Styling

726 Artikel
4387
5/5 baserat på alla kundbetyg
Visste du redan Innehåll
.

Hårstyling

En vacker hårstyling är viktig för både kvinnor och män och bidrar till ett vårdat utseende. Att gå till frisören en gång i månaden är därför ett fast inslag i kalendern för de flesta människor. En bra klippning gör det lättare att styla håret hemma. Kvinnor med långt hår behöver ofta lägga mer tid på håret än män med kort hår. Olika stylingprodukter underlättar hårstylingen och förkortar tiden i badrummet på morgonen samtidigt som frisyren ser vacker ut hela dagen.

Enkel styling med mousse, gel och vax

Det spelar ingen roll om du väljer hårmousse, hårgel eller hårvax för alla dessa produkter används inom hårstyling och kan användas för att enkelt styla frisyren. Mousse arbetas vanligtvis in i fuktigt hår efter hårtvätten. Medan håret och moussen torkar stadgas frisyren automatiskt. Till skillnad från mousse kan hårgel arbetas in i torrt hår. Fukten i gelet gör håret mjukt och smidigt och underlättar stylingen. Gelet torkar efter appliceringen precis som moussen och ger frisyren önskad stadga. Vax bör bara användas i små mängder, eftersom det snabbt ger upphov till slingor i håret och i värsta fall gör att det ser fett ut. Vax bör arbetas in i topparna i små mängder för att forma dem till en vacker frisyr. Det fungerar på såväl korta som långa frisyrer hos både kvinnor och män.

Fixera håret snabbt med hårspray

Den som lägger mycket möda på hårstylingen på morgonen vill förstås att frisyren ska se lika fin ut på kvällen, utan att den har fallit ihop, blivit rufsig eller ser ostylad ut. Då är det praktiskt att fixera frisyren med olika stylingprodukter. Kvinnor använder gärna hårspray. Det appliceras snabbt och enkelt i håret med en hand och de olika ingredienserna gör att frisyren bevarar sin form även om vädret är blåsigt eller fuktigt.

Ju större belastning håret utsätts för från väder och vind samt dagens händelser, desto högre stadga krävs av hårsprayen. De flesta producenter säljer hårspray med olika stadga som oftast är indelad i olika nivåer. Den som använder hårspray regelbundet bör ha två spray hemma – en med låg stadga och en med fast stadga – för att kunna välja den som passar bäst den aktuella dagen. Män fixerar ofta frisyren med hårgel som samtidigt ofta används redan när håret stylas.

Hårgel innehåller precis som hårspray olika ingredienser som klistrar ihop hårstråna lätt så att frisyren håller hela dagen. Det finns hårspray även för män. Skillnaden mellan hårspray för kvinnor och män är ofta vilka doftämnen som används. Hårspray i resestorlek är praktiskt och får plats i handväskan. Du kan ta med den på semestern eller ha den med dig varje dag så att du kan fixera frisyren igen efter några timmar.

Skydd för håret vid intensiv styling

Om håret stylas med värme, bör det först förberedas så att det inte tar skada. Höga temperaturer skadar håret snabbt och gör det sprött, ökar risken för kluvna toppar och ger det ett matt utseende. När håret väl har skadats på detta sätt, kräver det en stor insats för att åter ge det ett naturligt och friskt utseende. En värmeskyddande produkt kan skydda håret och finns som spray eller tinkturer som appliceras i håret före stylingen. Värmeskyddet lägger sig som ett hölje kring varje hårstrå och skyddar det effektivt mot värme. Värme från styling uppstår bland annat om du använder hårfön, locktång eller plattång.

Här får du några förhållningsregler som kan hjälpa dig att skydda håret ännu mer. Ställ inte in hårfönen på det högsta läget och håll den alltid minst tjugo centimeter från huvudet. Har du gott om tid bör du föntorka håret med kalluft. Denna inställning finns på de flesta moderna hårfönar. Det tar visserligen mycket längre tid att torka och styla håret med kalluft, men det är också betydligt mer skonsamt. Håll inte locktången för länge i varje hårslinga. Ju kortare tid, desto mindre belastning för håret. Den största påfrestningen för håret är plattången. Visserligen kan en värmeskyddande spray ge första-hjälpen så att håret inte skadas för mycket, men plattänger borde bannlysas vid hårstyling. Den som vill ha en slät look i håret kan föntorka håret med hjälp av en borste. Då blir håret slätt utan att det utsätts för så stor belastning. Det finns också speciella schampon som gör håret slätt och smidigt.

