I blickpunkten: solkräm

De första solstrålarna har redan hälsat på. Sommarsemestern är bokad och vår förväntan på varma dagar och en läcker solbränna stiger. Med rätt solkräm skyddar du huden mot åldrande, UV-strålning, solskador och hudcancer.

Summer Scents Beach Look Solkräm Solskydd för håret! Solskydd för alla hudtyper! Bra att veta: hjälp när du har bränt huden

Hur skyddar solkräm huden och vårdar den?

 

Genom att kombinera organiska, mineraliska eller kombinerade filter ser en solkräm eller sollotion till att din hud skyddas från aggressiva UV-strålar. Organiska filter omvandlar UV-strålningen till ofarlig värmeenergi som skapar en skyddsmekanism. Mineraliska filter som titandioxid och zinkoxid reflekterar solljuset – ju högre solskyddsfaktor, desto intensivare reflektering.

 

Hur länge håller en solkräm?

 

Om din produkt är i sin originalförpackning eller oöppnad kan du använda den i tre år. Om du har haft med dig solkrämen i solen flera dagar på stranden, eller den har legat i sanden ska den kastas när sommaren är slut.

 

Vad bör du tänka på när du använder din gamla solkräm?

Produktens bäst före datum är alltid ett bra riktvärde. Det anger hur länge produkten håller i oöppnad förpackning. Efter bäst före datumet finns en öppen burk avbildad. Symbolen visar hur länge en öppnad solkräm är hållbar.

Vad gör jag med min utgångna solkräm?

Om solkrämen har passerat tillverkarens angivna bäst före datum kontrollerar du om den luktar konstigt eller har ändrat konsistens innan du använder den. Om den luktar och känns som vanligt går den bra att använda. Här finns några tips för att solkrämen ska hålla så länge som möjligt: Förvara solkrämen svalt och utsätt den inte för direkt solljus. Torka rent tub- eller flasköppningen efter användning för att förebygga att bakterier bildas.

Våra favoriter för damparfymer