Filtrera resultat
Tillverkare
Prisintervall

Hudvård Special

Sets

MBR Medical Beauty Research - Men Oleosome - Travel Set
 

MBR Medical Beauty ResearchMen OleosomeTravel Set

4 756,00 kr* / 1 st.
4 518 kr / 1 st.
BP: 4 518 kr* / 1 st.
LIGNE ST BARTH - ACCESSOIRES - Homme-presentset
 

LIGNE ST BARTHACCESSOIRESHomme-presentset

1 446,00 kr* / 1 st.
1 446 kr / 1 st.
BP: 1 446 kr* / 1 st.
Kneipp - Duschpflege - Gåvoset "Männersache" Mannens sak
 

KneippDuschpflegeGåvoset "Männersache" Mannens sak

92,00 kr* / 1 st.
94 kr / 1 st.
BP: 94 kr* / 1 st.
Gøld's - Skäggvård - Gåvobox
REA

Gøld'sSkäggvårdGåvobox

683,00 kr* / 1 st.
619 kr / 1 st.
BP: 619 kr* / 1 st.
House 99 - Ansiktsvård - House Essentials Set
 

House 99AnsiktsvårdHouse Essentials Set

347,00 kr* / 1 st.
347 kr / 1 st.
BP: 347 kr* / 1 st.
Nuxe - Nuxe Men - Set
 

NuxeNuxe MenSet

104,00 kr* / 1 st.
89 kr / 1 st.
BP: 89 kr* / 1 st.
Ahava - Time To Energize Men - Travel Kit
 

AhavaTime To Energize MenTravel Kit

341,00 kr* / 1 st.
324 kr / 1 st.
BP: 324 kr* / 1 st.
Gøld's - Skäggvård - Gåvobox
REA

Gøld'sSkäggvårdGåvobox

816,00 kr* / 1 st.
752 kr / 1 st.
BP: 752 kr* / 1 st.
Primavera - Accessoarer & Doftapparater - Set med tomma flaskor
 

PrimaveraAccessoarer & DoftapparaterSet med tomma flaskor

87,00 kr* / 1 st.
71 kr / 1 st.
BP: 71 kr* / 1 st.
Douglas Collection - Body care - Starter Set
 

Douglas CollectionBody careStarter Set

150,00 kr* / 3 st.
150 kr / 3 st.
BP: 50 kr* / 1 st.
ERBE - Rakset - Premium Milano Rakhyvelset Mach3
 

ERBERaksetPremium Milano Rakhyvelset Mach3

1 961,00 kr* / 1 st.
1 863 kr / 1 st.
BP: 1 863 kr* / 1 st.
ERBE - Rakset - Premium Paris Rakset Mach3
 

ERBERaksetPremium Paris Rakset Mach3

2 199,00 kr* / 1 st.
2 089 kr / 1 st.
BP: 2 089 kr* / 1 st.
House 99 - Ansiktsvård - Smooth Shaver Set
 

House 99AnsiktsvårdSmooth Shaver Set

231,00 kr* / 1 st.
231 kr / 1 st.
BP: 231 kr* / 1 st.
Aveda - Shampoo - Groom To Go Set
 

AvedaShampooGroom To Go Set

312,00 kr* / 1 st.
312 kr / 1 st.
BP: 312 kr* / 1 st.
House 99 - Ansiktsvård - Gift set
 

House 99AnsiktsvårdGift set

220,00 kr* / 1 st.
220 kr / 1 st.
BP: 220 kr* / 1 st.
House 99 - Ansiktsvård - Gift set
 

House 99AnsiktsvårdGift set

220,00 kr* / 1 st.
220 kr / 1 st.
BP: 220 kr* / 1 st.
Juvena - Rejuven Men - Gift set
 

JuvenaRejuven MenGift set

913,00 kr* / 1 st.
730 kr / 1 st.
BP: 730 kr* / 1 st.
Eisenberg - Men's Care - Rituel au Masculin Set
 

EisenbergMen's CareRituel au Masculin Set

1 018,00 kr* / 1 st.
1 018 kr / 1 st.
BP: 1 018 kr* / 1 st.

Visste du redan Innehåll

Vårdande set för män: Grundutrustning för den välvårdade mannen

Många män anser att ansiktsvård och kroppsvård bara är till för kvinnor. Under lång tid använde män inga vårdande produkter alls för att tillföra fukt och näring till huden i ansiktet. Nu för tiden hittar man säkert inte heller så många burkar och krämer hos män som man gör hos kvinnor, men det finns ändå en viss grundutrustning – ett vårdande set för män – som borde vara obligatorisk.