Styling av mycket fint hår

Hårets tjocklek och täthet varierar från person till person. Den som har fint och tunt hår bör tänka på vissa saker vid hårstylingen och använda särskilda stylingprodukter. De bidrar till att även fint hår får en vackert stylad frisyr som håller hela dagen. Det är viktigt att inte använda stylingartiklar som tynger ner håret och gör att det klistrar samman. Det finns istället några få produkter som du bör använda. De tynger inte ner fint hår utan ger det den form du vill ha. Det kan till exempel vara en hårspray som sprayas i liten mängd på det friserade håret. Då bevarar frisyren formen hela dagen, även om vädret bjuder på storm och regn som inte är särskilt frisyrvänligt. Hårmousse kan även användas i tunt hår och bör också användas i små mängder.

Moussen bidrar till att ge håret en vacker stadga. Du kan även använda särskilda sprayer i fint hår som optiskt ger håret ökad fyllighet. Det bästa är om du förbereder fint hår inför stylingen med ett särskilt schampo. Sådana schampon för fint hår innehåller viktiga näringsämnen och kan samtidigt öka hårets fyllighet. Det bidrar optiskt till ett vackert utseende och underlättar den efterföljande stylingen.

Särskilda produkter för hårstylingen

Den som inte har tid eller möjlighet att tvätta håret på vanligt sätt kan använda ett torrschampo. Det appliceras i håret och ska borstas ut igen efter en kort verkningstid. Det ger hår som redan har fått en glänsande fettfilm en ny och fräsch look. Torrschampot är praktiskt om du inte har tillgång till dusch på resan och kan användas innan du stylar håret. Det gäller framför allt för utomhusaktiviteter. Vissa tillverkare säljer även särskilda puder eller sprayer som också bidrar till att ge fett hår ett mattare utseende eller som ger matt hår en naturlig och vacker lyster. Specialprodukter för hårstyling ska inte användas dagligen, utan bara vid särskilda tillfällen. Därför är det bra att välja små förpackningar. På så sätt hinner du använda stylingprodukten inom överskådlig tid och behöver inte kasta bort några rester.

Tillverkare av stylingprodukter – i sortimentet på Parfumdreams.de

I vårt sortiment hittar du ett stort urval stylingprodukter för hårstylingen. Vi har produkter för både kvinnor och män som dagligen eller vid särskilda tillfällen vill ge sin frisyr en särskild form. En brudfrisyr är till exempel en sådan särskild anledning, då det är viktigt att hårstylingprodukterna håller hög kvalitet. Bruden vill gärna se perfekt ut denna dag och inget får överlåtas åt slumpen. Allt du behöver till lyckade brudfrisyrer hittar du i vårt sortiment. Vi satsar på etablerade tillverkares erfarenhet och kvalitet. Hos oss hittar du därför exempelvis produkter från Wella, L'Oréal, American Crew, Kerastase, John Frieda och många andra. Vi erbjuder produkter som används dagligen i frisörsalonger och som gör det möjligt att få en perfekt hårstyling.

Du märker produkternas kvalitet när du arbetar med dem och ser hur lång verkan de har. Då blir det betydligt lättare att styla brudfrisyrer, vardagsfrisyrer och andra specialfrisyrer. Om du ännu inte vet vilka stylingprodukter du vill använda till din hårstyling, kan du titta på vår lista med de tio populäraste produkterna inom hårstyling. Där hittar du de produkter som våra kunder oftast köper. Använd listan när du vill få mer information om hårstylingprodukter. Vi presenterar också regelbundet nyheter för dig. På så sätt kan du alltid hålla dig uppdaterad om de senaste produkterna.

Om du redan har dina favoritprodukter inom hårstyling, hittar du dem snabbt och lätt med det praktiska filtret i vår onlinebutik på Parfumdreams.de och där kan du också beställa dem med några få steg. En kort tid efter att du har beställt hårstylingprodukterna får du dem levererade hem till dig.