Filtrera resultat
Tillverkare
För vem
Prisintervall

Kroppsvård

322
5/5 baserat på alla kundbetyg

Visste du redan Innehåll

Vårdad och känslig hud – våra vårdande produkter gör det möjligt

I en vårdad kropp kan själen må bra, och vem vill inte göra allt för att det ska bli så? Den som vill vårda sin kropp hittar ett stort urval högkvalitativa produkter hos Parfumdreams. Från kroppsvårdsprodukter för kvinnor till eau-de-toilette för män, från ansiktsvård till exklusiva kroppssprayer – urvalet av vårdande produkter är stort. Men så har det inte alltid varit, för under många århundraden var människor inte så känsliga för renlighet och dofter som vi är idag. I likhet med parfymens historia började människan vårda sin kropp med högkvalitativa produkter redan under det forntida Egyptens högkultur. ¨ Kleopatra badade i honung och mjölk och visste förmodligen också hur hon skulle vårda huden efter badet.

Hudkrämens historia

Vi måste gå ända tillbaka till år 1900 för att finna hudkrämens ursprung. De första krämerna var fortfarande mycket enkla, i synnerhet i jämförelse med dagens högkvalitativa vårdande produkter. De innehöll många animaliska fetter och härsknade därför mycket snabbt. Lyckligtvis genomfördes ivrig forskning och vidareutveckling av produkterna. Idag finns det förutom den klassiska kroppskrämen ett stort urval sofistikerade produkter på marknaden. ¨ En amerikansk kosmetikproducent har sagt att fabrikerna framställer kosmetikartiklar, men i butiken säljs förhoppningen om skönhet.

Kroppsvårdsprodukter tilltalar sinnena

En vårdad kropp är inte bara viktig för vårt självförtroende. Vi vill också tilltala andra människor, uppfattas som sympatiska och kanske även förföra deras sinnen. En väldoftande hudvård är därför framför allt viktig för kvinnor, även om även allt fler män väljer krämburken idag. Hos Parfumdreams hittar du ett stort urval högkvalitativa vårdande produkter som passar alla personligheter och hudtyper. Vi säljer bland annat produkter från de stora klassikerna Biotherm och Marbert. Hos oss finns ett stort urval vårdande produkter, såväl kroppsvårdsprodukter för kvinnor som specialprodukter för män. Alla människor har en individuell hud och det är därför viktigt att välja rätt krämer och lotioner. I vårt sortiment hittar du inte bara krämer och lotioner som vårdar huden, utan även produkter som rengör och fräschar upp huden samt specialprodukter för särskilda ändamål.

Rätt vård för din hudtyp

Krämer och andra vårdande produkter ska passa din hudtyp. Huden är lika unik som människan, och det är inte bara huden i sig utan även yttre faktorer som påverkar hudens tillstånd. ¨ Torr hy: Huden behöver både fett och fukt, och du bör använda specialprodukter för torr hy ¨ Fet hy: Denna hudtyp har tillräckligt av det som saknas i torr hy och behöver därför en ansiktskräm som inte har för hög fetthalt och som begränsar talgproduktionen. ¨ Mogen hy: Med åren blir huden känsligare, torrare och tunnare och behöver en särskild vårdande serie som anpassats efter denna hudtyp.  

Skönhet och välbefinnande med rätt vårdande produkter

Skönhet och ett vårdat yttre är viktigt för alla människor och därför finns det många olika högkvalitativa produkter. Redan tidigt på morgonen liknar badrummet en skönhetssalong med burkar och flaskor som väntar på att användas. Hur skulle det vara med en kroppslotion från Marbert efter en uppiggande och välgörande dusch? Marbert har utvecklat en fruktig, vårdande kräm, vars doft ger en behagligt fräsch och vårdad hud framför allt under våren och sommaren. I samma kroppsvårdsserie för kvinnor finns också ett matchande duschgel som ger dig den perfekta kroppsvården för en lång dag. I kroppsvården ingår förstås även ansiktsvård för kvinnor och män. Hittills har främst kvinnor använt ansiktskräm, men nu upptäcker framför allt unga män att det är bra att använda en vårdande ansiktskräm efter aftershave och före parfymen. Det ger en skön känsla efter rakningen att skämma bort huden med en svalkande och maskulint doftande kräm. Kvinnor vet redan mycket om hudvård. De vet som regel vilken hudtyp de har och de väljer en passande dag- och nattkräm. Kvinnor väljer den kräm som passar till sin hudtyp och som innehåller lämpliga ingredienser efter årstiden. Det är dock viktigt att tänka på att huden inte bara är själens spegelbild, utan även en spegelbild av yttre faktorer. Kylan på vintern och hettan på sommaren utsätter huden för stora påfrestningar. Båda årstiderna torkar ut huden, men på vintern behövs en fet kräm medan det på sommaren räcker med en lätt dagskräm. Efter många år med en och samma dagskräm kan det också vara bra att byta märke. Huden är individuell, och därför bör valet av dag- och nattvård också vara det. Eftersom det som appliceras på huden måste tas bort igen, ingår även rengörande produkter i kosmetikprodukterna.

