Guide för att lugna och återuppbygga huden

Vår hud utsätts för många påfrestningar under sommarmånaderna - solbad, solbränna, UV-strålar, klor, svett och luftkonditioneringen på jobbet påverkar hudens tillstånd. Därför passar det just nu perfekt att unna din hud lite extra omtanke. Börja med att se över din skönhetsrutin och satsa på produkter som ger din hud en fräsch, naturlig look, som skyddar och befriar huden från skadliga ämnen och aktivt främjar hudens förmåga att återställa sig själv.

Här ger vi dig tips om vilka aktiva ingredienser som dina hudvårdsprodukter ska innehålla och vad du ska göra för att återställa hudens perfekta glow.

Skönhetshjälp för en strålande hud

 

Lägg fokus på sådana produkter i din hudvårdsrutin, som ger din hud en chans att lugna och återuppbygga sig. Hemligheten ligger i rengöringen. Det första steget är att hitta en ansiktsrengöring som passar din hud och att massera in den i huden så att den rengör porerna och befriar dem från makeuprester och föroreningar. En viktig grundregel är att kombinera olika produkter och t.ex. börja med en ansiktsrengöring och därefter komplettera med en vårdande ansiktsspray och en produkt som skyddar mot föroreningar. När huden är ren kan du även applicera ett serum med hyaluronsyra, en fuktkräm och en lystergivande olja. Det sista steget i hudvårdsrutinen är att applicera en solskyddskräm.

 

Det är inte bara ansiktet som behöver vård

Händer

När vi tvättar händerna och använder desinfektionsmedel utsätter vi händerna för stora påfrestningar. Huden på händerna är extremt utsatta och behöver extra omsorg. Det är därför nödvändigt med en vårdande och näringsrik handkräm, som skyddar huden.

Hals

Under sommarmånaderna bär vi kläder som oftast inte täcker hals och dekolletage, vilket medför att detta parti får utstå hårda påfrestningar och behöver intensiv vård. Glöm därför inte bort dessa hudpartier under din dagliga hudvårdsrutin. Vi rekommenderar att du även för halsen och dekolletaget håller dig till samma fuktgivande hudvård som du använder för ansiktet.

Benen

Det är skönt att ta en lång, varm dusch efter en ansträngande arbetstag. Kroppen blir härligt varm och benen får en lätt rodnad av det varma vattnet. När vi bär tajta byxor, styva jeanstyger och rakar benen utsätter vi dessutom huden på benen för påfrestningar. Genom att applicera en kroppslotion ser du till att din hud inte torkar ut och förser den med nödvändig fukt.

Näring

Att förse huden med näring inifrån hör till de mest viktiga faktorerna för att återställa hudens perfekta glow. Med detta smoothierecept ser du till att du boostar lystern inifrån och ut. Ett hemligt tips är att gröna smoothies är särskilt bra för huden. Många stjärnor intygar att det gröna dundermedlet ger effekt. Lägg följande ingredienser i en råsaftcentrifug eller mixer och tillsätt lite vatten. De många aktiva substanserna i ingredienserna får cirkulationen åter i balans.

  • Ett knippe stjälkselleri
  • En gurka
  • Ett grönt äpple
  • En bit ingefära (5-10 cm lång)
  • En näve spenat
  • En ekologisk citron