Solskydd för håret!

Precis som läppar och kropp reagerar även håret på UV-strålningen. UV-strålning attackerar hårets skyddande lager och gör att ditt hår tappar glans och fukt och dessutom bleknar. Använd värmeskyddsspray med UV-filter, olja och vitaminer som passar din hårtyp.

Summer Scents Beach Look Solkräm Solskydd för håret! Solskydd för alla hudtyper! Bra att veta: hjälp när du har bränt huden

Hur angriper UV-strålningen håret?

På samma sätt som huden behöver håret också extra vård på sommaren. UV-strålningen kan torka ut håret snabbare och göra det sprött. Solen attackerar dina hårfibrer och försvagar hårets keratinstruktur. Dessutom bleks hårets färg av solljuset. UV-strålning skadar också hårbotten om den får för mycket sol. Du bör vara särskilt uppmärksam om du har bena och på huvudets ljusa områden.

Här är hårvårdande produkter som bör ingå i din sommar-rutin!

 

> Schampo med UV-filter > Solskyddsspray för håret > After sun-inpackningar– after sun-produkter har en liknande effekt som aloe vera. De befriar håret från rester av salt och klorerat vatten. Solskyddsprodukter för håret lägger en skyddande film runt hårstråna och tillför fukt och vitaminer. De ser till att ditt hår inte blir torrt och sprött.

 

Fler tips mot sprött hår!

Tips 1: Skölj håret när du har simmat. Du bör skölja håret efter simningen oavsett om du har simmat i poolen eller i havet eftersom för klor och saltvatten gör håret sprött!

Tips 2: Undvik att färga håret på sommaren! Färgning sliter håret extra på sommaren, så det är bäst att hålla händerna borta från hårfärgen.

Tips 3: Unna ditt hår en extra dos vård! En inpackning eller hårkur tillför håret närande ingredienser och har en förebyggande effekt mot kluvna hårtoppar och skört hår. Så att ditt hår är silkeslent och mjukt hela sommaren!

Tips 4: Använd mjuka hårband som scrunchies i stället för hårspännen av metall. Metallspännen blir varma i solen och kan göra att håret bryts.

Solskydd för benan

Ha inte benan på samma ställe jämt – då kan solen inte skina på samma ställe hela tiden. Även i detta fall är en transparent produkt med UV-filter att rekommendera. Den gör inte håret fett, är lätt att applicera och fördärvar inte din hårstyling. Modernt och trendigt: En solhatt eller scarf ger ett bra skydd och är snygga också!

Solskydd för flinten

 

Om du är skallig eller har rakat bort håret är risken för solskador extremt hög. Brännskador på huvudet är mycket farliga och bör alltid undersökas av en hudläkare. Använd alltid ett solskydd med hög SPF. Fixa en matt look med en transparent solspray.