C-vitamin

Ett essentiellt näringsämne för kroppen

Att förse kroppen med tillräckligt med C-vitamin innebär många fördelar, bl.a. hjälper det kroppen att ta upp järn och reparera vävnad. Dessa fördelar blir direkt synbara på huden. Emellertid händer det ofta att vårt kostintag inte tillräckligt täcker kroppens behov av detta vitamin. C-vitamin fungerar som en kraftfull antioxidant som stimulerar hudens kollagenbildning och jämnar ut hudtonen. Kollagenbildningen är nödvändig för huden – utan den blir huden slapp och förlorar sin spänst. Dessutom har vitaminet en antiinflammatorisk verkan på t.ex. akne. Antioxidanterna ser till att påfrestningar som UV-strålning och stress inte blir synbara på huden. Inte undra på att detta vitamin står i fokus bland många hudvårdsprodukter - det bidrar till en strålande och ungdomlig hy!

 

Vad gör C-vitamin för nytta, nu när det står i fokus inom skönhetsbranchen?

  • C-vitamin påskyndar kollagenbildningen och bidrar till att göra huden fast, spänstig, ungdomlig och strålande.
  • C-vitamin hjälper till vid sårläkning. Säg hejdå till mörka fläckar, förhårdnade ärr och upplev hur akneärren läker och jämnas ut.
  • Som tidigare nämnts, främjar C-vitamin kollagenbildningen. I detta sammanhang har vitaminet en positiv effekt på fina linjer och rynkor och verkar som en bromskloss mot hudens åldringsprocess.
  • Genom att använda produkter som innehåller C-vitamin förhindrar du att huden attackeras av luftföroreningar och gifter från miljön. Vitaminet verkar förebyggande och ger de fria radikalerna inte en chans.
  • En C-vitaminkräm dämpar inflammationer i huden och kan reducera orenheter.
  • Den bromsar påverkan av skadlig UV-strålning och skyddar din hud från ljusrelaterat åldrande.
  • Gynnar och förlänger hållbarheten på hudvårdsprodukter.

 

Våra rekommendationer

Ursprung

Askorbinsyra skyddar hudvårdsprodukterna från att bli dåliga när de kommer i kontakt med syre. Tack vare C-vitaminet minskar dessutom den oxidativa stressen i huden. När det samlas för många fria radikaler i en cell, kan det hända att cellen skadas eller till och med förstörs. Det gör att huden åldras snabbare.

Hur kan man ytterligare tillgodogöra sig C-vitamin? C-vitamin finns i stora mängder i frukt och grönsaker. En hög andel återfinns i bär, röd paprika och broccoli.

Tillämpning

När C-vitamin omnämns inom hudvården är det underförstått askorbinsyra som man menar. Man skiljer mellan ren form och derivat – välkända derivat är t.ex. askorbylglykosid och magnesiumaskorbat. Vitamin C förekommer i krämer, serum och solskydd.

1. Fuktkräm: Genom att dagligen använda en fuktkräm med den aktiva ingrediensen C-vitamin gynnar du kollagenbildningen och arbetar förebyggande för en rynkfri hud.

2. Serum: Serum känns igen på att ha en mycket högre koncentration av aktiva ingredienser än en fuktkräm och för att vara volymgivande för alla hudlager. Serum med en högre halt av C-vitamin har visat sig ge ett effektivare resultat vid skydd mot fria radikaler och för att minska hudens åldrande. Det bästa är att dagligen massera in serumet i din hud innan du applicerar din fuktkräm.

 

Användningstips

Vi rekommenderar alla att använda C-vitaminprodukter. De känsligare hudtyperna ska emellertid i stället för den rena formen hellre välja ett derivat (stabilare och mildare för huden).

 

Former av C-vitamin