Nagelfilar

40 Artikel
48
5/5 baserat på alla kundbetyg
Visste du redan Innehåll

Professionella nagelfilar för nagelvård som experterna

Välvårdade händer är absolut nödvändigt för många människor och det ökar välbefinnandet, självkänslan och attraktionskraften. Till sådana vårdade händer hör självklart även välvårdade och vackert formade fingernaglar. Grunden för välvårdade fingernaglar är en jämn form. Det är svårt att forma naglarna med en nagelsax framför allt om du ska klippa naglarna med din svaga hand – det vill säga när vänsterhänta ska klippa med högerhanden eller när högerhänta ska klippa med vänsterhanden. Det uppstår snabbt kanter som inte klippts rakt. Naglarna kan även bli spetsiga eller vassa när du klipper dem. Då är det bra att använda en nagelfil. Med nagelfilen filar du snabbt bort vassa kanter och skapar en vacker form på naglarna. Även den omtyckta, lätta rundningen av fingernaglarna går snabbt och lätt att åstadkomma med en nagelfil. Dessutom är det betydligt lättare att ge alla naglar en enhetlig form.

Nagelfilar i olika utföranden

Det finns många olika utföranden på filar till finger- och tånaglar. Sandpappersfilar är mycket enkla och har en bra form. De har nagelfilens typiska form och har oftast sandpapper på båda sidorna. De båda sidorna brukar dock ha olika grovkornighet, och kan användas efter varandra för att snabbt fila grova ytor och sedan finputsa dem. Sådana sandpappersfilar kan användas flera gånger, men slits med tiden. Sandpappersfilen kostar dock inte så mycket och då gör det inget att de inte håller så länge. Proffsfilar är ofta belagda med sandpapper. De framställs exempelvis av glas. Glasfilens glasskikt fungerar utmärkt att forma naglarna med. Glasnagelfilar är dyra, men håller längre. Safirfilar är mycket exklusiva. Safirglaset är ett extremt hårt och robust glas, som bland annat används vid tillverkning av klockor. Med en safirglasfil har du en proffsfil till finger- och tånaglarna. Det finns även metallfilar. De består oftast av ett plasthandtag och en filyta som tillverkats av metall. Vanligtvis har metallfilens båda sidor olika grov kornstorlek. Prismässigt ligger metallfilarna oftast mellan de billiga sandpappersfilarna och de dyra glasnagelfilarna. Polera naglarna med en fil. Ett helt annat syfte har de så kallade polerfilarna. De används inte för att korta naglarna till en viss längd eller ge dem en speciell form. Istället polerar de naglarnas yta och ger dem en naturlig och vacker lyster. Polerfilarna kan användas både på finger- och tånaglarna. Förutom naturliga naglar kan även konstgjorda fingernaglar behandlas med polerfilen efter att de limmats fast, så att de får en vacker lyster. En polerfil ingår i nageldesignerns fasta utrustning och även du kan använda den hemma för att göra naglarna vackra. Den är mycket enkel att använda och du uppnår snabbt ett nypolerat och vackert resultat.

Tips på hur du filar naglarna rätt

För att det ska gå lättare att vårda naglarna kan du använda dessa tips på hur du filar naglarna enklare och effektivare. Klipp först finger- eller tånaglarna grovt med en nagelsax eller nagelklippare till önskad form. Finjustera sedan naglarna med nagelfilen. Lägg handen på en lite upphöjd yta. Då går det betydligt enklare och snabbare att fila. Arbeta långsamt och försiktigt så att naglarna inte flisar sig. Har du fina, sköra fingernaglar bör du använda en fil med så fin kornstorlek som möjligt på slipytan. Mycket hårda naglar kan filas med en grov kornstorlek. Det som gäller för manikyren kan självklart överföras även till pedikyren. Istället för att låta en dyr expert på en nagelstudio vårda dina naglar, kan du göra det själv och samtidigt spara mycket pengar. Precis som vid den professionella manikyren bör du ta dig tid att forma och vårda naglarna på rätt sätt. När du har klippt och filat naglarna ska nagelbanden vårdas. Med en särskild nagelbandsborttagare avlägsnas överflödigt nagelband och resultatet syns genast och bidrar till att ge naglarna ett vårdat utseende. Det ser ut som om du har varit på en nagelstudio, men det har kostat betydligt mindre. När du har klippt och filat naglarna och tagit bort nagelbandet kan du välja att försköna naglarna ytterligare med ett vackert klarlack eller ett färgat nagellack.

Online hos Parfumdreams finns ett stort urval nagelfilar

Om du själv vill vårda dina naglar, kan du söka efter professionella nagelfilar i vårt sortiment och beställa dem online med några få klick. Det spelar ingen roll om du vill köpa en billig sandpappersfil till resan eller om du vill ha en högkvalitativ modell i glas eller safirglas hemma. Hos oss hittar du massor av produkter i alla prisklasser från kända företag. Vi för bland annat modeller från Artdeco, Alessandro, Becker Manicure, Hans Kniebes och många andra producenter. Bläddra igenom urvalet eller välj att enbart visa modeller från en tillverkare som du redan känner till och vars produkter du vill använda. Våra filtreringsmöjligheter gör det lättare för dig att välja en nagelfil i vårt sortiment. När du väl har hittat filen går det snabbt att beställa den, och vi skickar den till dig inom kort.