Spara 25%* på dina vårfavoriter

Menu

Parfumdreams

Intensiv sommarvård för hud och hår

Sommar, sol och solsken – när du njuter av solbad utsätter du hud och hår för tuffa belastningar. För lite vatten, UV-strålning, svett samt salt- och klorvatten angriper hårstrukturen och torkar ut huden. Med tillräcklig omsorg, högkvalitativa vårdprodukter och professionella skönhetsrutiner tar du dig igenom sommaren briljant och imponerar med en fräsch look.

Sommarens ansiktsvård {#topic-1}

Hyns behov förändras på sommaren. Talgproduktionen ökar i takt med att temperaturen stiger. Regelbunden rengöring med en skonsam peeling avlägsnar då överflödig talg och döda hudceller. Efter rengöringen tillför högkvalitativa ansiktskrämer som innehåller pantenol, hyaluronsyra och aloe vera hyn värdefull fukt och hjälper den att återhämta sig.Lätta texturer med en mattande effekt är optimala för en strålande sommarhy. Om du har blandhy eller fet hy fungerar geltexturer utan olja bäst. Hudkrämer med solskyddsfaktor skyddar hyn från följderna av skadlig UV-strålning – och det inte bara under soliga sommardagar, eftersom UV-strålningen letar sig genom tjocka moln också.

Solskydd för huden {#topic-2}

Det är viktigt att skydda hela kroppen mot solen på sommaren. Även minsta lilla solskada ger bestående hudskador och kan i värsta fall även orsaka hudcancer. Det bästa är att alltid använda en solspray eller solkräm med en solskyddsfaktor som passar din hudtyp och förlänger hudens naturliga skyddstid.Tumregeln är: Om du är solbränd och använder solskyddsfaktor 15 kan du vistas i solen i max 30 minuter. Medan SPF 50+ är optimalt för blek hud kan SPF 30 räcka för mörka hudtyper i samma situation. Solkräm ska alltid appliceras i ett tjockt lager, helst en halvtimme innan du ska ut i solen. Glöm inte att smörja in dig flera gånger under dagen. Solskyddet försvinner när du svettas, badar och torkar dig – det gäller även vattenfasta produkter.

Solskydd för hår och hårbotten {#topic-3}

Hår och hårbotten utsätts ofta för UV-strålning utan något skydd. Med rätt vård kan du förebygga matt, frissigt hår och hårskador som kan vara svåra att reparera. Ett intakt lipidskikt och ett slutet fjällskikt skyddar ditt hår från starkt solljus och aggressivt salt och klor.Hårbehandlingar anpassade efter din hårtyp och vårdande schampon som innehåller värdefulla mineraler och återfuktande ingredienser skapar de bästa förutsättningarna för ett friskt, blankt sommarhår.Ett milt after sun-schampo och balsam rengör extra skonsamt och är perfekta när du har varit ute i solen länge. Leave in-krämer och oljor återställer hårets naturliga glans så att även hår som har utsatts för tuff belastning sommaren känns behagligt välvårdat.

Ta hand om solbrännan med after sun-produkter {#topic-4}

SOS – solskador! Det kan räcka med ett par minuter i solen för att oskyddad hud ska bli röd och börja klia. Då är det viktigt att du söker upp skugga – eller helst går inomhus – så fort du ser den första rodnaden och lugnar huden med en kall, fuktig handduk.Vårdande after sun-produkter är särskilt anpassade för att lindra solbränd hud och tillföra massor med fukt. I bästa fall kan en omedelbar åtgärd hindra att den solskadade huden börjar fjälla. Tills huden har återhämtat sig helt bör du undvika solen så mycket det går och ha på dig lätta, skyddande kläder när du är utomhus. Återgå inte till dina vanliga vårdrutiner innan solskadan har läkt helt.

Sommarglow – med BUS {#topic-5}

Vår service

** Detaljerade rabattvillkor hittar du i ditt personliga välkomstbrev

Rabatten är direkt avdragen på artikeln och gäller bara på utvalda artiklar. Det behövs ingen kod. Gäller t.o.m. 22.04.2024.

Betalningssätt


Prisad shopping

Handla säkert

Frakt partners

parfumdreams App
parfumdreams
Facebook
Tik Tok
Instagram
Youtube