Balsam

550 Artikel
8870
5/5 baserat på alla kundbetyg
Visste du redan Innehåll

Conditioner – vårdande balsam för håret

Conditioner är ett begrepp som ofta förekommer i kosmetiksortimentet, men som många användare inte känner till. Conditioner är bara ett annat namn för hårbalsam. Syftet är att förse håret med viktiga vårdande ämnen och näringsämnen och göra håret motståndskraftigare i vardagen mot olika faktorer som kan belasta och skada håret. Om du använder balsam varje vecka eller till och med varje dag blir håret vackrare och smidigare samt får ökad lyster och mer motståndskraft. Håret blir lättare att kamma och styla och det förblir friskt och glänsande. Dessa vårdande produkter som ibland också kallas sköljmedel för håret finns i många olika utföranden och från talrika tillverkare. Medan vissa produkter passar för alla hårtyper, har andra produkter tagits fram för bestämda hårtyper. Även syftet kan variera beroende på vilken produkt som avses. Vissa balsamprodukter stärker håret och gör det slätt, medan andra framhäver de naturliga lockarna, ökar hårets volym eller vårdar hårbottnen.

Använd hårbalsam på rätt sätt

Det är viktigt att du använder hårbalsam på rätt sätt så att det får rätt verkan. Balsamets verkan kan dock variera från produkt till produkt, men generellt sätt fungerar de alla balsam på samma sätt. Tvätta först håret som du brukar med ditt vanliga schampo. Fördela en hasselnötstor klick balsam i håret när du har tvättat det. Fördela balsamet över hela huvudet – från hårfästet ända ut i topparna. Massera även in balsamet lätt i hårbottnen. Låt balsamet verka mellan en och tre minuter, så att de vårdande ämnena kan få full effekt. Vanligtvis sköljs balsamet ut ur håret efteråt. Vissa sorter ska dock sprayas på håret och tvättas inte ut, utan ska sitta kvar i håret till nästa tvätt.

Återfukta håret optimalt med balsam

Håret kan bli torrt av många olika faktorer och det visar sig ofta genom minskad lyster, spröda toppar och en matt look. Om håret inte innehåller tillräckligt mycket fukt syns det tyvärr snabbt och det torra håret ser inte längre lika vackert och friskt ut. Har du torrt hår är det därför viktigt att du börjar använda rätt vårdande produkter som åter tillför håret fukt. Det finns ett särskilt balsam som tillför håret fukt. När du tvättar håret öppnas fjällskiktet och håret blir då mer mottagligt för skador. Hårbalsamet försluter fjällskiktet igen och ger håret ett tillfälligt skydd mot uttorkning och andra skador. Samtidigt ser det till att fukten bevaras i hårbottnen och i håret. Har du torrt hår bör du regelbundet vårda håret med hårbalsam. Steg för steg kommer du att märka att håret hämtar sig, får ny lyster och blir märkbart mer motståndskraftigt.

Bygg upp skadat hår med balsam

Det finns många faktorer som skadar håret. Det är framför allt värme som är en stor belastning för håret. Du utsätter bland annat håret för värme när du föntorkar det, använder platt- och locktång, men även torkhuv och andra stylingverktyg. Även kemiska ämnen kan skada håret. Kloret i simhallen skadar den naturliga hårstrukturen, att färga eller tona håret för ofta skadar håret och även solljuset kan påverka håret. När mycket slitet hår har förlorat sin lyster, när det är matt och sprött och snabbt blir elektriskt, kan ett balsam tillföra nya näringsämnen och stärka hårstrukturen. Arbeta in balsamet i håret när du har tvättat det såsom beskrivs ovan och låt det verka en stund. Om håret är mycket slitet är det viktigt att du använder balsam regelbundet. Bara genom att ständigt tillföra håret vårdande ämnen och varaktigt skydd kan hårets sundhet förbättras och bevaras hållbart och på lång sikt.

Balsam för ökad volym och fyllighet

Fint hår saknar ofta vacker fyllighet. Istället för vackra lockar eller smidigt och glänsande hår ligger fint hår kraftlöst tätt intill hårbottnen. Har du mycket fint hår finns det många trendiga frisyrer som inte kan stylas och håret uppfattas inte som vackert. Balsam kan även här vara en snabb och effektiv hjälp. Det innehåller alla viktiga vårdande ämnen som fint hår behöver för att uppnå en stabilare struktur. De vårdande ämnena gör håret tjockare och lättare att styla. Balsam för ökad volym verkar direkt vid hårrötterna och stärker håret från hårrötterna och ända ut i topparna. Dessutom stimuleras hårbotten genom ökad blodcirkulation, något som främjar tillväxten av nya hårstrån. Vid regelbunden användning av balsam får fint hår en vackrare fyllighet på längre sikt och en smidig lyster samtidigt som det blir lättkammat.

