Filtrera resultat
Tillverkare
Prisintervall

Hår Special

Färgat hår

Wella - Brilliance - Brilliance Mask för fint till normalt, färgat hår
 

WellaBrillianceBrilliance Mask för fint till normalt, färgat hår

108 kr / 150 ml
BP: 72 kr* / 100 ml
Schwarzkopf Professional - Color Freeze - Silvershampoo
 

Schwarzkopf ProfessionalColor FreezeSilvershampoo

77 kr / 250 ml
BP: 31 kr* / 100 ml
Wella - Color Save - Color Save Mask
 

WellaColor SaveColor Save Mask

162 kr / 200 ml
BP: 81 kr* / 100 ml
Revlon Professional - Uniqone - Superior Hair Mask
 

Revlon ProfessionalUniqoneSuperior Hair Mask

103 kr / 300 ml
BP: 34 kr* / 100 ml
Wella - Brilliance - Mask till tjockt, färgat hår
 

WellaBrillianceMask till tjockt, färgat hår

108 kr / 150 ml
BP: 72 kr* / 100 ml
TIGI - Fashionista - Violet Mask
 

TIGIFashionistaViolet Mask

123 kr / 200 g
BP: 62 kr* / 100 g
Hair Doctor - Coloration - Color Intense-mask
 

Hair DoctorColorationColor Intense-mask

35 kr / 30 ml
BP: 117 kr* / 100 ml
Kérastase - Reflection - Chroma Captive vårdande mask
 

KérastaseReflectionChroma Captive vårdande mask

307 kr / 200 ml
BP: 154 kr* / 100 ml
Aveda - Treatment - Color Conserve Daily Color Protect
 

AvedaTreatmentColor ConserveDaily Color Protect

100 kr / 25 ml
BP: 400 kr* / 100 ml
Schwarzkopf Professional - Color Freeze - Färgskyddskur
 

Schwarzkopf ProfessionalColor FreezeFärgskyddskur

125 kr / 200 ml
BP: 62 kr* / 100 ml
TIGI - Oatmeal & Honey - Mask
 

TIGIOatmeal & HoneyMask

128 kr / 200 g
BP: 64 kr* / 100 g
TIGI - Fashionista - Brunette Mask
 

TIGIFashionistaBrunette Mask

123 kr / 200 g
BP: 62 kr* / 100 g
Medavita - Enjoy - Mask
 

MedavitaEnjoyMask

200 kr / 200 ml
BP: 100 kr* / 100 ml
Alterna - Color Hold+ - Deep Hydration Masque
 

AlternaColor Hold+Deep Hydration Masque

198 kr / 150 ml
BP: 132 kr* / 100 ml
Medavita - Luxviva - Color Protection Hair Mask
 

MedavitaLuxvivaColor Protection Hair Mask

79 kr / 50 ml
BP: 158 kr* / 100 ml
Sebastian - In Salon Service - Cellophanes
 

SebastianIn Salon ServiceCellophanes

468 kr / 300 ml
BP: 156 kr* / 100 ml
Revlon Professional - Interactives - Color Sublime Treatment
 

Revlon ProfessionalInteractivesColor Sublime Treatment

374 kr / 750 ml
BP: 50 kr* / 100 ml
re - Hårvård - Color Mask
 

reHårvårdColor Mask

216 kr / 150 ml
BP: 144 kr* / 100 ml
Bild kommer inom kort
 

CaritaHaute Beauté ProfessionelleBaume Lumière

373 kr / 200 ml
BP: 186 kr* / 100 ml

Visste du redan Innehåll

Specialvård för färgat hår

Att förändra den naturliga hårfärgen med en färgning är inget ovanligt längre, eftersom nästan varannan kvinna färgar håret. Det finns talrika produkter på marknaden som du kan använda för att själv färga håret till önskad färg hemma. Färgningen utgör dock en stor belastning för håret, även om du använder moderna hårfärger. När du färgar håret tränger först ett oxidationsmedel, vanligtvis väteperoxid, in i håret och förstör det naturliga färgpigmentet. Det gör att färgen dras ut ur hårstrået, och det blir så att säga blonderat. Sedan tränger små färgmolekyler med den nya färgen in i håret och förenas där med väteperoxiden. Genom denna kemiska reaktion blir färgmolekylerna så stora att de inte längre kan spolas ut ur håret vid tvätten. För att kemikalierna ska kunna tränga in i hårstrået ordentligt tillsätts ofta ammoniak i hårfärgningsmedlet, så att hårstråets yttre fjällskikt sväller upp rejält. Färgningsprocessen ställer alltså stora krav på håret, vars struktur skadas och förändras. Därför behöver färgat hår mycket intensiv och uppbyggande vård.

