Ansikte

1176 Artikel
134076
4,5/5 baserat på alla kundbetyg
Visste du redan Innehåll

En perfekt makeup: Ta reda på vad som är utmärkande för den

Perfekt hud och en jämn hudton anses representera skönhet, och de flesta kvinnor går därför inte gärna utanför dörren när de är osminkade. Åtminstone en aning puder, läppstift och mascara hör till för de flesta kvinnor. Hur utmärker sig en perfekt hudton och hur uppnår man den? Vad ska kvinnor med känslig hy tänka på? Vilka skönhetsprodukter är bäst lämpade för respektive hudtyp? Vi vill reda ut alla dessa frågor för dig i vår lilla sminkskola, och erbjuda tips för användning av puder och liknande.

Vilka fördelar finns det med att använda makeup av hög kvalitet?

Du framhäver ditt ansiktes fördelar med hjälp av en makeup som används målmedvetet och som är anpassad för dina behov. Du kan samtidigt täcka pigmentfläckar och ojämnheter i huden. Concealer och puder syftar till att trolla fram en frisk hudton i ansiktet, så att du inte ser trött eller stressad ut. Du uppnår en naturlig look, eller en elegant för kvällen, så att du är rustad för alla tillfällen. Tack vare de många makeup-produkter som erbjuds i dag, är det bara din fantasi som sätter gränserna.

En översikt över fördelarna med makeup:

 • Den framhäver ditt ansiktes fördelar
 • Den döljer pigmentfläckar, rodnader och ojämnheter i huden
 • Förvandlar ett ansikte som ser stressat och trött ut till ett med en frisk hudton
 • Kan anpassas efter tillfälle

 

Makeup för en jämn hudton: Steg för steg

Stressad hud måste regelbundet tillföras näringsämnen för att se frisk ut. Dessa finns i olika krämer och bidrar till att huden inte torkar ut. Om du använder vårdande produkter med anti-age-egenskaper bromsar du åldringsprocessen, som visar sig i form av rynkor. Regelbunden användning av peeling avlägsnar döda hudceller och bidrar till en frisk och strålande hud. Innan du applicerar makeup bör du därför rengöra huden grundligt och därefter använda en hudkräm med vårdande egenskaper – från Lancôme exempelvis. Sedan döljer du ojämnheter i huden genom att använda en s.k. concealer. För känslig hud, som bl.a. yttrar sig som rodnader eller ärr, använder du en grön concealer, och vid blå ringar under ögonen eller små åderbråck en gul concealer. Genom användning av komplementfärger tillhör oregelbundenheter i huden det förgångna. Det är sedan dags för att lägga grundningen, som många använder en foundation för, och den finns som kräm, puder eller i flytande form och skapar en perfekt grund. En sådan korrigerande makeup kan du exempelvis köpa från Yves Saint Laurent. Applicera grunden på pannan, käkbenen, hakan och näsryggen, och sprid ut den jämnt med fingrarna. På så sätt uppnår du en naturlig look. Tips: För den lite mognare huden rekommenderar vi användning av en anti-age foundation, eftersom den bromsar åldringsprocessen. Använd ett mattande puder i nästa steg för att uppnå en perfekt hudton. Det motverkar inte bara ett glansigt ansikte, utan fixerar dessutom den makeup som appliceras. Använd sedan rouge för att uppnå en perfekt hudton. Det får dina kinder att verka rosigare och friskare. Applicera rougen på kindbenens höjning. Puder appliceras bäst med hjälp av en grov borste, med cirklande rörelser. Välj en rouge för dina kinder som framhäver ditt utseende på ett positivt sätt. Var försiktig med att använda för starka färger, utan testa i stället olika nyanser. Med en matchande ögonskugga och ett fantastiskt läppstift är du redo för alla tillfällen och kan känna dig fräsch och sexig. Men tänk på att avlägsna din makeup varje kväll, så att din hud kan regenereras, och inga orenheter som finnar eller pormaskar uppstår. Du hittar givetvis motsvarande produkter för avsminkning i vår onlinebutik.

Skönhetsrådgivning: Bronzingpuder för konturering

Du kan använda s.k. bronzing för att konturera ansiktet eller få en solbränd hudton. Bronzing liknar rouge, men är inte röd, utan beige eller svagt brun, och ger en perfekt hudton och ett härligt friskt ansikte. Köp bronzern som kompaktpuder i Parfumdreams onlinebutik – exempelvis från varumärket Artdeco – eller välj en kräm. Om du använder en bronzing-kräm, är det bäst att lägga på den omedelbart efter foundation, för att hållbarheten ska vara så bra som möjligt. Bronzingpuder kan du applicera efter att du har pudrat ansiktet. Applicera bronzepudret på kinderna och vid hårfästet med en stor pensel för att uppnå en perfekt hudton. Lägg lite puder på borsten och stryk av det på handens översida innan du applicerar det på ansiktet, för att få en naturlig hudton. Använd en stor pensel även för bronzing-krämen och stryk av borsten på handens översida, innan du börjar applicera sminket på ansiktet. Pudra ansiktet med ett transparent puder med hjälp av en stor borste för att highlightern ska hålla länge. På så sätt behåller makeupen en fräsch lyster hela dagen.

