Filtrera resultat
Tillverkare
För vem
Prisintervall

Rakset

9
5/5 baserat på alla kundbetyg
Visste du redan Innehåll

Rakset – för att raka sig med stil

Rakset från Becker Manicure, det anrika företaget från Tyskland, innehåller allt som män behöver för en ren, skonsam och elegant rakning. Ett set består av upp till fem beståndsdelar, som var och en kan köpas separat. Såväl rakhyvlar med utbytbara blad som rakborstar av hög kvalitet av fint grävlingshår passar bra i ett ställ för rakutrusning. Ett ställ för rakutrustning är den optimala förvarningen för båda raktillbehören, eftersom såväl rakhyvel som pensel bör rengöras med varmt vatten efter användningen och sedan hängas upp på tork. Rakkräm eller raktvål kan vispas upp till ett lödder i en passande tvålkopp. Ett set kompletteras ibland med en spegel. Dessa set är avsedda för såväl nybörjare som experter.

Ett passande rakset för var och en

Gillette Mach3 är ett rak-set bestående av fyra delar som finns tillgängligt i silverfärgad eller guldfärgad metall och ser verkligen vackert ut i badrummet. En annan variant av detta rakset bestående av fyra delar som drar blickarna till sig är Gillette Mach3 av fint porslin: Rakhyvelns och rakborstens handtag samt tvålkoppen imponerar med sitt krämfärgade porslin som är utsmyckat med en fin blå linje vid kanterna. Det ger ett sydeuropeiskt intryck och gör rakningen till en fröjd för ögonen. Den som vill ha en enkelt klassisk stil och redan har en tvålkopp, gör ett gott val med Gillette Mach3 som rakset med tre delar. Den finns i olika varianter med trä, olivträ, wengéträ och masurträ – men också i elegant, svart akrylglas.

Var utmärkt förberedd även när du är på resande fot

Den elegante mannen behöver inte avstå från den kvalité som han har vant sig vid bara för att han reser: Becker Manicures rakset Gillette Mach3, i läderetui, är en utmärkt möjlighet att lätt ta med den utrustning man behöver. Det robusta läderetuiet är optimal för att förvara rakhyveln och rakborsten, eftersom det skyddar mot tryck, smuts och yttre påverkan som damm och regn.

Tips & trix för att lyckas med rakningen

  • Analysera
Innan du inleder rakningen, ska du ta dig en titt på skäggväxten och undersöka i vilken riktning de växer. Det är viktigt att alltid raka sig i hårens växtriktning för att undvika hudirritation och rakbränna. Det kan vara klokt att vänta till helgen och låta skägget växa ut en aning – då blir det lättare att se vilket håll håret växer ut ur hårsäckarna. Dela in ansiktet i fyra områden: vänster och höger ansiktshalva och vänster och höger sida av halsen. Enbart de med robust, okänslig hud i ansiktet kan raka mot hårens växtriktning eller vinkelrätt mot hårets växtriktning.
  • Rengöring
Det är viktigt att rengöra huden i ansiktet innan man rakar den av flera skäl: För det ena avlägsnas det naturliga fettskiktet. Det förhindrar att bakterier tränger in i porerna eller i små skador på huden som uppstått vid rakningen och leder till inflammationer och irritationer. Det är viktigt att använda varmt vatten när du tvättar dig! Då vidgar sig blodkärlen och porerna öppnar sig vilket frigör en större del av hårstråna i ansiktet. Resultatet blir grundligare i och med att du skär av hårstråna längre ned. Vattnet mjukar dessutom upp hårstråna och gör rakningen mer skonsam. På så sätt slits även rakbladen mindre. Den som vill göra ännu mer, kan lägga en het trasa på ansiktet under minst en halv minut för att förbereda huden och skäggväxten på optimalt sätt.
  • Förberedelser
I synnerhet vid känslig hud är det klokt att applicera en pre-shave-produkt före rakningen, exempelvis Pre Shave Sir Irish Moos. Den lugnar huden inför rakningen, tillför fukt och gör den elastisk samtidigt som den förtrollar med sin manliga doft. Pre Shave Lotion Classic från Hildegard Braukmann är också mycket lämplig för att ge rätt omvårdnad inför rakningen: Produkten innehåller bisabolol som skyddar huden och när man masserar in den får det håren att resa sig. Då kan de lätt avlägsnas i nästa steg.
  • Rakning
Efter att ditt ansikte har rengjorts ordentligt och huden har förberetts på motsvarande sätt, kan du inleda rakningen. Applicera sedan rakgel, rakkräm eller raktvål på huden för att skydda den mot bladet. Det är viktigt att det är en produkt av hög kvalitet, som du tål och vars doft du tycker om – det är bara så som rakningen blir till en avslappnande ritual. En rakborste med grävlingshår jämnar ut produkten jämnt. Borstens rörelser får dessutom skäggstråna att resa sig upp. Oavsett om du använder en rakhyvel med flera blad eller en rakkniv – så är det viktigaste att bladet är vasst. Slöa rakblad är den vanligaste orsaken till att rakningen inte blir ren eller att man skadar den känsliga huden i ansiktet. Efter att rakgel, rakkräm eller raktvål har fått verka på huden ett ögonblick kan du börja raka ansiktet i korta precisa drag i hårens växtriktning. Skölj av rakhyveln eller rakkniven efter varje drag, för att undvika att hårstrån som har rakats av fastnar på bladet. Undvik att växla fram och tillbaka mellan olika ställen. Den taktiken fungerar lika illa i ditt ansikte som den gör på en gräsmatta. Arbeta i stället på ett systematiskt sätt. Ett bra trick för att kunna arbeta på ett precist sätt är att sträcka huden på det ställe som ska rakas. Då kan du antingen använda din fria hand eller bara göra en grimas som spänner huden. Var försiktig så att du inte trycker bladet för hårt mot huden – då är risken stor att drabbas av rakbränna.
  • Lugna
Tvätta bort rester från rakningen med kallt vatten. Porerna sluter sig och blodkärlen drar ihop sig så att småskador som kan ha uppstått vid rakningen förseglas. Därefter ska man badda ansiktet med en fräsch handduk. Undvik att stressa huden ytterligare genom att gnugga häftigt med handduken. En alkoholfri After-Shave Balsam från Biotherm passar mycket bra som återfuktande hudvård efter rakningen. Den är optimal för den känsliga huden i ansiktet och ger omsorg med bl.a. palmolja, sheasmör och allantoin.
  • Vård
En kräm som tillför din hud ny fukt efter rakningen avslutar din rakningsritual på ett utmärkt sätt och kan dessutom motverka rynkor. Hildegard Braukmanns intensivt fuktgivande serie Evolution lugnar ned huden och gör den fräsch utan att vara fet.