Man behöver mindre omvårdnad, men det är viktigt att ha rätt produkter

Kvinnor har ofta olika krämer för ansiktsvården: En för dagen, en för natten och något särskilt för ögonen. Sen tillkommer rengörande produkter som ansiktsvatten, tvättgel för ansiktet och rengöringsmjölk. Så skulle en mans badrumsskåp inte se ut. Det beror för det första på att ansiktsvård för män ännu inte är lika populärt och att utbudet därför inte är lika stort. För det andra beror det på att mäns hud behöver mindre omsorg, tack vare hudens struktur. Mäns hud är i och för sig ofta fetare, har grövre porer och tenderar att vara oren i högre utsträckning än kvinnors, men den är också tjockare och har mer kollagen, vilket leder till att huden åldras senare. Om mäns hud inte måste behandlas med fet kräm så är den ganska lättskött – till skillnad från kvinnors hud, som dessutom belastas av makeup. Men mäns hud behöver mycket omvårdnad och tillförande av fukt eftersom den utsätts för rakning, som är ganska påfrestande för huden. Därför bör man ha vissa grundläggande vårdande produkter för män hemma, och dessa kan man även få i ett vårdande set för män som är specialiserat på rakning. På så sätt får man ett omvårdande set för män med alla de viktigaste produkterna.

De viktigaste grunderna i omvårdande set för män

Bortsett från tandvård, hår- och kroppsvård tillhör rakningen den dagliga rutinen i badrummet för män. Och rakningen är också en av anledningarna till att män behöver ett omvårdande set. De vassa rakbladen rakar inte bara bort skäggväxt utan avlägsnar även små delar av huden. Samtidigt belastas hudens skyddsbarriär. Pre-shave och aftershave som innehåller alkohol får även huden att förlora näringsämnen och fukt. Därför bör man använda produkter som är avsedda för ändamålet, som rakbalsam, rakvatten eller rakskum för att förbereda huden eller ge den omsorg efter rakningen. Dessa vårdande produkter för män tillför mycket fukt, mineralämnen och ämnen, som lugnar huden och ger den omsorg, så att nästa rakning blir mindre påfrestande för huden. Vårdande produkter för män som pre-shave till förberedelsen av själva rakningen, rakskum eller rakgel för själva hårborttagningen och rakbalsam eller aftershave för omvårdnad efter rakningen bär ingå i grundutrustningen.

Ytterligare omvårdnad för mannen

Utöver grunderna för rakningen skadar det inte att ge sin hud ytterligare omvårdnad. Ansiktskräm och lotion – exempelvis med anti-aging-effekt – rekommenderas särskilt vid känslig hud eller hud som ställer höga krav. Huden blir snabbt påfrestad av rakning, miljöpåverkan och smuts, vilket yttrar sig i rodnader, eller att den blir oren eller torr. Det kan man förebygga med ett vårdande set för män med ansiktskräm och lotion. Dessa produkter erbjuder extra mycket näringsgivande omvårdnad som får männens hud att se fräsch och ren ut. Många män tycker om fuktgivande gel eftersom de får huden att kännas fräsch. Eftersom män oftast bara behöver fukt – deras ofta feta hud tål inte ytterligare oljor – begränsas ofta vårdande set för män till sådana produkter. Men det finns vårdande produkter för män för såväl normal som torr eller blandhy.

Omvårdnad för skägget

På senare år har det blivit modernt med skägg och därför låter många män bli att raka bort skäggväxten. Det finns vårdande produkter för män som hjälper till att hålla skägget välvårdat och håren mjuka. De är särskilt lämpliga för tredagarsskägg, vars största problem är att de på grund av döda hudceller ofta kliar. Vätskorna ger tillräckligt med fukt, så att ingen klåda uppstår och skägget kan bevaras. Dessutom tillför den fuktgivande vätskan huden under skägget med näringsämnen så att den inte torkar ut.

Vårdande set för att använda hemma, för att prova på eller använda på semestern

I vårdande set för män återfinns oftast några utvalda produkter som passar bra för att användas ihop. Produkterna i sådana set är ofta mindre, så att de är utmärkta för att testa, för även män behöver ju testa sig fram för att hitta vilka vårdande produkter som passar bra för dem. De små flaskorna och burkarna är dessutom perfekta för att ha i packningen, så att man kan ta med dem på semestern. Paket med vårdande produkter för män är också praktiska, om man inte är så intresserad av att lägga tid på att lära sig mycket om olika produkter och har en oproblematisk hy som inte kräver någon specialiserad omvårdnad. Då är det lätt att välja ett vårdande set för män och sedan har man alla viktigaste produkter hemma.