Hudvårdsspecial: Asian Beauty

Inom den asiatiska hudvården är skönhet och estetik likställt med hälsa och välbefinnande. Tack vare unika ingredienser, som bygger på hundratals år av kunnande och modernaste vetenskap, har asiatiska hudvårdsprodukter kommit att bli världsberömda för sin höga kvalitet och effektivitet.
Kombinationen av naturliga ingredienser som t.ex. ris, ginseng, grönt te och tång och avancerade teknologier ger de bästa förutsättningarna för en frisk och strålande hy.

Bli inspirerad av Asiens kultur och utöka din hudvårdsrutin.

Asian beauty-märken, som vi älskar

 

Upptäck Koreas skönhetshemlighet med K-beauty - strålande hy, som imponerar.

Asiatiska skönhetsprodukter är speciellt anpassade till behoven hos varje hudtyp. Därför finns det en bred produktpalett som serum, masker, krämer och oljor som riktar in sig på specifika hudproblem som rynkor, mörka fläckar, akne och rodnader och som kombineras med varandra.

Den trendigaste hudvården är framför allt K-beauty, som står för koreanska skönhetsprodukter och -rutiner. Den koreanska skönhetsrutinen innefattar ofta flera steg, för att verkligen säkerställa att huden får optimal vård.
Vi tipsar dig steg-för-steg hur K-beautyrutinen går till och vilka produkter du behöver för detta.

 

Den koreanska hudvårdsrutinen i 9 steg

Steg 1: Rengöringsolja

Applicera rengöringsoljan i ansiktet på torr hy, massera in den och skölj därefter av oljan med ljummet vatten. Huden befrias från smuts, makeup och talg och blir inte uttorkad.

Steg 2: Rengöringsgel

Applicera en rengöringsgel eller cleanser på det fuktiga ansiktet och massera in produkten med cirkelrörelser. Det här ger en hållbart förfinad hudbild och minimerade porer.

Steg 3: Peeling

För att få en strålande hy ska du regelbundet peela ansiktet en till två gånger i veckan. Då avlägsnas gamla hudflagor, vilket bidrar till att stimulera hudens förnyelseprocess.

Steg 4: Ansiktsvatten

Applicera ansiktsvattnet med hjälp av en bomullsrondell. Ansiktsvattnets ingredienser förser din hud med fukt och förbereder den inför efterföljande steg.
Steg 5: Essens

Det viktigaste steget inom K-beauty är essenserna! De har en dubbelverkande funktion, dels är de fuktgivande och dels förbättrar de näringsupptagningen för huden, vilket främjar ett ungdomligt utseende.
Steg 6: Serum

Serum, booster eller ampuller - i det här steget väljer du en av dessa produkter som passar din hudtyp. De används t.ex. för att ljusa upp mörka partier i ansiktet, förminska porerna och reducera rynkor.

Steg 7: Ögonvård

En näringsrik ögonkräm ger en utfyllande effekt på det tunna och känsliga partiet under ögonen. Denna målinriktade vård minimerar mörka skuggor och svullnader och ger ögonpartiet lyster.

Steg 8: Återfuktning

Att tillföra mycket fukt till huden är utmärkande för K-beauty. Applicera en lätt kräm under dagen och en näringsrik kräm på kvällen. Då kapslar du in fukten i din hud och skyddar den samtidigt mot yttre miljöfaktorer.

Steg 9: Solskydd

Glöm inte att applicera en solskyddskräm som ett sista steg. Ett dagligt solskydd skyddar huden mot för tidigt åldrande och ska även användas på vintern och när det är molnigt ute.

 

Vårt extratips för din K-beautyrutin

Låt din hud stråla och förse den med en extra dos av fräschhet. Använd en fuktgivande sheetmask på ansiktet två till tre gånger i veckan innan ögonvården.

 

Fler produkter som kan vara av intresse för dig