Julsminkning - från klassisk till extravagant

December är en månad som bjuder oss på många olika festliga stunder. Julfest med jobbkollegorna, glögg med vännerna och julfirande med familjen. För alla skönhetsälskare är den här tiden perfekt för att testa nya julsminkningslooker. Vi visar dig tre jullooker, som gör dig till stjärnan på varje fest.

 

Basen för varje julsminkning

Naturligtvis ska ditt smink hålla för kvällens glam med mat, dryck, dans och kramar. Vilken tur att det finns produkter som hjälper dig med detta: En ansiktsprimer gör porerna mindre synliga och absorberar sebum. Du slipper att hyn blir oönskat glansig. För att sminket ska sitta längre, ska du använda en puderprodukt framför allt på T-zonen och på sådana ställen där du har applicerat en concealer. Den perfekta avslutningen för att få sminket att hålla, är att spraya en settingspray över ansiktet. Den fixerar looken och gör den hållbar. En ögonprimer håller ögonsminket på plats. Du slipper att sminket lägger sig i globlinjen och även eyelinern håller under nattens glammiga timmar. Läppstift med extra lång hållbarhet har matta texturer. Ett flytande läppstift, som får en matt finish när det torkar, håller t.ex. för en hel julaftonsmeny och sitter som berget. Om du i stället föredrar en glansig finish, ska du alltid ha läppstiftet till hands för att kunna fräscha upp det vid behov.

 

Den klassiska jullooken

Röda läppar, rosiga kinder och en förförisk blick – det är klassikern bland alla julsminkningslooker. Denna minimalistiska och uttrycksfulla look passar till varje partyoutfit. Börja med enfoundation som passar din egen hudtyp. För en naturlig look väljer du en som är lystergivande eller som ger en sidenmatt finish. Använd ett puder för att fixera sminket och för att få det att hålla hela kvällen. Välj ett rouge som passar till ditt läppstift: Om ditt röda läppstift har en kall underton, ska ditt rouge också ha en kall ton. För de röda tonerna som går åt det orangea hållet, passar ett rouge med varm underton.
Ögonmakeupen är enkel, för här är det läpparna som står i fokus: Applicera en neutral ögonskugga på hela ögonlocket – här kan du enkelt ta fingrarna till hjälp. Nu är det dags att framhäva dina ögonfransar med en valfri mascara. Med diskreta lösögonfransar kan du få ögonen att verka ännu större: Et voilà: Nu har du fixat din klassiska och enkla julsminkning.

Varma färger för den kalla årstiden

Den här looken verkar enkel vid första anblicken, men när man tittar närmare efter är det uppenbart att färgkombinationen är mycket speciell. Först lägger du en gråmetallic ögonskugga över hela ögonlocket upp mot globvecket. Blenda den med en varm terracottaton, eftersom motsatsfärger trivs bra med varandra. Blenda ögonskuggorna upp över globlinjen och markera även nedre fransraden med ögonskugga. Med en brun kajalpenna drar du nu ett tunt streck längs fransraden, vilket får ögonfransarna att se tätare ut. Den perfekta finishen på looken är läpparna: Måla läpparna med en läppenna i en varm nudefärg och applicera sedan läppglans i passande färg.

Julsminkning med pop of colour

Den här looken är som gjord för en enkel outfit: En bronsfärgad hy och färgstark ögonskugga ger sommarkänsla mitt i julfirandet. För den här looken börjar du med att sminka ögonen, eftersom de färgade ögonskuggorna kan bli lite smuliga. Efter att ha applicerat din ögonskuggsprimer, lägger du en kall vit färg över hela ögonlocket upp mot globvecket. Nu till det bästa: En turkos ögonskugga blendas in i globlinjen. Tona ögonskuggorna lite uppåt och utåt och fortsätt sedan med nästa steg. Med en turkos eller petrolfärgad kajalpenna markerar du nu nedre fransraden. Dra ett eyelinerstreck längs den övre fransraden och forma en vinge vid yttre ögonvrån. När du är klar med ögonen, lägger du en bas: Använd foundation, concealer och puder, för att få en jämn hy. Med ett solpuder får du en strålande hy, som passar perfekt till dina färgstarka ögon. Till den här jullooken passar ett nudefärgat läppstift bäst.

 

Nyhetsbrevet för skönhetsfans

Med parfumdreams nyhetsbrev är du alltid först med att få veta allt om erbjudanden, rabattkampanjer och nyheter. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev så missar du inget. Vi ger dig de nyaste trenderna, kampanjerna och tävlingarna! Dessutom får du tips om de trendigaste makeup-lookerna, säsongens måste ha-produkter och presentguider som du inte vill missa.

Anmäl dig här

 

Andra kunder köpte även