Värdefulla ämnen revitaliserar håret skonsamt

Hårinpackningar för färgat hår tillför håret mycket fukt och gör det slätt och smidigt. Den slitsamma färgningen gör håret torrt, sprött och stripigt om det inte tillförs extra vård. Den nya hårfärgen blir då snabbt matt och glanslös. Det skadade fjällskiktet gör håret strävt och svårkammat och den naturliga lystern som kommer från en intakt hårstruktur går förlorad. En hårinpackning för färgat hår kan dock åtgärda alla dessa problem. Hårinpackningen för färgat hår tillför håret viktiga näringsämnen och de värdefulla oljorna som ingår slätar ut håret och gör det mjukt och lättkammat igen. Vitaminer och proteiner skyddar håret och bidrar till att bygga upp håret inifrån igen. Keratin stimulerar hårfibrerna att regenereras, så att håret blir friskt och starkt. Dessutom innehåller många specialinpackningar för färgat hår även andra komponenter som bevarar färgglansen och lystern i det färgade håret längre.

Så håller du färgat hår friskt och spänstigt

Inte heller de bästa hårfärgerna håller för evigt, och med tiden blir färgen glanslös och urtvättad. Håret växer också en centimeter i månaden, och efter några veckor syns en tydlig utväxt. Det räcker inte att färga håret en gång, för om du vill bevara den nya hårfärgen måste du färga håret var fjärde eller senast var sjätte vecka. Det är viktigt att ge håret bra vård, så att det klarar slitaget från färgningarna. En särskild hårinpackning för färgat hår bör användas minst en gång i veckan istället för vanligt balsam. Tvätta först håret noga och skölj omsorgsfullt ut alla rester från schampot. Applicera hårinpackningen för färgat hår jämnt i håret, och massera in inpackningen särskilt noga i mycket slitna områden som de känsliga topparna. Har du långt hår är det en fördel att arbeta in hårinpackningen slinga för slinga från topparna till hårrötterna. Effekten hos hårinpackningen för färgat hår stärks om håret lindas in i en uppvärmd handduk, eftersom värme gör det lättare för de vårdande ämnena att tränga in i det skadade håret. Skölj ut inpackningen noga efter verkningstiden, som för de flesta produkter är fem till tio minuter. Var varsam när du torkar håret. Det redan skadade fjällskiktet sväller när håret är vått och det gör håret mycket ömtåligt. Gnid därför inte håret hårt, utan tryck försiktigt ut vattnet ur håret och låt det torka med en handduk lindad om huvudet. Red ut det handdukstorra håret försiktigt med fingrarna och låt helst håret lufttorka.

Tips på hur du kan ta hand om färgat hår

Med en hårinpackning för färgat hår återfår håret sin lyster och naturliga spänst. Skadat hår revitaliseras och vårdas och byggs upp inifrån med många värdefulla näringsämnen. Då blir håret friskt och glänsande igen. Det finns många tips på hur du kan ta hand om färgat hår.

  • Använd alltid ett särskilt schampo och balsam för färgat hår, eftersom färgat hår ställer andra krav på vården än ofärgat hår.
  • Även när det gäller stylingprodukterna bör du välja speciella vårdande serier för färgat hår.
  • Eftersom färgningen redan har belastat håret mycket, bör du undvika andra påfrestningar som regelbunden föntorkning, användning av lock- och platttång samt permanent.
  • Har du långt hår bör du kamma det noga innan du tvättar det. Då slipper du kamma ut knutar ur det känsliga våta håret.
  • Värme skadar håret. Använd därför som mest ljummet vatten när du tvättar håret.
  • Tvätta inte håret innan du färgar det. Då bevarar hårbottnen sitt naturliga fettskikt och skyddas av det.
  • Använd aldrig mjällschampo till färgat hår. Schampot löser upp hornämnena, vilket gör att fjällskiktet öppnas ännu mer så att färgpigmentet försvinner. Då tvättas färgen ur snabbare och blir matt och glanslös.
  • Hårets naturliga lyster tar skada av färgningen, och det är därför bra att blanda lite citronsaft i balsamet. Syran gör att fjällskiktet drar sig samman, så att håret återfår sin lyster.
  • Vill du fräscha upp färgen kan du använda en toning eller ett särskilt färgbalsam. Då håller färgen längre och du behöver inte färga håret så ofta. Toningar innehåller inte oxidationsmedel och sliter därför inte lika hårt på håret.

Med hjälp av dessa tips och regelbunden användning av en hårinpackning för färgat hår får du glädje av din nya hårfärg länge, och håret förblir friskt och glänsande trots färgningen.