Hårtoning

18 Artikel
7
3,5/5 baserat på alla kundbetyg

Hårtoning – semi-permanent hårfärg

Behöver du omväxling? Med en diskret hårtoning kan du vara så flexibel som möjligt. De strålande nyanserna och de diskreta reflexerna ger ditt hår ny uttryckskraft. Färgen tvättas ut gradvis och skapar utrymme för nya experiment.

Vilka fördelar har hårtoningar?

Hårfärger är oftast proppfulla av starka kemikalier som sliter på håret. En toning kan till och med ge ditt hår en vacker glans helt på vegetabilisk bas. Dessa produkter har dessutom ännu fler fördelar:

  • Mer skonsamt mot håret: Strukturen skadas inte. Pigmenten tränger inte in i hårstrået, utan lägger sig istället utanpå.
  • Ingen irriterande utväxt: Toningen tvättas istället ut innan dess.
  • Perfekt för att fräscha upp färgen mellan två färgcykler. Till exempel vid röda eller kopparfärgade nyanser.

Dessa produkter är visserligen skonsamma mot håret, men har förstås sina gränser. Du kan till exempel inte blondera håret med en toning. Dessutom täcker hårtoningar inte grå hårstrån.

Vad är en intensivtoning?

Denna produkt hamnar mellan permanent, kemisk hårfärg och den uttvättbara toningen. Intensivtoningen håller ungefär sex till åtta veckor, men belastar håret ganska hårt.. Med denna kan håret göras en nyans ljusare. Därför innehåller intensivtoningen även väteperoxid, dock i mindre mängder än permanent hårfärg.

Användning av hårtoning

Skydda dina kläder med en gammal handduk. Om du har känslig hud bör du göra ett allergitest först. Det gör du genom att applicera en liten mängd hårtoning i armvecket under 48 timmar. Om det uppstår rodnad, klåda och/eller små blåsor bör du inte använda denna produkt.

Många toningar bör appliceras i vått hår. På så sätt är det lättare att fördela krämen i håret. Se till att du täcker hela håret med tillräckligt mycket produkt. Kanske kan någon hjälpa dig att applicera hårtoningen jämnt. Annars kan det uppstå fula fläckar. Låt produkten verka så länge som det står i anvisningarna innan du tvättar ut den.

Tona håret – tips och tricks

Även när du tonar håret kan du få en irriterande färgrand i hårfästet. Det undviker du genom att applicera vaselin eller annan fet kräm på huden före behandlingen och att du torkar bort färg som hamnar fel med en gång.

Är det ”mer är bättre” som gäller? Denna princip gäller helt klart vid många hårtoningar. Köp hellre en paket extra om du är osäker, eftersom du kommer att irritera dig över ett fläckigt resultat i efterhand.

Värme gör toningsprocessen mer intensiv. Om du inte har en torkhuv, kan du använda en vanlig hårfön på medelvärme. Om mousse, vätska, gelé eller kräm ger bäst struktur är helt individuellt. Grått hår och toningar passar dock inte så bra ihop. I sådana fäll är det bättre att välja intensivtoning eller permanent hårfärg.

Köp toning hos parfumdreams

Letar du efter största möjliga urval till fördelaktiga priser? Hos parfumdreams hittar du hårtoningar och intensivtoningar från kända märken och omtyckta tillverkare. Om du har lust att förändra dig själv, så hjälper dig parfumdreams gärna att välja din nya hårfärg.