Filtrera resultat
Tillverkare
För vem
Prisintervall

Parfymer Nyheter

92612
5/5 baserat på alla kundbetyg

Visste du redan Innehåll

Köp parfym på nätet – betala via faktura och med mycket bra service

Du kan beställa parfym, dofter och kosmetik online hos Parfumdreams (och betala via faktura om du önskar det) – och du kan dessutom utan ansträngning hitta din egen personliga “rätta“ doft. Följ bara våra doft-spår: Eftersom varje näsa föredrar en annan doftnot hittar du för (nästan) varje Eau de Parfum eller Eau de Toilette en liten beskrivning av parfymören och en doftbeskrivning. Våra parfym rekommendationer presenterar å andra sidan parfymer och dofter som är mycket omtyckta just nu och som många kunder beställer. Ett ännu finare urval erbjuds du dessutom med våra 10 mest omtyckta damdofter och de 10 populäraste herrdofterna. Och om du vill vara helt uppdaterad med din doft, visar våra parfymnyheter vägen!

Olika doftcentra

Sedan 1800-talet anses den franska staden Grasse vid Franska rivieran vara världens parfymhuvudstad. Leipzig och Holzminden i tyska Niedersachsen är kända doftcentra i Tyskland. Din individuella “doftupplevelse” står dock i centrum för vårt intresse. Men dofternas värld består inte enbart av parfymer och Eau de Toilettes. Våra dam - och herrdofter innefattar därför även en doft kollektions hela kosmetikserie, bestående av olika vårdprodukter för huden, som tvålar, body lotion och After Shave. På så sätt kan du låta din kropp bli till ditt personliga doft centrum med väldoftande vårdprodukter! Förstklassig kosmetika understryker din egen naturliga skönhet och presenterar den exempelvis med passande makeup.

Parfym – nu och då: Med ena benet i traditionen och det andra i det moderna

Vi kan följa parfymens historia över mer än 5 000 år, från då de gamla egypterna brände doftämnen som hartser och växtessenser för tillbedjan det av sina gudar och för att inspireras. Det är ur detta doftande ursprung som ordet “parfym“ (“per fumum”) d.v.s. “genom rök”, uppstod. Men det var först flera århundraden senare, på 1700- talet, som parfym i sin nuvarande form började erövra västerlandet, Europa och Tyskland. Den i tyska Köln boende italienska parfymören Johann Maria Farina bidrog i stor utsträckning till segertåget då han där skapade det s.k. “Eau de Cologne“, dvs “vatten från Köln”. Detta lyxiga doftvatten, som räknas som en av de äldsta parfymerna som fortfarande tillverkas enligt originalreceptet, blev den rikaste befolkningens mest populära doftvatten på den tiden. I synnerhet Europas kungliga och kejserliga hov gjorde sitt yttersta för att komma över den.

Farinas parfymeri med namnet “Johann Maria Farina gegenüber dem Jülichs-Platz“ (på svenska: Johann Maria Farina mitt emot Jülichstorget”) är därmed världens äldsta parfymeri. Numera drivs parfymdynastin Farina av den åttonde generationen, i samma hus som då, och härbärgerar i dag även Kölns doftmuseum. Nu på 2000- talet präglas världen av dofter och parfymer av en nästan oändlig mångfald av märken och parfymtillverkare, av doftnoter, doftessenser och doftkompositioner, som utvecklar sina unika aromer och lukter i ett samspel av hjärt-, huvud- och basnoter. Utöver traditionsrika hus som Farinas parfymeri ansluter sig i dag inte bara unga, kreativa parfymörer, utan även parfymbutiker på nätet som vår, där doftälskare kan köpa dyrbara doftessenser och exklusiv parfym billigt.

Några tips om hur parfym används på rätt sätt

För att du ska kunna ha så mycket glädje av din “rätta” doft som möjligt, bör du lägga särskild vikt vid att lyssna på följande råd: Alla dofter utvecklas annorlunda på huden från person till person. Faktorer som hudens struktur, fuktighet eller kroppstemperatur påverkar doftutvecklingen. Mest effektiv och längst verkan får parfymens doftutveckling då den appliceras på kroppens s.k. pulspunkter, där huden är tunn och blodet pulserar nära parfymen, d.v.s. på handlederna och halspulsådern – för att doftsubstanserna ska fördunsta kontinuerligt. Parfym ska absolut inte gnuggas in, eftersom detta ökar fördunstningshastigheten på ett onödigt sätt. För att en parfym inte ska oxideras, bli dålig eller härskna, ska flaskorna förvaras torrt, svalt och mörkt. Ett kylskåp är dock inte någon ideal plats att förvara den på, eftersom alltför stark kyla skadar parfymens innehållsämnen. Det innebär att alla världens dofter blir betydelselösa, när man väl har hittat denna enda doft. Vårt online-parfymeri Parfumdreams anstränger sig mycket för att du ska lyckas med det, och för att du också ska kunna köpa det bekvämt på nätet. Om du även följer tipsen för förvaring och användning, spelar det inte längre någon roll, om du är i Egypten, Tyskland eller Frankrike: Din doft är alltid din doft, du bär den och den bär din personlighet, så att inga hinder finns för ett elegant intryck.