Hårbalsam främjar hårbottnen och förebygger mjäll

Schampo ingår i den dagliga kroppshygienen. Det rengör hårbottnen och håret och ger en fräsch doft och en vacker look. Vad många som använder schampo dock inte vet är vad schampo också gör med håret och hårbottnen. För att smuts och rester ska kunna tas bort helt från håret öppnar schampot fjällskiktet i hårbottnen. Efter tvätten förblir fjällskiktet öppet och därmed försvinner hårbottnens naturliga skyddsfilm. I värsta fall uppstår mjäll och torra hudpartier i hårbottnen. Mjäll är inte bara besvärande eftersom det kliar och lämnar spår i håret och på kläderna. Det är också ett tecken på att håret är skadat och på att du kanske vårdar håret på fel sätt. Ett särskilt balsam för hårbottnen förebygger mjäll och försluter fjällskiktet igen efter hårtvätten. Då förblir håret motståndskraftigt och friskt. Använder du balsamet regelbundet kommer det besvärande mjället snabbt att försvinna.

Hårvård för färgat hår

Såväl kvinnor som män färgar håret för att kunna variera stylingen och skapa personliga frisyrer. Håret tonas och färgas i alla färger. Mångfalden bland toningar och färgningar sträcker sig från förföriskt rött, kallt blont och varmt brunt till elegant svart. Den modige väljer iögonfallande signalfärger som knallrött, lekfullt lila eller svalt blått. För att håret ska behålla den valda färgen så länge som möjligt måste du välja vårdande produkter som anpassats efter det färgade håret. Hårbalsam för färgat hår skyddar den applicerade färgen och bevarar färgglansen längre. Normala vårdande produkter för håret innehåller ibland ämnen som försämrar hållbarheten i hårfärgningar och toningar. Först försvinner glansen i det färgade håret och sedan bleknar även hårfärgen långsamt. Använd därför ett balsam som tagits fram speciellt för färgat hår när du har tonat eller färgat håret.

En effektiv duo: hårbalsam och hårkur

Balsam för håret har visserligen en snabb vårdande verkan, men effekten varar som bäst bara till nästa hårtvätt. Den som vill förlänga balsamets vårdande effekt, bör kombinera denna hårvårdsprodukt med en hårkur. Balsamet tvättas ut när det har suttit i håret en kort tid, medan en hårkur ska verka längre. Det är därför bra att använda en hårkur efter hårtvätten minst en gång i veckan. På så samma sätt som balsam finns det hårkurer för olika hårtyper. Fint, lockigt och slitet hår ställer andra krav på hårvården och det är därför viktigt att använda en hårkur som passar till just din hårtyp. Den tillför håret viktiga vårdande ämnen på lång sikt. Hur ofta hårkuren ska användas beror på hur skadat håret är. Övervägande sunt hår som inte slits så mycket skyddas optimalt med en hårkur i veckan. Slitet hår som utsätts för stora påfrestningar bör behandlas två gånger i veckan med en hårkur. Oftare behöver du inte använda en hårkur om håret inte uppvisar ovanligt stora skador.

Hårbalsam i onlinebutiken på Parfumdreams.de

Hos oss kan du bekvämt beställa ett stort urval högkvalitativa och effektiva hårbalsam online. Bläddra igenom vårt stora urval och hitta just de produkter som är optimala för din hårvård. Här hittar du produkter för normalt hår, fint hår, slitet hår och andra hårtyper. Våra produktlistor är alltid uppdaterade. På topp-10-listan kan du titta på de mest omtyckta produkterna bland balsam och under nyheter presenterar vi de senaste utvecklingarna från de stora tillverkarna på området. Du hittar också ett stort urval kända tillverkare. Företag som Schwarzkopf, Wella, L'Oréal, Kerastase och många andra finns representerade hos oss med sina produkter. Du kan beställa deras nya balsam bekvämt hemifrån och får leveransen med posten redan några dagar senare.