parfumdreams presenterar: Vår hårvårdsguide för alla hårtyper

Bli inspirerad av de nyaste frisyrtrenderna, hårvårdsprodukterna och stylingtips från oss.

Oavsett om du har tunt, tjockt, lockigt eller rakt hår - här hittar du oumbärliga hårvårds- och stylingtips för alla hårtyer. Med vårt urval är vi helt säkra på att du kommer att gå hemifrån med perfekt stylat hår!

 
Wie pflege ich feines Haar richtig?

Hur vårdar jag tunt hår på rätt sätt?

Ta reda på mer!
Wie pflege ich trockenes Haar?

Hur vårdar jag torrt hår?

Upptäck nu
Wie pflege ich fettiges Haar?

Hur vårdar jag fett hår?

Ta reda på mer

10 grundtips för hårvård

1. Tvätta håret: Ju mer sällan desto bättre. För att få bukt med fett hår bör du undvika att tvätta håret varje dag. Vi rekommenderar att du bara tvättar håret varannan till var tredje dag. Det gör att håret avfettas och att talgproduktionen reglerar sig själv. Om du känner dig osäker när det gått två eller tre dagar kan du gärna använda torrschampo. Då får du även en snygg look.
2. Schampo: Undvik silikoner och parabener och satsa på schampon med milda tensider. Med detta tips kan du både skydda hårbotten och rengöra håret på ett säkert sätt. Ytterligare ett bra tips: Tvätta inte håret med för varmt vatten - ljummet vatten är nyckeln till framgång.

 

3. Torkning: Gnugga inte håret med handduken för att få det torrt - dutta istället! Om du torkar håret på fel sätt kan det i värsta fall leda till att håret bryts av. Du bör bara använda plattång eller locktång när ditt hår är helt torrt.
4. Kamma/borsta: Kamma/borsta inte håret förrän det är helt torrt. Blött hår är mer känsligt än torrt hår. Om du inte hinner torka håret helt rekommenderar vi att du använder en grovtandad kam och kammar försiktigt och börjar i ändarna och sedan går uppåt.
5. Föning: För hög värme är som bekant inte skonsamt för håret. Låt därför håret lufttorka först så att det hinner regenereras. Föna bara håret vid låg temperatur och håll fönen minst 20 centimeter från huvudet.

 

6. Nödvändiga hårvårdsprodukter: Balsam, hårinpackning, hårserum - klassikerna. Men när behöver du vad? Balsam förhindrar att tovor bildas och att håret trasslar sig, med andra ord gör balsam håret smidigt och lätt att kamma. En hårkur ger håret fukt. Använd din favoritkur varannan vecka efter hårtvätt. Hårserum är för hårvårdsproffs! Ett hårserum är lösningen för intensiv vård av hårstrukturen. Massera in det i hårbotten efter hårtvätt och skydda på så sätt hårstrukturen, få en friskare hårbotten och tillräckligt med fukt.
7. Nej tack till kluvna hårtoppar! Även om du helst inte vill klippa håret alls, eftersom varje centimeter känns viktig. Regelbunden klippning av topparna ger ett friskt hår och framför allt blir du av med kluvna toppar, som är mycket skadliga för håret.
8. Styling: Använd scrunchies istället för hårda hårspännen i metall - skonsamma accessoarer och hårspännen av tyg förhindrar att hårstråna bryts.

 

9. Hälsosam kost: Vitaminer från frukt och grönsaker och protein från frisk, mejeriprodukter och fågel är viktigt för att få ett starkt och växande hår. Dessutom behöver hårrötterna fukt, därför är det viktigt att dricka tillräckligt mycket.
10. Sommar och sol: UV-skydd är inte bara viktigt för huden på sommaren. Även hårbotten behöver särskild vård, men inte bara hårbotten, utan även hårstrukturen behöver hjälp. Vår rekommendation är enkel: Använd UV-skyddande hårvårdsprodukter eller UV-spray som skyddar speciellt mot solens strålar. Solhattar och färgglada sjalar för huvudet är mycket trendiga just nu, de skyddar mot ultraviolett strålning och är samtidigt snygga.

 

Frisyrtrender

Klicka dig igenom våra trendlooker för hårstyling och bli inspirerad av oss! Om du känner för en förändring och frisörbesöket närmar sig står dessa frisyrer högst upp på trendlistan i år!

Long hair, don't care

Denna trend kräver stort tålamod - långt hår har dominerat på catwalken under 2021. Kändisar som Kim Kardashian, Jennifer Lopez eller Julia Roberts har långt hår, vilket får dem att se både fantastiska och unga ut. Med följande urval får du ett perfekt vårdat, friskt och glänsande långt hår.

Wet hair

En hud full av lyster är en av de starkaste trenderna i år, och den fuktiga looken gäller inte bara makeup. Även blött hår har varit ett hett tema på catwalken under modeveckorna. Denna look är dessutom väldigt enkel att lyckas med. Blanda gele med lite vatten och fördela det i håret. Därefter kammar du håret bakåt eller i en sidbena.

Long Bob

Den långa boben - en av de största frisyrtrenderna under 2021. Den passar alla kvinnor! Den långa boben passar för alla ansiktsformer, både markanta-fyrkantiga, runda eller ovala ansikten! Med stor känsla för detaljer ser vi till att denna frisyrtrend passar perfekt för dig. För kvinnor med hög panna passar den långa boben bäst med lugg. Den individuella luggen ger omväxling. Både fräckt och flirtigt! För ett markant, fyrkantigt ansikte passar den långa boben med etappklippning upptill och toppar som når ned till axlarna. För runda ansikten rekommenderar vi en lång bob med lockar. Lockarna är smickrande för det runda ansiktet och framhäver det perfekt. Denna look är superledig med mjuka lockar.

Tips för att håret ska växa snabbare

 

1. Regelbunden klippning av topparna gör att håret förstörs av kluvna toppar. 2. En balanserad kost med ett tillräckligt intag av järn, vitamin C och Omega 3. Dessa ämnen finns i synnerhet i bönor, paprika, spenat, ägg, chia- och hampafrön, och även i vildlax. 3. Biotin! Viktigt för håret och tas delvis upp via kosten. Gör att håret blir motståndskraftigt och glänsande.