Have a great hair day

Säg hejdå till bad hair days och låt dig inspireras av vår hårvårdsguide

En rätt hårvård är avgörande för ett friskt, välvårdat och tjockt hår. I vårt sortiment finns det därför rätta produkter som tillgodoser hårets alla behov. Vi har tagit fram 10 tips för dig, som gör att ditt hår blir din nya favoritaccessoar.

1. Hårtvätt

Ju mer sällan desto bättre. För att få bukt med fett hår bör du undvika att tvätta håret varje dag. Vi rekommenderar att du bara tvättar håret varannan till var tredje dag. Det gör att ditt hår avfettas och att talgproduktionen reglerar sig själv. Om du är osäker på om du ska tvätta håret när det gått två eller tre dagar, kan du gärna använda ett torrschampo. Det fräschar upp håret och får det att se fantastiskt ut.

2. Schampo

Undvik silikoner och parabener och satsa på schampon med milda tensider. Med detta tips kan du både skydda hårbotten och rengöra håret på ett tillförlitligt sätt. Ytterligare ett bra tips: Tvätta inte håret med för varmt vatten - ljummet vatten är nyckeln till framgång.

 

3. Torkning

Gnugga inte håret med handduken för att få det torrt - dutta i stället! Om du torkar håret på fel sätt kan i extrema fall dina hårstrån gå av. Dessutom ska du vänta med att styla håret med plattång eller locktång tills håret är helt torrt.

4. Kamning

Blött hår är extra elastiskt och känsligt jämfört med torrt hår. För att undvika att hårstråna går av ska du därför först borsta håret när det är helt torrt. Om tiden inte räcker till för att låta håret torka helt, rekommenderar vi att du använder en glestandad kam. Tänk även på att försiktigt reda ut håret från hårtopparna till hårrötterna när du kammar dig.

5. Föning

För mycket värme är skadligt för ditt hår. Låt hellre håret lufttorka, så att det får tid att återhämta sig. Om du därefter vill föna håret, ska du hålla fönen 20 cm från huvudet och välja en låg temperatur. Eftersom hårtopparna är extra känsliga ska du alltid föna från hårrötterna till hårtopparna.

 

6. Oumbärliga hårvårdsprodukter

Balsam, hårinpackning, hårserum - klassikerna. Men när behöver man detta?

  • Ett balsam eller conditioner ser till att ditt hår inte blir tovigt och trassligt när du kammar det, d.v.s. balsamet ser till att håret blir slätt och lätt att kamma.
  • En hårinpackning förser håret med fukt. Vi rekommenderar att du varannan vecka använder en hårinpackning efter hårtvätten.
  • Hårserumet är för hårvårdsproffs! Ett hårserum är den rätta produkten för att ge intensiv näring till hårets struktur. Massera in serumet efter hårtvätten i hårbotten för att skydda hårstrukturen, för att få en friskare hårbotten och för att förse håret med tillräckligt med fukt.

7. Nej tack till kluvna hårtoppar!

Det är viktigt att toppa håret, även om du helst inte vill klippa håret alls, eftersom varje centimeter räknas. Att toppa håret regelbundet gör att du får ett friskt hår med tiden och du slipper framför allt de kluvna topparna, som är mycket skadliga för ditt hår.

8. Styling

Använd scrunchies i stället för hårda metallklämmor. För att inte håret ska brytas av, ska du även välja klämmor med beläggningar som skonar håret eller hårspännen av tyg.

 

9. Hälsosam kost

Det är nödvändigt att få i sig vitaminer från frukt och grönsaker och protein från frisk, mejeriprodukter och fågel för att få ett starkt och växande hår. Hårrötterna behöver även fukt och därför är det viktigt att få i sig mycket vätska.

Påminnelse: Drick ett glas vatten nu

 

Ähnliche Produkte