Weleda

97
5/5 baserat på alla kundbetyg

Weleda: Naturlig hudvård i generationer

Människan och naturen står i centrum för märketWeleda, som framför allt står för förstklassig naturkosmetika. Weleda grundades 1921 och är numera verksamt internationellt. Weleda tillverkar inte bara kosmetika, utan även läkemedel. I början var läkemedlen märkets huvudsakliga produkter. Så är det inte längre, och försäljningen av läkemedel uppgår till 21,5 procent, medan försäljningen av kosmetika uppgår till 78,5.

Weleda produceras till största delen i Tyskland, Frankrike och Schweiz. Mer än 2 500 människor arbetar för märket. En av medgrundarna till Weleda var Rudolf Steiner, som även grundade antroposofin. Den står för en världsåskådning som handlar om människans vishet, som inom den antroposofiska världsbilden består av ande, själ och kropp.

Vilka produkter säljer Weleda?

Det finns många Weleda-produkter inom området för kosmetika samt läkemedel. Weleda tillverkar dessutom livsmedel. Till de populära strong>Weleda-produkterna inom området naturkosmetika hör:

Exempel på livsmedel är teer, juicer, saft samt kosttillskott. Exempel på läkemedel är bland annat produkter mot allergier och förkylning, för matsmältning, hjärta och blodcirkulation, för huden, ögonen samt för nervsystemet. Alla preparat är helt naturliga och baseras på samspelet mellan människa och natur. De ska aktivera kroppens egna resurser och stimulera kroppens självreglering.

Vad är utmärkande för Weledas kosmetikaprodukter?

Hudvårdsprodukterna frånWeleda baseras på naturens kraft och är certifierade som naturkosmetika. Det innebär att de innehåller naturliga ingredienser och använder växter, extrakt, frön och oljor från växter och örter, till exempel:

  • Arnika
  • kamomill
  • havtorn
  • teträd
  • ringblomma
  • nattljus
  • med mera

Många Weleda-produkter doftar milt och naturligt – de tillverkas helt utan konserveringsämnen samt syntetiska doft- eller färgämnen. Dessutom kommer många av ingredienserna som används från kontrollerade ekologiska odlingar. Weledas naturkosmetika passar under hela livet - för både spädbarn, barn, gravida, män och äldre.

Vad står märket Weleda för?

Bakom märket Weleda finns en antroposofisk filosofi. Det återspeglas både i läkemedlen och i Weledas naturkosmetika.Weledas verksamhet präglas av sex principer, däribland helhetssyn, socialt ansvar, förtroende, öppenhet, entusiasm och effektivitet. Weleda vill med sin företagsfilosofi bidra till en bättre värld och skydda och berika natur och människor. Skapandet av sysselsättning, samarbetet med lokala bönder, den ekologiska odlingen av växter till främjande av markkvaliteten samt betraktandet av människa och natur ur ett helhetsperspektiv präglar märkets kärna och gör Weleda till ett märke som människor litar på.

Parfumdreams: Här kan du köpa naturkosmetika från Weleda

Hos parfumdreams kan du köpa Weledas naturkosmetika och många andra produkter frånWeleda. Weledas produkter kan vara en fin present till en mamma, pappa, mor- och farföräldrar, barn eller vänner – de passar även bra för att skämma bort sig själv. När du väljer Weledas naturkosmetika gör du något bra för kropp och själ.