Parfymer från Absolument Parfumeur

Hur mycket lockar det förbjudna? Det hemlighetsfulla? I början av 1900-talet hölls ett stort antal b… Ta reda på mer
5
4/5 baserat på alla kundbetyg

Absolument Parfumeur Parfymer

Hur mycket lockar det förbjudna? Det hemlighetsfulla? I början av 1900-talet hölls ett stort antal berusande absintfester i Paris. Absint ansågs ge en narkotisk effekt och drycken förbjöds därför helt år 1915. „Absintens räddare” under vårt århundrade heter Pascal Rolland. Med hjälp av innovativa studier förkastade han alla teorier om att absint skulle vara farligt för hälsan och återupplivade drycken i sin manufaktur Liquoristerie de Provence under varumärket Versinth… Varje dag med början år 1999 omgav han sig med den doftande absintaromen. Vad var då mer naturligt än att hämta inspirationen från den närliggande, världsberömda parfymstaden Grasse, och att skapa en unik absintdoft? Tillsammans med parfymören Marc Villaceque arbetade Pascal Rolland under två år med att skapa en ovanlig parfym baserad på absint och cannabis - Absolument Absinthe… Vincent van Gogh, Paul Gaugin, Edgar Allan Poe och Oscar Wilde - ingen av dem kunde motstå frestelsen av denna förbjudna substans i sin rena form och skapade världsberömda konstverk under påverkan av detta berusningsmedel!
Visste du redan Innehåll

Absolument absinthe – doften av förbjuden frukt

 

Absolument tar oss med på en resa bakåt i tiden, till foten av Sainte-Victoire. Denna utsökta eau-de-parfum är en lyckad symbios av lika delar inspiration och tidsanda. I Paul Cézannes anda uppstår förföriska doftkreationer som uppenbarar för oss en första glimt av det frodiga och oändliga land som doftnoter och dofter är. När du för alla första gången känner doften av Absolument absinthe, kan du nästan ana dig till växtens väg från torkning, via pressning till destillation. I detta sammanhang kan man tala om en slags frigörelse av växtens dofter.

 

Utsökta parfymer från hjärtat av Provence

 

Absinttillverkaren Liquoristerie de Provence är belägen i hjärtat av idylliska Provence. Sedan 1999 destillerar Pascal Rolland denna likör som var omåttligt populär runt förra sekelskiftet, inte minst i Paris. Det magiska mötet och fortsatta samarbetet med Marc Villaceque från parfymhuvudstaden Grasse resulterar alltjämt i ny inspiration till kryddiga aromer och nya doftkreationer. Med Absolument absinthe har man lyckats att ur en idé skapa en unik doft. Det speciella med detta doftvatten är de förbjuda tillsatserna cannabis och absint. Dessa tidigare förbjudna tillsatser är samtidigt detta märkes framgångsrecept och har lett till att dess namn snabbt har blivit känt världen över.

 

Du kan välja mellan följande doftnoter och parfymer:

 

  • Absolument absinthe Aa,
  • Absolument absinthe Femme,
  • Absolument absinthe Ah,
  • Absolument absinthe 13 Note Homme och
  • Absolument absinthe 13 Note Femme.

 

Baserat på storlek skiljer vi mellan flaskan på 3 ml och den på 50 ml. Framförallt miniatyrutgåvan av Absolument absinthe är perfekt på resan och den ryms behändigt i väskan. I denna lilla flaska döljer sig en ovanlig doft som i sig rymmer hela potentialen hos denna tidigare klassiska dryck. Aa är endast en av flera spännande parfymer i märkets repertoar. De båda bokstäverna refererar till namnet Absolument absinthe. Än idag utgör denna en symbol och sinnebild för en omisskännlig karaktär och en doftande framgångsserie som förkroppsligar utstrålningen hos berömda diktare och tänkare i mänsklighetens historia.

 

Absolument absinthe: hemligheten med den 13:e noten

 

Den 13:e noten har fått ge namnet till Treizieme Note Femme och lyckas med konststycket att förena en kvinnas charm med hennes feminina sida och kvinnliga list. Inspirationen till doften kan härledas tillbaka till den franska stjärnkocken René Berge och den betraktas idag som en väldoftande hyllning till kvinnlighet. Det är just denna 13:e extra essens som når näsan och förtrollar sinnena. Enligt en gammal egyptisk legend ska man i en faraos grav ha hittat en amfora som en gång utgjort en förvaring för parfym. Man kunde identifiera tolv essenser. Den avgörande trettonde essensen har förblivit ett olöst mysterium än i denna dag.

 

Le Parfum d`ìnterdits leker med förbjuden frukt – absint och cannabis. Vincent van Gogh, Edgar Allan Poe och Oscar Wilde: Den tidens stora konstnärer och författare inspirerades alla av den förbjudna blandningen av malört – Artemisia absinthium – anis och fänkål. En livsfarlig musa som det visade sig. Den lekfulla blandningen av nyskalad mandarin och kinesiskt svart te bidrar till att blåsa liv i denna eau-de-parfum. I samspelet med cannabis och bergamott framträder exotiskt kryddiga doftnyanser. Passa även på att titta närmare på de andra doftnoterna och parfymerna, t.ex. Fragrance, Amouage, Kenzo, Linari och Gaultier.