Hudvård från Piz Buin

Piz Buin har varit ett stort solskyddsmärke under många decennier. Det var faktiskt Piz Buin som kom… Ta reda på mer

Piz Buin Hudvård

Piz Buin har varit ett stort solskyddsmärke under många decennier. Det var faktiskt Piz Buin som kom med det absolut första solskyddsmedlet. Här arbetar man ständigt med att utveckla möjligheterna att skydda huden, skapa en naturlig solbränna och tillgodose konsumenternas behov. Det omfattande sortimentet omfattar ett förstklassigt utbud av solmjölk, solkräm, solskyddsstift för sommar- eller vinterbruk med olika starkt UV-skydd. Här finns dessutom olika efter sol-produkter och brun utan sol-produkter för en härlig sommarlook.

Visste du redan Innehåll

Piz Buin-solskydd – utvecklat av solskyddsexperter

Piz Buin är inte något utpräglat påhittat namn som smarta reklammakare har värkt fram, utan namnet på det största berget i Voralberg i Österrike. Det över 3 000 meter höga berget ligger på gränsen mellan Österrike och Schweiz och är alltså „ansvarigt” för grundandet av märket Piz Buin. Detta berg bestegs 1938 av kemistudenten Franz Greiter – på den tiden fanns det dock inga solskyddskrämer och studenten lyckades på dessa 3 312 metern ådra sig en ordentlig solbränna.

Men den blivande kemisten Franz Greiter drog nytta av denna plågsamma upplevelse. Tillsammans med sin fru, som visste mycket om hud och hudvård från sitt arbete som kosmetolog, uppfann han Buin Mountain, en glaciärkräm som samtidigt var en av de allra första solkrämerna överhuvudtaget.

Knappt tio år efter Franz Greiters alpäventyr, dök Piz Buin för första gången upp i butikshyllorna. Denna märkeskräm har sedan dess räknats till en av de mest kända solskyddskrämerna och den har också lett till en mängd innovationer på området skyddande hudprodukter och solskydd och gör det än idag.

Buin-solskydd: Innovationer på solskyddsområdet

Till exempel var det Piz Buin, som var först med att erbjuda solskydd med solskyddsfaktor och det var även Piz Buin som upptäckte LSF 60 – den än idag högsta solskyddsfaktorn. Idag känns de tester som man genomförde tidigare minst sagt märkliga: på 60-talet tog man med sig marsvin upp i Alperna och lät dem „sola”. Under uppsikt av läkare testades hudförändringarna med och utan solskyddskräm.

Men inte bara solskyddsfaktorn var en innovativ framgång för det unika märket: Piz Buin var även först med att erbjuda solskydd med Wet Skin – alltså vattenfasta egenskaper. År 1974 var detta en absolut storsäljare. Sedan dess har vidareutvecklingen av ursprungsprodukten fortsatt, den vårdar huden med E-vitamin, ger tredubbelt skydd i solen eller, trots en hög solskyddsfaktor, en hälsosam och vacker solbränna: alltså en slags „brun utan sol” med solskydd.

Piz Buin lanserar nästan varje år nya innovationer på området hudvård med solskydd. I Parfumdreams onlinebutik kan du köpa två av de mest populära produkterna:

  • Tan Protect Lotion

Tan & Protect-lotion från Piz Buin är en återfuktande lotion, som inte bara ger en brun färg som håller längre utan även återfuktar huden naturligt. Lotionen har en förstärkande effekt för en vacker brun färg, absorberas direkt och efterlämnar ingen fet eller kladdig yta.

Tan Protect solskydd finns i vår onlinebutik med LSF 30 och med hjälp av effektiva UVA- och UVB-filter förebygger produkten optimalt hudskador orsakade av solens strålar.  Tuben på mer än 100 ml kan köpas hos oss för mindre än 15 EUR inkl. moms.

  • Wet Skin Transparent Sun Spray

Denna Wet Skin-spray specialutvecklades för fuktig hud. Sprayen tränger igenom vattendropparna, landar på huden och skyddar där mot skadlig solbränna och hudskador.

Samtidigt återfuktas huden optimalt. Utgå från dina individuella behov när du väljer solskyddsfaktor – hos oss kan du välja mellan LSF 15 och LSF 30. Detta unika solskydd från Buin är också praktiskt när du tränar eller simmar mycket samt givetvis även på semestern.

Värt att veta om Buin och solen

Företagets återfuktande lotion är inte bara lämplig för vuxna, utan även för den ömtåliga barnhuden. Givetvis ska spädbarn och barn aldrig utsättas för direkt solstrålning, men man är inte helt skyddad från solens strålar ens när man sitter i skuggan.

En solbränna uppstår genom att huden utsätts för höga UV-doser, och det är dessa strålar som direkt och indirekt kan skada huden. Genom att använda solkrämer kan du blockera UVA- och UVB-strålarna och det samtidigt som huden får en fint brun färg. För den bruna tonen hos huden blir desto intensivare om du ser till att vårda detta kroppens största organ.

Piz Buin solskyddskrämer är samtidigt även vårdande lotioner som vårdar huden intensivt, tillför den näring och förstärker den naturliga bruna färgen. Till ingredienserna i Piz Buin-serierna hör bland annat E-vitamin, mattram eller Melitane. Märkets produkter kommer för övrigt ursprungligen från Johnson & Johnson GmbH