Ansiktstvålar

36 Artikel
107
5/5 baserat på alla kundbetyg

Ansiktstvål – så använder du fast tvål för ansiktet på rätt sätt

Ansiktstvål är inte bara lätt att dosera, utan har också mindre förpackningsmaterial. Men det är inte de enda fördelar som ansiktstvålen har. Den är perfekt anpassad till huden i ansiktet och därför idealisk att använda i den dagliga hudvårdsrutinen. Men när det gäller olika hudtyper finns det några saker man bör tänka på.

Så lyckas du med rengöringen med ansiktstvål

En fast ansiktstvål är speciellt utformad för den känsliga ansiktshuden. Den har ett betydligt lägre pH-värde än normala tvålar för handtvätt. Därför bör man absolut välja en tvål för ansiktet vid ansiktsrengöring.

  • Ansiktstvål för torr hud: Denna ansiktstvål är extra lämpad för torr hud. Den rengör huden skonsamt, och är samtidigt vårdande. Dessa ansiktstvålar innehåller oftast ren växtolja eller arganolja samt näringsrika vårdande ämnen.
  • Ansiktstvål för blandhud: Om ansiktstvålen ska användas för att rengöra blandhud så måste den uppfylla olika behov. Tvålen för ansiktet måste både kunna rengöra feta hudpartier och vara välvårdande för torra hudpartier. Leta efter tvålar som innehåller fuktighetslotion. Dessa rengör ansiktshuden och ger dessutom tillräckligt med fukt.
  • Ansiktstvål för fet och oren hud : Fet hud behöver en speciell ansiktstvål. Använd en tvål som inte är återfettande. En tvål för ansiktet med örter, aktiv kol och lera är särskilt skonsam och vårdande för huden.
  • Ansiktstvål med peeling: Förutom speciella ansiktstvålar för olika hudtyper finns det även peelingtvålar. De fasta ansiktstvålarna innehåller vårdande ingredienser och särskilda partiklar, som t.ex. havssalt. Peelingtvålarna för ansiktet tar inte bara bort döda hudceller, utan stimulerar även hudförnyelsen.

Värdefulla komponenter och passande ingredienser ser till att huden får den vård den förtjänar. Allergiker bör välja en mild tvål för ansiktet, utan doftämnen. På det sättet kan man undvika rodnader och hudirritationer på bästa möjliga sätt.

Använd ansiktstvålen korrekt för att uppnå den önskade effekten

Användningen av ansiktsrengöringstvål är inte komplicerad. Men man bör ändå använda tvålen för ansiktet noggrant för att få maximal nytta av den. När du har valt ansiktstvål kan den användas dagligen och komplettera hudrengöringen .

Tips 1: Endast lite vatten behövs för att få ansiktstvålen att skumma. Bara doppa tvålen i vattnet och gnugga den i händerna. Lägg den fasta ansiktstvålen åt sidan och fördela skummet i ansiktet. Rengör ansiktshuden i mjuka cirklande rörelser, innan du sköljer av resterna med ljummet vatten.

Tips 2: Undvik mun och ögon vid varje användning. Tvålen kan irritera framför allt ögonen och ge en obehaglig brännande känsla. Använd därför tvålen bara på haka, kinder, näsa och panna.

Tips 3: Dutta ansiktet med en ren handduk när du har rengjort ansiktet. Ett passande ansiktsvatten eller en tonic lugnar huden och ger en avkopplande känsla. En bra ansiktskräm är avslutningen på hudvårdsrutinen.

Köp vårdande ansiktstvålar hos parfumdreams

Att köpa bra och passande hudvård är extra viktigt. Därför innehåller vårt sortiment bara förstklassiga produkter, som är speciellt utformade för huden i ansiktet. Huden blir optimalt rengjord efter varje användning och känns behagligt mjuk.