Kaloderma Vård

Kaloderma

Bland dagens femtioåringar är sport och fitness en viktig och naturlig del av livet. Med ökande stress och påfrestningar längtar man efter en annan typ av hanterlig ansträngning. Med denna medvetenhet kommer även klara anspråk på ansikts- och kroppsvård. Den nya ansiktsvården Age balance från Kaloderma motverkar ålderssymptom, vårdar huden och gör den smidig och spänstig. Hudens förmåga att fortsätta binda fukt stöttas, vilket hindrar den från att bli torr. Genom stamceller från äpplen skyddas livsviktiga hudceller. Hyn blir fastare och får kraft. Arganolja med de essentiella komponenterna e-vitamin, phytosteron och omättade fettsyror bidrar till att stärka hudbarriären som behövs som skydd mot påfrestningar i miljön.

Visste du redan Innehåll

Kaloderma – kroppsvård med naturliga ingredienser

Väldoft påverkar vårt psykiska välmående. Detta var något som redan Ludwig Gottlob Friedrich Wolff funderade på. Som frisör på kungliga teatern behärskade han konsten att tillverka parfymer och tvålar, vilka han sålde med hjälp av sonen Friedrich. Parfymeriet och fintvålsfabriken Wolff & Sohn sålde sina produkter till hela världen och man var dessutom mycket engagerad när det gällde forskning och produktutveckling. Med sin fingertoppskänsla för fantastiska, sensuella och blommiga dofter förbättrade och utökade man sin produktpalett fortlöpande med naturliga ingredienser och verksamma ämnen på kosmetikområdet. Till slut lyckades Friedrich Wolff, utveckla grundämnet lanolin för kosmetikbranschen, ett framsteg av stor betydelse än idag.

Namnet „Kaloderma” lanserades ursprungligen av Friedrich Wolff och är bildat av de två grekiska orden „kalos” (vacker) och „derma” (hud) . Märket Kaloderma sålde sedan 1881 sina produkter inte bara i Tyskland utan över hela världen. 1973 togs företaget Wolff&Sohn över av Hans Schwarzkopf GmbH. Ungefär samtidigt lanserades även de första Kaloderma-hudkrämerna. Detta följdes av flera produktutvecklingar som olika kroppslotioner för normal och känslig hud. Berlin Cosmetics GmbH & Co. KG övertog märket Kaloderma i slutet 2001 och tillverkar produkter på området kosmetika för ansikts- och kroppsvård.

Lanolin – naturligt grundämne för huden

Märket Kaloderma inriktade sig på torr och känslig hud. För att stimulera hudcellerna till återuppbyggnad och få en slätare hud kan även Q10 hjälpa. Lanolin är däremot en helt naturlig produkt som ursprungligen bildas i fårets talgkörtlar. Tack vare denna vaxartade beläggning på ullfibrerna kan fåren få skydd mot dåligt väder. När ullen har klippts filtreras lanolinet ut i en tvättprocess och vidarebearbetas därigenom på ett naturligt sätt. Detta verksamma ämne har speciellt mjukgörande egenskaper och används framförallt inom kosmetikbranschen vid framställning av hudvårdsprodukter Lanolin förbättrar sålunda hudens utseende och ger den naturligt skydd mot skadlig påverkan från yttre faktorer. Men inte bara huden kan gagnas av detta, även håret utsätts från olika typer av påverkan från den omgivande miljön.

Efter behandling med Kalodermas ansiktsvård är den mjukgörande effekten tydligt märkbar. Mycket skrovlig hud får blir efter ungefär en timme naturligt slätare och till och med rynkor syns knappt längre. Lanolin har dessutom även den positiva egenskapen att kunna lagra fukt under längre tid och ge huden ett skyddande skikt.

Produkter som ger huden ett bättre utseende

Även om lanolin i sig har positiva egenskaper, så är det inte användbart på egen hand. Företaget Kaloderma lade grundstenen för kosmetisk kroppsvård och utvecklat produkter som vårdar den mogna huden och uppnår en uppstramande effekt. Den kroppsvårdande och återfuktande lotionen Q10 från Kaloderma fyller igen små sprickor och rynkor och stimulerar cellernas återuppbyggnad. Extra positiva resultat syns när det gäller reducering av ett för tidigt hudåldrande hos mogen hud. Ingredienserna i denna kroppsvård vitaliserar och piggar upp hudens utseende. Denna kroppsvård kan användas dag och natt.

För att uppnå en slätare hud, rekommenderar vi användning av Kalodermas ansiktsvårdande och regenererande nattkräm. Den innehåller ämnen som ger ett intensivt regenererande cellskydd. Små rynkor och linjer försvinner och huden får mer spänst och elasticitet.

Många kvinnor önskar en direkteffekt för att se yngre ut. För detta önskemål passar Kalodermas ansiktsvårdande och direktuppstramande intensivserum. Med det inbyggda UV-skyddet vårdas och skyddas huden mot all skadlig yttre påverkan dagen lång. Denna ansiktsvård ger en slätare hud och klassas som en innovativ anti-age-produkt. Tillsatta mineraler säkerställer en bättre spänst, höjd elasticitet och ger huden ett bättre utseende.

Hudens utseende påverkas av flera olika faktorer, även makeup kan förorena porerna på lång sikt. Desto viktigare blir då högkvalitativa vårdande produkter för ansiktshyn. Kalodermas ansiktsvårdande intensivrengörande kräm är lätt att applicera och genom att massera in den med cirkelrörelser kan du få viktiga mineraler att tränga djupt ner i huden. Tack vare tillsatsen av arganolja, hyaluronsyra och pantenol vårdas huden på ett särskilt sätt.

Kaloderma erbjuder sina användare en helt och hållet naturlig produkt. I det sammanhanget spelar det knappt någon roll för vilken hudtyp de aktuella mineralerna ska utvecklas, för Kaloderma står för kvalitet som skyddar, regenererar, rengör, stramar upp och vårdar allmänt.