning för håret. Hårmasker och hårkurer hjälper håret att växa sig långt och hålla sig friskt trots alla dessa ogynnsamma förhållanden. De är en bra komplettering till hårvårdsrutinen och vitaliserar hårstrukturen och ger tillbaka glansen i håret.

För att undvika att håret blir alltför skadat och att inte hårets naturliga fuktighetsnivå sänks, rekommenderas en regelbunden användning av ett balsam och en hårmask i förebyggande syfte. Då bevaras fukten i håret samtidigt som det ger ett skydd mot avbrutna hårstrån och kluvna toppar.

Skillnaden mellan hårmask och hårkur

Det är inte en stor skillnad mellan en hårmask och en hårkur. Båda produkterna innehåller en liknande sammansättning av verksamma ingredienser, som stärker och vårdar håret.

Hårmasker har ofta en något högre andel av högkvalitativa oljor, som tillför ytterligare fukt till håret. Det är speciellt bra att använda en intensivt vårdande hårmask till torra hårtoppar, så att de förses med tillräckligt med fukt och därmed inte klyvs.

Den bästa hårmasken för varje hårtyp

För att du ska hitta den bästa hårmasken som passar just dig, är det viktigt att du känner till vilken hårtyp du har. Beroende på hårets tillstånd kan en passande hårkur ta fram glansen på det färgade håret eller hjälpa det starkt skadade håret att få en frisk hårstruktur.

Av princip stärker hårmasker håret, ger det mer glans, gör det mer följsamt och tillför en bra mängd fukt. Produkten masseras in i handdukstorkat hår efter hårtvätten. Fördela hårmasken även vid hårrötterna, så att de verksamma ämnena kan tränga in i hårbotten och stärka rötterna. Sedan sköljer du noga ur masken med varmt vatten.

Finaste innehåll för intensivt vårdande hårmasker

Hårmaskerna stärker varje hårstrå med sina värdefulla oljor. Särskilt arganolja, sheasmör och druvkärneolja används ofta i maskerna. Sprött hår som är benäget att få kluvna toppar blir åter glänsande och vackert med proteiner av vete, soja och havre. Men även ett hår som lätt blir fett och hårbotten kan dra fördel av en passande hårkur, som hjälper till att balansera fuktnivån. I dessa hårkurer finns ofta extrakt av kamomill eller naturliga leror.

Hårmasker och -kurer finns i olika konsistenser. Den mest kända är väl den krämiga masken, men även serum och hårmjölk - ett mer lättflytande alternativ - blir mer och mer kända och omtyckta. Leave-in-kurer (för det mesta i sprayform) vårdar håret efter hårtvätten och behöver inte sköljas ur. När den stressiga vardagen tar över är denna hårmasktextur ett bra alternativ, när du vill vårda håret.

Handla hårmasker för ett friskt, glänsande hår hos parfumdreams

Ett glänsande vackert hår är inte bara en fråga om tur. Hjälp hårets naturliga glans på traven och få ditt friska hår med den rätta hårvården. Du hittar passande hårkurer och -masker hos parfumdreams. Komplettera din hårvårdsrutin med hårschampo, balsam och en rikt närande hårkur, så att ditt hår håller sig friskt och starkt.