Camouflage eller vanlig makeup?

Kvinnor som har många pigmentfläckar eller lider av rikligt med finnar och gärna vill täcka dessa kan använda ett s.k. camouflage i stället för den vanliga makeup-vätskan (Clinique 30 ml). Denna liknar en Concealer, men används inte bara under ögonen, utan i hela ansiktet för att täcka oregelbundenheter i huden och för att uppnå en perfekt hudton. Camouflage-makeup finns som kräm och har en extremt hög pigmentdensitet, så att denna speciella kosmetika täcker ca 55 % bättre än normalt kompaktpuder. Kvinnor med starkt framträdande blodkärl kan täcka för dessa väl med camouflage. Detta gäller förstås under förutsättning att man väljer exakt rätt hudton. Eftersom flytande foundation består av en blandning av olja och vax, sitter den bra och har en extremt lång hållbarhet, utan att fläckar bildas. Varken väder och vind, som exempelvis regn, eller svett och tårar påverkar Camouflage. Kvinnor som besväras av djupa rynkor ska inte välja Camouflage, utan hellre en annan foundation, eftersom Camouflage får rynkorna att framstå tydligare.

En översikt över fördelarna med Camouflage:

 

 • En hög pigmentdensitet, som har en god förmåga att täcka ojämnheter i huden, och som täcker 50 % bättre än vanlig makeup.
 • Väderbeständig (exempelvis mot regn)
 • Tål svett och tårar
 • Extremt lång hållbarhet utan fläckighet

En översikt över nackdelarna med Camouflage:

 • Får rynkor att framstå tydligare

 

Så här applicerar du Camouflage:

Du kan använda en svamp eller fingrarna för att uppnå en jämn hudton då du applicerar Camouflage på huden. Många kvinnor föredrar att använda fingrarna för att applicera highlightern, eftersom den fördelas jämnare på så sätt. Det beror bl.a. på att fingrarnas genomsnittstemperatur är 37 °C, vilket gör att Camouflage anpassar sig perfekt med din makeup. Det är särskilt viktigt att detta smink appliceras i ett väldigt tunt lager, för att det inte ska ge ett onaturligt intryck. Om hela ansiktet inte har täckts fullständigt, är det bättre att applicera ytterligare ett skikt av Camouflage-krämen, men även detta ska vara mycket tunt. Tänk på att Camouflage även behöver appliceras vid hårfästet och halsen för att skapa en perfekt övergång. Av samma skäl ska du lätt sudda ut alla ränder. Målet är att uppnå en Camouflage-makeup som täcker utmärkt, men som syns så lite som möjligt.

Tonad daglig vård eller makeup?

Tonad daglig vård är på frammarsch och allt fler kvinnor väljer en sådant produkt i stället för att använda vanlig makeup. Det finns många skäl till det. Tonad daglig vård går lättare och snabbare att applicera jämfört med en foundation. Smörj in den i ansiktet – och vips så är du färdig! Tonad dagkräm är populär bland studenter och mödrar. Den ger en vacker hudton och finns ofta med UV-filter, som finns i solskyddskrämer, för att skydda huden mot de skadliga UVA-strålarna. Till skillnad från då makeup används täpps inte porerna igen då man använder tonad daglig vård. Dessutom tränger krämen in i huden och tillför näringsämnen och optimal fukt. Därför behöver inga ytterligare vårdande produkter användas. Det tar enbart några sekunder för produkten att helt gå in i huden. Eftersom den inte färgar av sig, bildas inte heller några fläckar. Tonad daglig vård rekommenderas även för kvinnor som inte tål annan makeup eller som lider av stressad och oren hud. Tack vare den optimala tillförseln av fukt och näringsämnen, får huden precis det som den behöver och du får dessutom en perfekt hudton. En översikt över fördelarna med tonad dagkräm:  

 • Snabb och lätt att smörja in
 • Ojämn hud kan täckas
 • Innehåller ofta UV-filter
 • Täpper ej igen porerna
 • Tillför huden optimal mängd fukt och näringsämnen
 • Går snabbt in i huden
 • Inga fläckar bildas

Köp produkter för en perfekt hudton online

Oavsett om du söker produkter av hög kvalitet för ögon, läppar eller makeup för att förbättra ojämn hud och uppnå en optimal hudton, har du kommit rätt vid Parfumdreams onlinebutik. Ta tillfället i akt att titta på det utmärkta produktsortimentet och köp förstklassiga märkesprodukter online till ett lågt pris. Om du fortfarande har frågor som rör makeup och skönhetsprodukter når du vår kunniga personal, exempelvis via telefon. Om du har bestämt dig för att handla makeup-produkter från vår onlinebutik kan du dra nytta av följande fördelar:

 • Fri leverans vid beställning från 399 kr
 • 1 till 3 gratis varuprover
 • Kostnadsfri presentförpackning