parfumdreams presenterar: Vår hårvårdsguide för alla hårtyper

Bli inspirerad av de senaste frisyrtrenderna, hårvårdsprodukterna och våra stylingtips. Oavsett om ditt hår är tunt, tjockt, lockigt eller rakt - här hittar du oumbärliga hårvårds- och stylingtips för alla hårtyper. Med vårt urval är vi helt säkra på att ditt hår kommer att vara perfekt stylat när du går hemifrån!

10 grundtips för hårvård

1. Hårtvätt: Ju mer sällan desto bättre. För att få bukt med fett hår bör du undvika att tvätta håret varje dag. Vi rekommenderar därför att du bara tvättar håret varannan till var tredje dag. Det gör att ditt hår avfettas och att talgproduktionen reglerar sig själv. Om du är osäker på hårtvätten efter två eller tre dagar, kan du använda ett torrschampo i stället. Det fräschar upp håret och får det att se fantastiskt ut.

** 2. Schampo:** Undvik ingredienser som silikoner och parabener och satsa på schampon med milda tensider. Med detta tips skyddar du din hårbotten och rengör samtidigt håret på ett tillförlitligt sätt.
Extratips: Tvätta inte håret med för varmt vatten - ljummet vatten är nyckeln till framgång.

 

3. Torkning: Gnugga inte ditt hår med handduken för att få det torrt - dutta i stället! Om du torkar håret på fel sätt kan det i värsta fall leda till att hårstråna bryts av. Tänk också på att ditt hår ska vara helt torrt innan du börjar styla det med plattång eller locktång.

4. Kamning: Borsta inte håret förrän det är helt torrt. Blött hår är mer känsligt än torrt hår. Om du inte har tid att låta håret bli helt torrt, rekommenderar vi att du använder en grovtandad kam och försiktigt reder ut håret från topparna mot hårrötterna.

** 5. Föning:** För hög värme är som bekant skadligt för håret. Låt därför håret självtorka. Ditt hår får då tid att återhämta sig. Därefter kan du föna håret på låg värme. Tänk på att hålla hårfönen på minst 20 centimeters avstånd från ditt huvud.

 

6. Nödvändiga hårvårdsprodukter: Balsam, hårinpackning, hårserum - klassikerna. Men vad gör de för nytta? Ett balsam ser till att håret inte blir tovigt och trassligt när du kammar det, med andra ord får balsamet håret att bli smidigt och lättkammat.
En hårinpackning tillför håret fukt. Använd din favoritinpackning varannan vecka efter hårtvätten.
Hårserumet är för hårvårdsproffsen! Ett hårserum är den rätta produkten för att ge intensiv näring till hårets struktur. Massera in serumet i hårbotten efter hårtvätten för att skydda hårstrukturen. Får att få ett glänsande hår är det viktigt att ta hand om hårbotten och se till att den får tillräckligt med fukt.

** 7. Nej tack till kluvna hårtoppar!:** Även om du helst inte vill klippa håret alls är det viktigt att toppa det, eftersom varje centimeter ger resultat. Att toppa håret regelbundet gör att du får ett friskt hår och slipper kluvna toppar som skadar håret.

8. Styling: Använd scrunchies i stället för hårda metallklämmor när du stylar håret samt hårspännen klädda med tyg eller med mjuk beläggning - då tenderar inte dina hårstrån att gå av.

 

9. Hälsosam kost: Det är viktigt att få i sig vitaminer från frukt och grönsaker och protein från fisk, mejeriprodukter och fågel för att få ett starkt och växande hår. Hårrötterna behöver även fukt och därför är det viktigt att få i sig tillräckligt med vätska.

** 10. Sommar och sol:** UV-skydd är inte bara nödvändigt för din hy. Även hårbotten behöver extra omsorg och hårstrukturen behöver tas om hand. Vi rekommenderar: Skydda håret mot solens strålar med UV-skyddande hårvårdsprodukter eller UV-spray. Dessutom kan du skydda huvudet med en färgglad solhatt eller en sjal. Det piffar upp helhetslooken och skyddar dig mot UV-strålarna.

 

Här hittar du passande produkter