Bara det bästa - spara 20%* på mors dag

Menu

Parfumdreams

Miljömedvetenhet – ett av våra högsta mål

Reduktion av CO2-utsläpp

Har du någonsin i samband med att du handlat online funderat på hur mycket företaget du handlar från belastar miljön, från beställning till leverans?

Vi jobbar sedan flera år tillbaka med att hitta och implementera lösningar som håller våra koldioxidutsläpp på ett minimum. Här kan du läsa mer om det vi gör, för vi tycker att det borde vara varje företags mål att minska koldioxidutsläppen och skapa förnybar energi.

Nyutvecklad programvara – minskad pappersförbrukning, ökad effektivitet!

När man skickar paket är det vanligt att företag både lägger i en följesedel i paketet, och ibland också utanpå paketet. Det gör att det uppstår berg av papper som måste förstöras på ett kostsamt sätt efter att beställningen har slutförts, eftersom papper med text på inte kan återvinnas till 100 %. Vi anser att detta varken är miljömedvetet eller tidsenligt och har därför låtit utveckla ett program som fungerar helt utan papper. Nu är våra medarbetare utrustade med en liten, strömsnål enhet där den nya programvaran är installerad. Den förbrukar mindre energi än en vanlig smartphone och laddas upp med ström från vår egenproducerade solenergi, vilket gör att vi förbrukar mindre papper så att skogar skonas. Detta nya program är dessutom så flexibelt att de varor som har beställts kan skickas iväg snabbare och effektivare.

Vi producerar mer energi än vad vi förbrukar!

Tack vare investeringen i en ca 600 m2 stor solcellsanläggning genererar vårt logistikcentrum upp till 8 MWh i månaden (jämförelsevis förbrukar ett hushåll bestående av 4 personer ca 4,4 MWh per år). Detta gör att vår energiproduktion är mycket större än vår förbrukning är, och överskottsproduktionen återförs till nätet.

Mer ljus, mindre energi, större välbefinnande!

Belysning är en viktig fråga för alla företag som har stora kontorsutrymmen eller hallar. Enbart strömförbrukningen för belysning uppskattas uppgå till ca 15–25 % av den totala förbrukningen. Vi har med hjälp av experter från LTG-Deutschland sänkt strömförsörjningen för vanlig belysning med ca 60 % med hjälp av användning av toppmodern LED-teknik och samtidigt tydligt ökat belysningens effekt vid våra kontor och lagerhallar samtidigt som vi – märk väl: har minskat strömförbrukningen med ca 60 %! Tidigare behövde årligen ca 40 % av den vanliga belysningen bytas ut p.g.a. lång drifttid, till ett högt pris.
Ytterligare en faktor som inte är oviktig, är ljusets inverkan på arbetsmiljön och medarbetarnas välbefinnande, vilket förbättrades ytterligare tack vare anpassningen.

Vårt mål

Vi har realiserat alla dessa investeringar eftersom vi tycker att hållbarhet är mycket viktig. Du kan alltså vara säker på att vi även fortsättningsvis kommer att sträva efter att finna vägar för att skona miljön.

Vår service

** Detaljerade rabattvillkor hittar du i ditt personliga välkomstbrev

*Rabatten är direkt avdragen på artikeln och gäller bara på utvalda artiklar. Det behövs ingen kod. Gäller t.o.m. 20.05.2024.

Betalningssätt

KlarnaBankIDBetala direkt.Få först. Betala sen.swishVisaMasterCardMaestroVisaElectronPayPalAmazon Pay

Prisad shopping

Handla säkert

Frakt partners

parfumdreams App
parfumdreams
Facebook
Tik Tok
Instagram
Youtube