Filtrera resultat
Tillverkare
För vem
Prisintervall

Parfymer Special

Tvål

16
5/5 baserat på alla kundbetyg

Visste du redan Innehåll

Bara det bästa för din hud

Huden är inte bara vårt största sinnesorgan, utan den skyddar oss även mot smittämnen och UV-strålning, avslöjar vårt humör och reglerar kroppstemperaturen. Därför är det viktigt att vårda din personliga skyddsbarriär och ge den det bästa du har. Med produkterna från Parfumdreams ger du din hud den nödvändiga, välgörande vård den behöver för att i sin tur kunna fungera som skydd för kroppen. En tvål är inte längre bara en tvål.

Underbara tvålar att skämma bort huden med.

Tvålen rengör och vårdar, förtrollar oss med sin doft och livar upp sinnet. Den finns som hel tvål (i bit) eller som flytande tvål i tvåldispenser med pump. I Parfumdreams onlinebutik hittar du produkter som passar just din smak. Titta igenom vårt stora urval och välj den produkt som passar dig perfekt. Tvålen finns som doftande parfymtvål i din favoritdoft för att liva upp ditt sinne på morgonen, kvällen och under dagen eller hjälpa dig att koppla av efter en lång dag. Vill du hellre ha en naturtvål som framställts av rena ekologiskt odlade ingredienser och naturliga eteriska oljor och som är särskilt lämpligt för känslig hud som snabbt blir irriterad? Det finns många produkter som innehåller verksamma ämnen som löser hudproblem och främjar den efterföljande hudvården. I vårt sortiment hittar du inte bara tvålar för kvinnor, män och barn, utan du kan även välja en produkt som passar dina individuella behov för ansiktet, kroppen eller händerna. Tack vare det stora antalet former och färger – runda, ovala, fyrkantiga, kul- eller kubformade tvålar – kan du välja en tvål som både passar din personliga smak och matchar designen i ditt badrum. Välj en personlig tvål från vårt stora sortiment.

Tvål – en hudnära upplevelse

Om du vill stimulera sinnet med dofter och ge fantasin vingar, är en parfymerad tvål rätt val för dig. Inled gärna morgonen på ett lyxigt sätt och få samma lyxiga känsla under dagen och natten med savon parfumée „Dia Woman” från det exklusiva märket Amouage som har eleganta doftnoter för mild rengöring. Märket Amouage marknadsför lyxiga dofter från Oman och namnet består av det franska ordet för kärlek „Amour” och det arabiska uttrycket „amwaj” som betyder våg i överförd betydelse, „känslovågor”. Den stämningsfyllda Orienten med all dess glans och dofter från Tusen och en natt samlas i denna silkeslena savon parfumée „Gold Woman” från Amouage. Kroppsvårdstvålen „L’Air du Temps” från Nina Ricci för tankarna till en regnig sommardag. L’Air du Temps betyder tidsanda och är en klassisk damdoft från modehuset Nina Ricci. Doften utvecklades 1948 och uppskattas av många kvinnor än idag. Älskar du Medelhavets soliga sommarkvällar med doften av citrusfrukter, blommande chypre-noter, ambra och mysk? Välj då Sisleys savon parfumée „Eau du soir”. Söker du efter okända upplevelser ska du välja Burberrys lyxiga badtvål „My Burberry” och njuta av badets sköna värld.

Tvålens tjusning genom årtusendena

Visste du att sumererna redan för 4 500 år sedan förevigade det första tvålreceptet i kilskrift på en lertavla? Receptet innehöll anvisningar om att koncentrera oljor genom att koka dem med alkaliskt kaliumkarbonat av bränt trä och växter. Tvålen i sin nuvarande form som „soap bar” utvecklades först på 600-talet i Mellanöstern genom att lut och olja kokades samman. När araberna erövrade Spanien kom tvålen till Europa. Spanien och Frankrike var de första centrumen för tvåltillverkning. År 1660 fanns det i Marseilles redan sju tvålfabriker. Den franske kungen Ludvig XIV införde år 1688 de första föreskrifterna för tillverkning av tvål. Enligt dessa föreskrifter ansågs en tvål vara särskilt högkvalitativ om den innehåll minst 72 procent ren olja. Under medeltiden förkastades luft och vatten i Tyskland, eftersom människor felaktigt ansåg att det var skadligt för kroppen. Människor använde puder för att täppa till kroppen och trodde att kläderna kunde ta upp svetten. Dessa tider är lyckligtvis förbi och vi kan glädja oss över att vi har välvårdad hud som rengjorts med vatten och tvål. Den äldsta tvålfabriken i Tyskland öppnades 1840.

Stjärntvålar

Tvålen har utvecklats till den verkliga stjärnan inom kosmetiken. Högkvalitativa oljor, ofta av ekologiska ingredienser, som sodium cocoate (förtvålad kokosolja), sodium shea butterate (förtvålat sheasmör), sodium sunflower sedate (förtvålad solrosolja) gör den dagliga rengöringen till effektiv vård. Förutom sin vårdande verkan är kokosolja exempelvis rik på antioxidanter och solrosolja är rik på A-, D- och E-vitamin. Indian sesame-tvålen från I Coloniali innehåller värdefulla ingredienser som sodium cocoate och extrakt av indisk sesam och den rengör skonsamt, tillför fukt, vitaliserar, slätar ut och återuppbygger normal hud. Tvålen väger 150 g och är dessutom en vacker detalj i badrummet. Primaveras naturtvål innehåller verksamma naturliga ingredienser som ingefära och lime. Bara doften är fantastiskt uppiggande, men denna kraftfulla tvål på 100 g kan mer än så. Ingredienserna har en antiseptisk och stimulerande verkan och främjar blodcirkulationen. Tvålen förbättrar hudens utseende vid akne och ger huden en ungdomligare lyster. Överraska din väninna med blommor i tvålen. I den exklusiva Artemisia Soap Box från Penthaligon’s finns tre ovala 100 g-tvålar med en blommig bukett av vårdande vegetabiliska oljor.

Även män gillar tvål

Tvålen har lyckligtvis utvecklats till vårdande dofttvål även för män. Milda sammansättningar som den eleganta Man in Black Shave Soap från Bulgari garanterar en skonsam rakning. Kommer mannen ut ur duschen på överraskande glatt och gott humör på morgonen kan det bero på Bath Soap från Tom Ford. Den aromatiska doften insveper den rengjorda huden i en oemotståndlig manlighet.

Bit för bit

  Bit för bit har tvålar med värdefulla ingredienser som kokosolja (sodium cocoate), tillsatser med riktad verkan och eteriska doftoljor erövrat kroppsvårdsprodukterna för kvinnor. Idag är de helt oumbärliga när det handlar om rengöring och vård av huden. Tvålar med underbara doftattribut och individuell charm är små bitar med skummande livsglädje och doftande sensualitet som tillför tillvaron lite lyx och elegans.