Hyaluronsyra

Ett essentiellt näringsämne för kroppen

Med stigande ålder avtar produktionen av hyaluronsyra. Det resulterar i att huden blir torr och att linjerna utvecklar sig till rynkor. Det är här som användningen av hyaluronsyra sätts in inom hudvården. Ett gram hyaluronsyra kan binda upp till sex liter vatten. Det medför att denna ingrediens gör huden riktigt spänstig och håller bindväven elastisk. Solbad, rökning, vind, väderväxlingar, kost och mycket annat påverkar huden och gör att den åldras. Här är det nödvändigt med hyaluronsyra, som motverkar denna utveckling. Hyaluronsyran binder vatten och fyller på vattendepåerna i bindväven och gör den fastare, så att alla organ förses med tillräckligt med fukt. Helt naturligt och i stort sett helt utan biverkningar och allergiska reaktioner.

 

Effekter av hyaluronsyra i hudvård

  • Vattenbindande förmåga, binder mycket vatten i huden och gör den fastare och slätare
  • Gör huden spänstig och elastisk
  • Reducerar djupet på rynkorna
  • Intensivt fuktgivande och får den torra huden att bli slätare, mjukare, få mer lyster samt bekämpar nariga ställen
  • Förebyggande mot ny rynkbildning
  • Viktig för att reparera och återuppbygga huden
  • Antiinflammatoriska och antioxiderande egenskaper

 

Våra rekommendationer

Ursprung

Så snart som hyaluronsyran binder vatten, får den en gelliknande konsistens. 1 gram hyaluronsyra kan binda upp till 6 liter vatten! Tidigare utvanns hyaluronsyra till största delen av tuppkammar - idag framställs den på bioteknologisk väg, med proteiner av jäst. Den är därför renare, innehåller inget djuriskt protein och har högre hudtolerans. Kroppens egen hyaluronsyra återfinns i bindväven, i ögats glaskropp och i lederna. Efter att man har fyllt 25 år börjar kroppens egen produktion av hyaluronsyra att avta.

Tillämpning

Man kan dagligen använda krämer och serum med hyaluronsyra. Du kan utan problem införliva produkterna i din vanliga hudvårdsrutin och använda dem både på dagen och natten. Om du får ont om tid någon gång, går det bra att blanda ett hyaluronserum med din vanliga dagkräm. Se till att inte glömma bort att applicera produkten även på den tunna huden på halsen. Den har tendens till att bli rynkig och därför är det viktigt att ta med detta område i hudvårdsrutinen. Vi rekommenderar att inte använda intensiva ansiktsmasker flera gånger i veckan.

 

Användningstips

Vi rekommenderar att du kombinerar olika hyaluronsyraprodukter med varandra. Kombinationsmöjligheterna gör allt möjligt! Inom hudvården skiljer man på hög- och lågmolekylär hyaluronsyra. Efter att ha applicerat en hudvårdsprodukt med hyaluronsyrainnehåll passar det bra att använda en fuktgivande produkt för bästa resultat.

 

Olika produkter med hyaluronsyra