parfumdreams hyllar Pride-månaden

Låt färgerna tala! - Hämta inspiration för din Pride-makeup och få samtidigt veta mer om Pride-månaden.

Juni är Pride-månaden - en månad då HBTQ+ communityn i hela världen träffas för att fira samhällets mångfald. Samtidigt har Pride-månaden som syfte att framhålla de orättvisor som fortfarande finns och att kämpa för lika rättigheter.

Vi på parfumdreams vill göra ett tydligt statement för mångfald, självförverkligande och acceptans - oberoende av kön, ursprung, hudfärg eller sexuell läggning. Varje människa måste ha friheten att själv få välja sin kärlek och kunna utveckla sig själv. Tillsammans med er bygger vi vidare på respekt, tolerans, frihet och kärlek.Hitta din individuella Pride-look

Visa vem du är och gör intryck!

Varför finns Pride-månaden?

I juni varje år firar vi Pride-månaden för att hedra dem som deltog i Stonewall-revolten 1969. Stonewall-upproret, framför allt demonstrationen i gaybaren "Stonewall Inn" på Christopher Street, anses som en vändpunkt för HBTQ+-rörelsen. Ett år efter Stonewall-revolten hölls de första gayprideparaderna i USA. Därför anordnas än idag de flesta prideparader och -festivaler världen i juni. Vid dessa tillfällen pryds gatorna av regnbågsflaggor och starka färger. Under Pride-månaden handlar det om att hedra HBTQ+ communityn, få erkännande och öka medvetenheten om vikten av lika rättigheter.

Våra favoriter för pride-månaden

Vad står förkortningen HBTQ+ för?

Förkortningen HBTQ+ står för olika könsidentiteter eller sexuella läggningar. De enskilda bokstäverna står för: homosexuella, bisexuella, transsexuella, queer, intersexuella och asexuella människor. +-tecknet representerar sexuella läggningar och könsidentiteter som inte uttryckligen omfattas av begreppet. Som till exempel panexualitet.

Hur firar man Pride-månaden?

I många städer och regioner hålls parader och evenemang i juni, för att stärka medvetenheten om HBTQ+-communityn. Välj en regnbågs, bi-, lesbisk-, pan- eller annan Pride-flagga som du gillar och delta i evenemanget. Dessutom kan du vara så kreativ du vill och göra ett färgglatt statement med din make up-look. Du måste inte identifiera dig som HBTQ+ för att delta i ett Pride-evenemang. Alla är välkomna att visa sitt stöd för likabehandling av alla. Som allierad kan du besöka evenemang och fira med vänner, lyssna och lära dig eller engagera dig som frivillig i en grupp.

 

Vårt facit: Vi är alla människor och borde accepteras för dem vi är. Oavsett om du är homosexuell eller bisexuell, om du upplever att du är född i fel kropp eller inte har något bestämt kön, ska ingen behöva bli förolämpad för sin självbild eller bli diskriminerad. Var därför inte rädd för att bekänna färg.

 

be proud and be loud