Utslätande

23 Artikel
19
5/5 baserat på alla kundbetyg
Visste du redan Innehåll

Tämja bångstyrigt hår – utslätande schampo kan hjälpa

Bångstyrigt hår är svårt att forma och tämja. Det finns dock vid det här laget många olika vårdande produkter och förstås även plattången som framför allt kvinnor med krusigt eller bångstyrigt hår gärna använder. Hår av det här slaget har en ytstruktur som inte är helt sluten och det ser därför skrovligt och även lite ovårdat ut. Hår som betecknas som krusigt är ofta också sprött och torrt och behöver därför särskilt rikhaltiga vårdande produkter. Såväl de vårdande produkterna som de verktyg som används bör anpassas och användas efter vilken struktur håret har. Det finns särskilt hjälpsamma tips på hur detta uppnås och vad som förutom schampot kan släta ut håret.

Krusigt och bångstyrigt hår – en lynnig natur?

Hos människor med krusigt hår handlar det om att förbättra hårets skick så att det får ett friskt utseende. Hur komiskt det än kan låta så börjar det redan vid hårtvätten. Krusigt hår ska tvättas med ett utslätande schampo. Detta schampo innehåller särskilda ämnen som påverkar hårets struktur. Eftersom det som nämnts ovan har en skrovlig och öppen yta kan det tränga in fukt i hårstrukturen. Det gör att håret blir lockigt eller vågigt och att ytan ser sliten och skrovlig ut. Paradoxalt nog torkar fukten dessutom ut håret. Det finns olika huskurer som kan fungera som första hjälpen. På sikt ersätter de dock inte ett riktigt schampo som slätar ut håret. Det kan hjälpa att skölja håret med äppelcidervinäger, eftersom syran får håret respektive ytstrukturen att dra sig samman. Den bör dock inte användas outspädd, utan ska blandas med lika delar vatten. Den ska inte heller sköljas bort, utan ska sitta kvar i håret. Skölj därför inte håret precis innan du har en date. En annan huskur är ägg, vars lecitin – en fettliknande substans – skyddar håret mot uttorkning. Vill du inte använda sådana livsmedel i kosmetiskt syfte, har vi många fina utslätande schampon i vår onlinebutik.

Schampo som slätar ut – vårdande balsam – hårkur

Till våra bästsäljare hör Smoothen Shampoo från Wella SP som rengör håret skonsamt och försiktigt slätar ut hårstrukturen i ett enda moment. Även våra kunder är begeistrade över det här schampot. Av princip bör du använda ett utslätande schampo, vars ingredienser tillför fukt och fett. Fettet kommer från högkvalitativa oljor eller från sheasmör. Det har fördelen att inte bara tillföra naturliga fetter, utan även högkvalitativa ingredienser och vårdande ämnen som förekommer naturligt i dessa växter. Efter tvätten bör du använda ett vårdande balsam. Nu kan du också välja bland många olika produkter i den kategorin. I serien från Wella SP ingår det till exempel ett balsam som kompletterar de övriga produkterna perfekt. Det går också att använda ett Repair Shampoo som har motsvarande verkan på strukturen i skadat hår. Det utslätande schampot SILK i den vårdande serien Keratin Sleek från Clynol är också en produkt som är lika omtyckt som verksam, och även i den här serien finns det en vårdande produkt som ska användas efter hårtvätten.

Tämja det bångstyriga håret – extra portioner för bättre resultat

I många hårkurer ingår ett särskilt keratin/polymer-komplex som slätar ut, skyddar och lugnar håret. Det gör håret betydligt mindre krusigt och vågigt och den fruktade frissigheten uteblir nästan helt. Dessutom får håret efter hårkuren en vacker lyster och ser därför samtidigt mycket friskare ut. Varje produkt fungerar bäst i sin serie. I kombination med ett passande utslätande schampo kan alla verksamma ämnen utvecklas och tillsammans ger produkterna bästa möjliga resultat.

Hårstyling av bångstyrigt hår

För att håret inte åter ska trilskas efter tvätten på grund av en felaktig behandling med hårfön och liknande, finns det några viktiga saker att tänka på. Håret bör föntorkas från hårrötterna och ut mot topparna, det gäller även för lydigt och slätt hår. Allt annat ruggar upp det igen och då har den övriga tvätten och vården varit förgäves. Vill du använda plattång bör det endast göras tillsammans med en värmeskyddande spray. Skäm bort dig själv med en huvudmassage. Det stimulerar inte bara blodcirkulationen, utan även talgproduktionen. Denna naturliga fettmängd kan bidra till att släta ut strukturen i torrt, sprött och bångstyrigt hår. Använd en mjuk borste och borsta håret från hårrötterna ut mot topparna och fördela på så sätt fettet i håret. Det finns ingen risk för att det produceras så mycket fett att du måste tvätta håret efteråt.