Blondering

2 Artikel

Blondera håret hemma – så lyckas du

Det finns ingen kemisk process som sliter så hårt på håret som en blondering. Ammoniak ger inte bara en obehaglig lukt, utan det öppnar även fjällskiktet. På så sätt förstörs de naturliga pigmenten och håret blir ljusare. Och det leder också till en förändrad struktur. Därför behöver håret intensiv vård efter behandlingen.

Blondera håret – förberedelse

För att ditt hår ska klara av blonderingen så bra som möjligt, bör du hjälpa det genom att förbereda det på rätt sätt. Vårda håret under flera tvättar i förväg med hårmasker. Två dagar före blonderingen ska du inte tvätta det mer, så att hårbottnen kan bygga upp ett skyddande talgskikt. Huden i ansiktet och vid hårfästet uppskattar om du förser det med en fet kräm eller vaselin, så att det inte utsätts för blonderingsmedlet.

Använd blonderingen på rätt sätt

För att du ska lyckas bra med att blondera och göra håret ljusare, är det viktigt att du följer anvisningarna som finns i förpackningen. Använd alltid handskar och ha handdukar nära till hands så att du inte fläckar ner kläder och möbler. Blondera håret i tre steg:

  • Steg 1: Rör ihop blonderingskrämen enligt anvisningarna i förpackningen, blanda och applicera den omgående. Så snart blandningen kommer i kontakt med luften, inleds den kemiska reaktionen.
  • Steg 2: Låt produkten verka så länge som det står i anvisningarna och förkorta tiden vid behov. Det är viktigt att du följer anvisningarna i förpackningen och låter bli att experimentera.
  • Steg 3: Tvätta ut blonderingen noga med rikligt med vatten och schampo.

Var inte orolig: Blonderat hår känns allt från gummiaktigt till sprött efter blonderingen. Det beror på det öppnade fjällskiktet och på att pigmenten har förstörts. Unna håret en djupverkande behandling med keratin, vegetabiliska oljor eller andra närande ämnen, innan du applicerar en hårtoning eller en glossing.

Göra håret ljusare – det här måste du känna till

Direkt efter behandlingen har blonderat hår en intensiv gul nyans. Men gå inte i panik. Du får inte under några omständigheter blondera håret på nytt, eftersom det sliter alldeles för hårt på håret. Istället ska du använda ett silverschampo, vars pigment neutraliserar det gula när du tvättar håret. En långsiktig lösning är en toning som kan få full effekt i det blonderade håret.

Kan jag gå till simhallen med mitt nyblonderade hår? Det är ingen bra idé. Kloret i vattnet reagerar med det porösa fjällskiktet och kan i värsta fall ge det en ful grön nyans. Och det kan bara repareras hos frisören.

Har du redan färgat håret? Då ska du inte utsätta dig för risken att blondera håret hemma. Det går helt enkelt inte att förutse hur resultatet kommer att se ut. Rådfråga först en frisör du litar på.

Upptäck skonsamma blonderingar hos parfumdreams

Hos parfumdreams hittar du ett stort urval produkter som kan hjälpa dig att få den ljusa hårfärg du vill ha. Hitta rätt produkter som ger ditt hår en fräsch och spännande touch. Titta igenom vårt sortiment och beställ dina favoriter bekvämt online hos parfumdreams.