22%* rabatt på många artiklar

Menu

Parfumdreams

Effektivt solskydd för håret

De flesta av oss skyddar huden mot solens skadliga strålar med speciella solkrämer och sollotions. Men ofta tänker vi inte på att använda ett passande solskydd för håret. Därför är hår och hårbotten ofta helt oskyddade och utsatta i solen. Det här resulterar i ett torrt och slitet hår, som knappt går att hantera längre. För att skydda håret, finns det ett urval av olika hårvårdsprodukter i vårt sortiment.

Varför är solskydd så viktigt för håret?

Varje gång du solar och badar utsätts vår hud och även vårt hår av de skadliga UV-strålarna. Ju längre vi utsätter oss för UV-strålarna, desto mer troligt är det att vi riskerar att bli solbrända. Men det är inte bara huden på armarna, benen och ryggen som kan drabbas av bränna. Utan ett solskydd för håret blir hår och hårbotten också starkt utsatta för solens starka strålar. Det tar inte lång tid innan håret blir torrt och glanslöst. Samtidigt kan det även hända att håret blir förstört av solen. Följande saker är inte ovanliga efter långa dagar med sol och bad:

  • Avbrutna hårstrån eller håravfall
  • Näringsförlust i hårlängderna
  • Extra irriterad hårbotten
  • Skador på hårstrukturen

För det mesta går det inte vid första anblicken att upptäcka att håret har tagit skada Efter några dagar efter solbadandet brukar emellertid de första skadorna ge sig tillkänna. Men det här går att undvika: Det finns solskydd för håret och vårdande solskyddsprodukter som du kan köpa, som kan skydda dig mot sådana skador. Det är viktigt att använda solskyddsprodukterna i rätt tid och att inte snåla med dem. Det är enbart då som hårvårdsprodukterna kan fylla sin funktion.

Hur använder jag solskydd för håret?

Oavsett om du åker skidor på vintern eller njuter av den heta middagssolen på sommaren är det alltid läge att skydda håret mot solen. Därför ska du se till att inkludera hårbotten och hela håret, från rötterna till topparna, i din vanliga hårvårdsrutin. I produktsortimentet finns det speciella solsprayer för håret, som på ett tillförlitligt sätt skyddar både hårbotten och hårlängderna.

  • Hårmousse med solskydd: Fördela moussen antingen i torrt eller nytvättat hår. Då är håret bra skyddat mot de farliga solstrålarna.
  • Solspray för håret: Ett skyddande solspray är lätt att applicera i hår och hårbotten. Det är även lätt att bättra på skyddet när du är på resande fot.
  • Hårspray med UV-skydd: Även när du stylar håret, ska du använda ett solskydd för håret. Det finns olika hårsprayer på marknaden som kombinerar innehållet med ett UV-skydd.

Det finns även hårvårdsprodukter som kompletterar solskydden, som after sun-schampon och balsam. Dessa vårdande produkter innehåller värdefulla aktiva ingredienser, som är mjukt rengörande och skonande för det solutsatta håret. Då får håret exakt den vård som det behöver efter solbadet.

När solen gassar är det förutom ett solskydd för håret även värt att se till att täcka över huvudet med något. Sätt på en keps, en solhatt eller knyt en scarf över huvudet, så att håret skyddas optimalt från de intensiva UV-strålarna. Efter en dag på stranden ska du dessutom alltid befria håret från saltvattnet. Även en vårdande hårbottenprodukter hjälper dig att bevara glansen i håret.

Varför är ett färgat hår utan solskydd extra utsatt för solen?

Om håret är tonat, färgat eller på annat sätt kemiskt behandlat, blir hårets lipidskikt angripet. Det innebär att solstrålarna sliter extra på hår och hårbotten. Utan något solskydd, tränger UV-strålarna obehindrat in i hårets olika lager och kan därför förstöra både hår och färgpigment.

Därför är det att rekommendera att alltid använda ett solskydd för håret innan solbadet. Hos parfumdreams finns det olika solskyddsprodukter till förfogande, som är enkla att använda och som gör att håret håller sig friskt i alla väder.

Vår service

** Detaljerade rabattvillkor hittar du i ditt personliga välkomstbrev

*Kontant utbetalning är ej möjlig, kan ej kombineras med andra erbjudanden. Gäller t.o.m. 17.06.2024, gäller ej på Sale-artiklar, presentkort, märkena Acqua di Parma, Bond No. 9, Chanel, Drunk Elephant, Eisenberg, Kilian Paris, Rituals, Rosendo Mateu och artiklar som refereras till lyx. Inget minsta beställningsvärde. All typ av kommersiell spridning är förbjuden. Parfümerie Akzente GmbH, VAT-nr DE813307548 AG Stgt. HRB 581012

Betalningssätt


Prisad shopping

Handla säkert

Frakt partners

parfumdreams App
parfumdreams
Facebook
Tik Tok
Instagram
Youtube