Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få exklusiva rabatter, experttips och mer!

Menu

Parfumdreams

Julmakeup – från klassisk till extravagant

December är månaden som bjuder på massor av fest och firande. Julfest med jobbkollegorna, glögg med vännerna och julfirande med familjen. Det ger perfekta tillfällen för alla makeup-intresserade att testa nya looker. Här presenterar vi fyra julinspirerade looker som får dig att glittra på varje fest.

Basen under jul-makeupen

Naturligtvis ska din makeup hålla under kvällens glam med mat, dryck, dans och kramar. Vilken tur att det finns produkter som hjälper dig med detta: En ansiktsprimer reducerar synliga porer och suger upp överflödig olja så att du slipper blank hy. För att sminket ska sitta längre ska du använda en puderprodukt, framför allt på T-zonen och där du har applicerat en concealer. Det perfekta tricket för en makeup som ska hålla är att avsluta med en setting spray. Den fixerar looken och gör att makeupen sitter länge. En ögonprimer håller ögonskuggan på plats. Du slipper smink som lägger sig i globlinjen och även eyelinern håller hela festen. Läppstift med matt textur sitter längre än krämiga läppstift. Ett flytande läppstift som får en matt finish när det har torkar klarar en hel julaftonsmeny och sitter som berget. Men om du föredrar en glansig finish bör du alltid ha läppstiftet till hands för att kunna bättra på det vid behov.

Smokey eyes

Den klassiska smokey eyes-looken har utvecklats och fungerar numera även under julfirandet. Det är bäst att börja med en neutral ögonskugga för att intensifiera färgerna och minimera kladd. Välj sedan en mörk ögonskugga, exempelvis svart eller mörkbrun, och applicera i den yttre ögonvrån. En gnutta guld- eller silverögonskugga på ögonlocket ger looken ett festligt glitter. För en harmonisk, sofistikerad look avslutar du med ett nude-läppstift och en aning rouge på kinderna.

Metallic look

För en metallic look använder du varma ögonskuggor i guld, koppar och bruna nyanser. Om du vill ha mer dramatik kan du framhäva ögonen med en kajalpenna och lösögonfransar. Ge hyn en varm lyster med en subtil, matt bronzer som appliceras på kindbenen, tinningarna och längs näsryggen. Fullända looken med ett läppstift i nudefärg. Så snabbt och enkelt fixar du denna klassiska, eleganta fest-makeup.

Soft glam

En look som passar alla som föredrar en lättare ögonmakeup. Börja med att lägga en diskret ljusbrun ögonskugga över hela ögat. Applicera sedan en glittrande nyans på ögonlocket för en subtil look. Avsluta denna naturliga look med lite rouge och en matt bronzer.

Den klassiska julmakeupen

Röda läppar, rosiga kinder och en förförisk blick – det är julens klassiska look. Framhäv läpparna med ett rött läppstift. Välj ett rouge som passar till läppstiftet: Om ditt röda läppstift har en kall underton ska även rouget vara i en kall nyans. Om ditt röda läppstift går åt det orangea hållet passar ett rouge med varm underton. Ögonmakeupen är diskret, för här är det läpparna som står i fokus.

Vår service

** Detaljerade rabattvillkor hittar du i ditt personliga välkomstbrev

Betalningssätt


Prisad shopping

Handla säkert

Frakt partners

parfumdreams App
parfumdreams
Facebook
Tik Tok
Instagram
Youtube