Mot mjäll

24 Artikel
48
4,5/5 baserat på alla kundbetyg
Visste du redan Innehåll

Schampo mot mjäll – modern hårvård använd på rätt sätt

Mjäll är inte bara ett estetiskt problem, utan ger ofta även obehaglig klåda. Om du besvarar klådan med att klia, kan det uppstå skador som kräver behandling. Till en skonsam hårvård hör därför även att avlägsna och undvika mjäll. Hårbottnen, håret och de besvärande mjällen skiljer sig från person till person. Tack vare moderna metoder inom forskning och utveckling kan du idag välja bland ett stort urval mjällschampon som tar hänsyn till användarens individuella förutsättningar.

Mjällschampo för dig som ställer höga krav

Bain Traitant à la Propolis från Leonor Greyl satsar på naturliga vårdande ämnen. Det centrala ämnet är propolis, ett hartsmaterial som insamlas av bin. Ämnets antiseptiska och antibiotiska egenskaper är välgörande för hårbotten med mjäll. Det milda schampot kan inte bara användas för att avlägsna mjäll, utan även för att förebygga det. Hårbottnen och håret återfår då sin sunda balans. Tips: Komplettera mjällschampot med den stimulerande vårdande oljan Régénérescence Naturelle från Leonor Greyl till hårbottnen. Letar du efter ett allergivänligt mjällschampo som skonsamt och grundligt avlägsnar mjäll och som kan användas varje dag? Prova då schampot Intragen Dandruff Control Shampoo från Revlon Professional. Få en märkbart stärkt hårbotten och spänstigt hår redan efter den första användningen. Tips: Använd mjällschampot tre gånger i veckan under fyra veckor. Då uppnår du optimalt resultat. Schampot är mycket drygt. Massera in en liten mängd i det fuktiga håret och låt schampot verka en kort stund. Skölj sedan ut schampot som vanligt.

Varför mjällschampo – värt att veta om mjäll

Visste du att cellerna i hårbottnen byts ut efter mindre än en månad? Under den processen är det helt normalt att gamla fjäll från hudens hornlager stöts bort. Om dessa fjäll produceras och stöts bort i överdrivna mängder talar vi om mjällbildning. Det kan bero på olika orsaker:

  • torr luft
  • hög luftfuktighet
  • ofta förekommande föntorkning
  • ofta förekommande användning av avfettande schampon
  • hormonförändringar
  • sjukdomar.

En tredjedel av alla kvinnor och en femtedel av alla män drabbas minst en gång i livet av mjäll. Kvinnor har ofta torrt mjäll, medan män har fett mjäll. Det beror på skillnader i beskaffenheten i mäns och kvinnors hud. Fett mjäll kan dessutom orsakas av överdriven produktion av svampen Malassezia furfur. Denna svamp ingår i människans hudflora, men om den bildas i för stora mängder ger den upphov till sveda, klåda och mjäll i hårbottnen. Långvarig mjällbildning leder till små inflammationer i hårbottnen som kan bli infekterade.

Med tiden kan hela hårbottnen blir röd och irriterad. Om det inte behandlas i god tid, kan det utvecklas till en hudsjukdom. Användningen av mjällschampo är alltså inte viktigt enbart av kosmetiska skäl, utan även av medicinska. Hair & Scalp Anti-Dandruff + Sebum Controller Shampoo från American Crew är ett mjällschampo utvecklat för män som har anpassats efter behoven i mäns hårbotten.

Detta mjällschampo skapar balans i talgproduktionen i hårbottnen. Det verksamma ämnet zinkpyrition bildar en kraftfull sammansättning tillsammans med vitaminer och mineraler. Mynta och tea tree-olja verkar balanserande och uppiggande. Mjällbildningen reduceras och klådan i hårbottnen avtar. Mjällschampot är samtidigt ett kraftfullt uppbyggande schampo som reparerar och revitaliserar håret och ger det ny kraft. Tips: Använd det tre gånger i veckan. Massera in schampot i fuktigt hår, låt det verka en kort stund och skölj sedan ut det noga. (3D)-mjällschampot för män från Schwarzkopf Professional har en effektiv och omedelbar effekt. Med intensiva ämnen som keratin, allantoin och zinkpyrition behandlar mjällschampot alla irritationer i hårbottnen och håret. Schwarzkopf drar här nytta av de senaste rönen om mäns hårbotten och hår. Redan efter första användningen tillhör mjäll och en irriterad hårbotten det förgångna. Den fräscha, maskulina doften avrundar detta effektiva kraftpaket och ger den moderna mannen en unik hudvårdsupplevelse. Beprövad och omtyckt – mjällschampo med högsta betyg. Vårt sortiment av mjällschampon innehåller många favoriter som är mycket omtyckta bland våra kunder.

Balance Clean Anti-Schuppen-Shampoo från Wella avlägsnar mjäll och skapar balans i hårbottnen. Det tillför fukt till håret och hårbottnen och tillför ny energi som stärker håret. Ett mjällschampo med syn- och märkbart resultat redan efter första användningen. Många decenniers erfarenhet samlas i mjällschampot Hair Expert Therapy från Clynol. Det verkar direkt i hårbottnen och reducerar och förebygger samtidigt mjällbildningen med hjälp av zinkpyrition, keratin, allantoin och pantenol. Ett mjällschampo som ger fint och tunt hår ökad fyllighet och kraft.

Nya produkter och naturkosmetik: Mjällschampon för särskilda önskemål. Den framstående hårstylisten Marlies Möller har specialiserat sig på utveckling av hårvårdsprodukter för kvinnor.

Marlies Möllers mjällschampo Essential Reinigung Anti Schuppen Shampoo lugnar hårbottnen med det verksamma ämnet Ziziphus joazeiro samtidigt som mjäll avlägsnas och mjällbildningen förebyggs. Med Hair & Root Beauty Complex verkar detta mjällschampo direkt vid hårrötterna för att reparera och stärka håret och ge det en frisk lyster. Balansen i hårbottnen återställs och den blir frisk och fräsch. Naturkosmetikmärket Lavera vinner allt större popularitet. Användarna uppskattar den konsekventa användningen av veganska och biologiska essenser. Laveras mjällschampo har därför fått NATRUE-märkningen. I detta schampo kombineras extrakt av blåklint, rosmarin och lime till ett särskilt verksamt komplex. Schampot får därmed en antibakteriell verkan som inte bara bekämpar mjäll som redan uppstått utan även motverkar mjällbildningen.

Mjällschampot lugnar hårbottnen och ger håret vitalitet och en fräsch lyster. Tips: Komplettera gärna mjällschampot med ett reparerande balsam från Lavera för en intensivare hårvård. Detta balsam för torrt och sprött hår tillför fukt med rosenextrakt och vårdar hårbottnen med olja från macadamianöten. Som extra vård för skadade toppar kan du använda Laveras reparerande och vårdande hårtoppsvätska. Använd den som kurprodukt utan att skölja ut den om du har känsliga eller slitna toppar.