T. LeClerc Makeup

År 1881 grundades skönhetsmärket T. LeClerc i Paris. Märket hör idag till de stora i branschen, inte bara på grund av den gedigna erfarenhet man har hunnit samla på sig. Förstklassig makeup för ögonen, naglarna och huden ingår också i sortimentet liksom sminkpenslar och annat tillbehör, som ständigt kommer ut i nya former. Samtliga artiklar återspeglar en elegant doft och innehåller förstklassiga ingredienser, som sedan många år tillbaka uppskattas av kvinnor i Tyskland och inte är särskilt dyra.

T. LeClerc - för rätt makeup till vardags och fest

T. LeClerc är ett elegant och stiligt Parisbaserat märke, men det hindrar inte att smink och sminkpenslar ändå fungerar som praktiska följeslagare i vardagen. Urvalet av´sminkartiklar från T. leClerc är stort och finns i olika variationer, t.ex. i set med sminkpenslar och annat. 0avsett om du vill göra dig snygg inför ett viktigt affärsmöte eller bara vill komplettera din outfit med en snygg makeup inför festen, så finns det mycket att välja på. Om du beställer ur sortimentet på vår webbportal får du förstklassig kvalitet samtidigt som du kan spara pengar.

Visste du redan Innehåll

T. LeClerc och världens mest berömda rispuder

Oavsett om det gäller nagellack, puder eller läppstift – T. LeClerc är ett rent kosmetikavaruhus där det finns rätt sorts makeup för varje typ och varje tillfälle. Eller som Isabella Rosselini en gång sa: „Skönhetens hemlighet är puder från T. LeClerc.” Vem är det som står bakom detta exklusiva skönhetsmärke?

De första efterforskningarna i en källare från medeltiden

Självklart har T. LeClerc sina rötter i modets och skönhetens huvudstad: Paris. I närheten av Place de la Madeleine börjar märkets historia 1881 genom att Théophile Leclerc öppnade ett apotek. Leclerc kom från en målar- och konstnärsfamilj och hade vid den här tidpunkten skaffat sig ett betydande rykte som kunnig inom läkemedel. Men han startade inte sitt företag för att bygga vidare på detta rykte, utan ville istället hänge sig åt det som var hans egentliga passion: forskning och utveckling av kosmetikaprodukter. I den medeltidsmässiga källaren till apoteket forskade och experimenterade han med alkemistiska formler tills han upptäckte ett recept för ett puder som än idag finns i många av T. LeClercs kosmetikaprodukter: Det världsberömda Poudre de Riz (rispuder) anses vara ovanligt sammetslent och lätt med stark utstrålning. För kvinnorna i la belle époque utvecklade T. LeClerc pudret i tre olika nyanser – och blev redan då ett stalltips på skönhetsprodukter för dåtidens rika och vackra människor. Det exakta receptet är än idag en hemlighet. Som kompakt och löst puder i 30 olika nyanser finns denna makeup än idag i sin originalförpackning, i en filigrandekorerad silvrig plåtdosa.

Sedan dess har T. LeClerc utökat sitt produktsortiment enormt. Makeup-artister, toppmodeller och sångare i Asien, Europa och USA använder sig av produkterna för att få den allra högsta kvaliteten.

Makeup-artisten Eduardo Rodrigues da Costa 

1973 föddes Eduardo Rodrigues, idag chefsmakeup-artist på T. LeClerc, i närheten av Paris. Närmare bestämt i Fontainbleau. Redan som litet barn älskade han att måla och rita. Därför visste han tidigt vart han skulle söka sig när skolan var klar – till haute couturens värld. Strax arbetade han för den berömde designern JC de Castelbajac och gjorde sig ett namn där. Han arbetade som makeup-artist vid butiksevent och stora modevisningar. Slutligen steg han längst fram bland makeup-experterna hos T. LeClerc.

Expertens sminktips

Eduardo Rodrigues förklarar hur man bäst använder pennan „Crayon à Lèvres”:

Läppennan utvecklades för att framhäva och tydliggöra läpparnas konturer. Till en början ska munnens konturer och mungipan inramas, därefter ska gränserna in mot läpparna suddas ut en aning. Det är viktigt att färgen inte fyller hela läpparna eftersom effekten då går förlorad. För att färgen ska hålla länge ska man använda ett transparent läppglans över den.

Så här kan man skapa speciella effekter med ögonskugga:

För att få en ögonskugga som ser så naturlig ut som möjligt ska färgen appliceras på den del av ögonlocket som rör sig när man blinkar. För att göra makeupen intensivare kan man använda en eyeliner eller mascara. Det ultimata är att använda båda duoögonskuggorna, som de innehåller färgerna vitt och svart. På så sätt kan man skapa fascinerande kontraster. Den ljusa färgen lägger man på den rörliga delen av ögonlocket och den mörka färgen vid ögats yttre hörn i en V-form. Den ljusa färgen ska gå in lite i den mörka för att få ögat att verka större. Det kallar man även „satineffekten”.

Färgval:

- Till bruna ögon passar gyllene och plommonfärgade nyanser särskilt bra.

- Till gröna ögon passar lila, bruna eller gyllene färger.

- Blå ögon kan betonas med lila eller orange färger.

Den perfekta färgen är Champagne Pearl, eftersom den passar alla typer. Och eftersom den dessutom är diskret kan den användas vid många olika tillfällen.

Produkter från T. LeClerc

LeClerc bjuder på makeup och stilar. Makeup-produkterna innefattar hela paletten: ögon, naglar, hudton, puder och läppar. Stilarna är tematiskt indelade. Chick & Gold förtrollar med glitter och guldstänk; denna stil passar speciellt bra vid jul. Flamingo Look får den amerikanska High Society från 50-talet att återuppstå och kreatörerna av Ombres Divines har låtit sig inspireras av skuggspelen i den italienska renässansen. Nedan ett urval.

Ögon

 • Eyebrow Pencil
 • Multiplying Mascara
 • Eyeliner
 • Powder Eyeshadow

Läppar

 • Lip Gloss
 • Satin Lipstick
 • Matt läppstift
 • Transparent Lipstick

Puder

 • Loose Powder
 • Kompaktpuder
 • Fond de Teint Compact Poudré
 • Rispuderdosa

Makeup-linjen Chick &Gold

 • Christmas Coffret Gold
 • Creamy Eyeshadow
 • Mini Nail Polish Top Coat

Collection Flamingo Looks- Vintage Beauty från Florida på 50-talet

 • Precision Eyeliner Pen
 • Eye Palette Trio
 • Base Coat Anti Yellowing