Oren hud – Pickel & Co har tagit upp kampen

Unga människor är mer medvetna om problemet än kvinnor och män i medelåldern: finnar och orenheter i huden kan vara en plåga. Det finns många myter om oren hud. Det sägs att du får finnar av choklad och om du inte tvättar bort sminket på huden. Stämmer det verkligen? Vi har tittat på vetenskapen bakom det hela. Rapport från en läkartidning: Enligt en ansedd läkartidning påverkas huden av om du äter för mycket choklad, pommes frites eller snabbmat. Även mjölk påstås ha en ogynnsam verkan. Det beror förutom på fettet även på hormonerna, som ju är mycket aktiva hos ungdomar. Under de senaste decennierna har det förekommit många vanföreställningar, och hit hör uppenbarligen även teorin om choklad. Idag vet vi att det framför allt är sockret som spelar en roll, även i kombination med fett. Den så kallade glykemiska belastningen – alltså mängden av vissa kolhydrater – spelar en roll när det förekommer mycket finnar och orenheter i huden. För att alltså bli av med dessa trista hudutslag är det viktigt att äta en bra kost och komplettera med en konsekvent ansiktsvård med rätt produkter.

Rengör och fräscha upp huden med rätt produkter

Kvinnor som använder makeup varje dag bör behandla ansiktet på kvällen med rengörande produkter som passar till den aktuella hudtypen. Parfumdreams har ett stort urval rengörande produkter, till exempel Cleansing Serie från Marbert och specialprodukter från Clinique, som har anpassats efter hudtypen och den aktuella användningen. Det räcker ofta inte att rengöra huden med vatten och tvål, om det inte handlar om en tvål med syntetiska detergenter som rengör oren hud på ett skonsamt och grundligt sätt. Män använder också den här produkten till ansiktshyn, ofta i kombination med en rengöringskräm från DADO SENS eller från Lavera för dem som föredrar naturkosmetik. Kvinnor rengör hyn med rengöringsmjölk och avslutar med ett uppfriskande ansiktsvatten som ger hyn en fräsch och upplivad känsla. Därefter ska en lämplig nattvårdsprodukt användas. Nattkrämen är också en vårdande produkt, men den har inte bara anpassats efter hudtypen, utan innehåller även ämnen som återuppbygger huden under natten. Nattkrämen är mer rikhaltig än dagvårdsprodukterna, eftersom den ska tillföra huden vitaminer och näringsämnen under natten samt fett i rätt mängder.

Speciella kroppsvårdsprodukter som är särskilt rikhaltiga

För att tillföra huden det lilla extra i den dagliga kroppsvården finns det särskilda serum, kurer och masker. Även sådana produkter marknadsförs av Biotherm, Marbert, Clinique och ANNEMARIE BÖRLIND. Dessa produkter innehåller rikhaltiga och högkvalitativa ämnen som inte ingår i den vanliga dag- eller nattvården. De ger huden en fräschhets- och energikick som nästan kan jämföras med en weekendsemester. Hur såg det egentligen ut förr i tiden? Kunde kvinnor ägna sig lika hängivet åt skönhet på den tiden?

Hudvård förr och idag

Kleopatra som badade i åsnemjölk visste säkert hur hon skulle ta hand om huden efter badet också. Idag behöver du varken ha en åsna eller fylla badkaret med komjölk, eftersom dagens moderna vårdande produkter innehåller värdefulla ämnen som mjölkpulver och mjölkextrakt. Fettet i dessa ämnen återför på naturlig väg det som huden förlorar med tiden och huden återfår därmed en del av sin vitalitet.

Hudvård under den mörka medeltiden

Medeltiden beskrivs sällan som en vacker tidsperiod – rödhåriga kvinnor brändes på bål som häxor, dåliga hygienförhållanden skapade orenlighet och brist på rengöringsmedel tillhörde vardagen. Men människorna vill vara vackra och vårdade även på den tiden. De använde förstås inga moderna vårdande produkter, utan använde det som fanns i naturen. Även idag ingår det naturliga ämnen i kroppsvårdsprodukterna för kvinnor. Örter och växtdelar, såsom kamomill, är sedan länge kända för sin lugnande verkan. Det stora urvalet lotioner och krämer underlättar idag den dagliga kroppsvården. Förutom krämer och lotioner finns det deospray, hårvårdsprodukter, aftershave och förstås även parfym. Det finns många, både berömda och mindre kända, tillverkare på marknaden som erbjuder ett stort urval vårdande produkter för alla smaker och hudtyper. Här hos Parfumdreams hittar du många högkvalitativa produkter inom kroppsvård för kvinnor och män.