Kroppsvård är en viktig del av den dagliga vårdrutinen. Därför bör du ge den mer uppmärksamhet, särskilt på hösten. Hösten är tiden då vår hud återhämtar sig från sommarmånadernas påfrestningar. Samtidigt gör temperaturskillnaderna och den torra luften huden grov och spänd. Det din hud absolut behöver är en säsongsanpassad vård, och här får du reda på exakt hur du ska göra.

Hårvård för hösten Ansiktsvårdande produkter Golden Glow Dags för sköna stunder Trends

Vad måste du särskilt tänka på när för att vårda huden på hösten?

 

Först och främst bör du använda mer kroppsskrubb och vårdande bodylotioner i din kroppsvårdsrutin. En skonsam rengöring med din favoritskrubb tar till exempel bort döda hudceller så att bodylotionens vårdande ingredienser sedan kan tas upp av huden ännu bättre.

 

När det blir kyligare ute får vi också större lust att ta ett varmt bad. Men för långa och frekventa bad skadar hudens naturliga skyddsbarriär. Det torkar ut huden ännu mer. Därför är badtillsatser eller badoljor med lätt fuktgivande ingredienser som arganolja lämpliga. Den som hellre duschar bör investera i en vårdande duscholja.
Parfumdreams-tips: Byt ut det varma badet mot ett växelbad så stimuleras blodcirkulationen och ditt immunförsvar stärks.

Glöm inte fot- och handvård

 

Huden på händer, fötter och leder glöms ofta bort på hösten och uppmärksammas först när huden är extremt torr och sträv. Därför behöver dessa hudområden extra mycket vård under hösten och vintern.
Parfumdreams-tips: Använd helst två olika handkrämer: en som är lite fet och snabbt går in i huden under dagen och en mycket närande handmask under natten.