Filtrera resultat
Tillverkare
För vem
Prisintervall

Dofter Nyheter

Visste du redan Innehåll

Dofter berikar livet

Dofter tillhör livet och de flesta människor är väl medvetna om detta. Därför väljer de sin personliga doft med stor omsorg. De låter humöret och situationen bestämma, liksom tillfället och årstiden. Det finns människor som länge håller fast vid klassiska dofter som Chanel Nr. 5, medan andra följer modet och testar nya dofter. Parfumdreams erbjuder därför regelbundet nya högkvalitativa dofter.

Nya drömmar, nya dofter

På samma sätt som livet förändras, förändras även doftriktningarna. De flesta kvinnor och män älskar omväxling och provar gärna de aktuella parfymnyheterna. Doftnyheterna är också alltid budbärare för sin tid. Nya „Candy“ från Prada är en söt doft som verkar förförisk utan att vara påträngande. Om kvinnodofter tidigare var antingen förföriska eller livfulla, så får de idag vara båda delar, på samma sätt som kvinnor lever och njuter av alla delar av sin personlighet. Christian Dior har skapat en fascinerande doft som är sprudlande och kraftfull på samma gång: Dior Addict Eau Fraiche är en livlig doft som är både bittersöt och blommig. Hugo Boss Bottled är som skräddarsydd för den moderna mannen. Den imponerade kompositionens fasetter sträcker sig från citrusfruktig till kanelsöt och avrundas med sandelträ och vetiver. Det är en doft som följer framgången på jobbet och förmedlar allvarsamhet och livsglädje. Dofter som kan bäras av både kvinnor och män framhäver användarens personlighet på ett speciellt sätt, eftersom de utvecklas annorlunda på mannens hud än på kvinnans. Sådana unisexdofter blir allt populärare, och det tyder på att den nya tiden gör det möjligt för oss alla att utveckla det vi själva föredrar. De intressanta unisexdofterna berikar därmed parfymnyheterna. Oud Satin Mood, den nya doften från den flerfaldigt prisbelönade parfymören Maison Francis Kurkdjian, för tankarna till Orientens hemligheter. Som ett böljande tyg omsluter den kroppen, knappt märkbar på huden. Mellannoten i denna sensuella kreation består av bulgariska och turkiska rosenessenser, inramade av dyrbar lakritsdoftande oud som toppnot samt bensoeharts, viol och vanilj som basnot. Den magiska förförelsen i denna doftnyhet utvecklas helt individuellt på kvinnor och män.

Du luktar så gott ...

... är väl en av de ärligaste komplimangerna. Vårt luktsinne låter sig dock inte luras. Dem vi „inte tål lukten av“, undviker vi. De som däremot luktar gott attraheras vi av, och vi visar det med gester och med ord. Vad beror det på? Dofter förs via nervsystemet till olika områden i hjärnan. Där utlöser de känslor som påverkar vårt beteende. Det är alltså ingen överraskning att sympatin bestäms i ganska stor grad av lukten. Vikten av rätt parfym bör därför inte underskattas. Det unika sambandet mellan den egna doften och parfymen fungerar som det visitkort vi använder när vi presenterar oss för andra. Även för användaren själv har den valda doften en speciell betydelse.

Dofter gör dig attraktiv

De flesta människor känner sig attraktivare med en doft. Rätt parfym vid rätt tidpunkt ger dem en känsla av självsäkerhet och ökar deras utstrålning. Doften insveper dem och förmedlar ett positivt budskap till medmänniskorna. Bäst fungerar det när personligheten harmoniserar med doften. Dessutom bör du känna till lite om parfymens effekter. Vad innebär parfymnoterna och varför är det bra att känna till dem?

Toppnot – mellannot – basnot

En doft avslöjar inte sin hemlighet på en gång, först efter ungefär 30 minuter är den helt utvecklad. Den går från „toppnoten“, via „mellannoten“ till „basnoten“. Som exempel på detta ska vi titta på en av våra uppskattade parfymnyheter: Acqua di Gioia Jasmine från Armani välkomnar dig med en toppnot av mynta, citron och klart vatten. Sådana fräscha, lätt flyktiga substanser används gärna i toppnoten, eftersom de utvecklas snabbt. Efter några minuter märker du „mellannoten“. Hit hör blommiga substanser som dröjer sig kvar lite längre. Hos Acqua di Gioia är det ett unikt potpurri av rosépeppar, pion och jasmin. „Mellannoten“ kallas även „bukett” eller „kropp”. Det gör den av en bra anledning, för den präglar nämligen doftens karaktär och dröjer sig kvar i flera timmar. „Basnoten” är den doft som finns kvar när parfymens mellannot har dunstat bort. För basnoten väljer parfymörerna behagliga essenser som dröjer sig kvar länge. Hos Acqua di Gioia utgörs basnoten av cederträ och den diskreta honungsnoten från labdanum, avrundad med brunt socker. Kompositionen i Acqua di Gioia skapar en smickrande doft som fungerar bra som elegant vardagsdoft. Den önskade effekten från denna och andra doftnyheter får du när du använder parfymen på rätt sätt.

Hantera dofterna rätt

När du ska välja din nya doft ska du låta dig inspireras av ditt humör och din fantasi. Ska det vara en lätt vardagsdoft eller en sensuell doft för kvällens tillställningar? Vilka sidor av din personlighet vill du framhäva? Vårt sortiment med parfymnyheter innehåller dofter som passar alla behov. Till sommaren har vi till exempel Lime & Nutmeg från 4711 Acqua Colonia, en lätt unisexdoft som utstrålar fräschhet och livsglädje såväl i vardagen som på sommarfesten. Det är en eau-de-cologne (EdC) – ett lätt doftvatten – som är som gjord för en uppfriskande sommarkänsla. Beteckningen „eau-de-cologne” syftar på koncentrationen av parfymoljor som lösts upp i alkohol och vatten. Här ser du skillnaderna mellan olika parfymbeteckningar:

  • Eau-de-cologne (EdC) – 3 till 5 procent: Ger en doftande förfriskning och är därför mycket uppskattad som uppfräschning under dagen.
  • Eau-de-toilette (EdT) – 6 till 9 procent: En lätt dagsdoft som kan sprayas på igen under dagen.
  • Eau-de-parfum (EdP) – 10 till 14 procent: Bra som dagsdoft.
  • Extrait de Parfum – 15 till 40 procent: För festliga tillställningar eller särskilda tillfällen. Sätt en droppe bakom örsnibben eller på handlederna och låt doften utvecklas i upp till 15 timmar.
  • Aftershave – 2 till 4 procent: Appliceras efter rakningen för att desinficera, fräscha upp och vårda huden.

Förvara parfymen rätt

Du måste förvara din favoritdoft rätt så att doften håller länge. Ljus och värme påskyndar doftämnenas upplösning. Placera den därför på en sval och mörk plats. Nattduksbordet i sovrummet är en praktisk plats, för där är det mörkt och samtidigt svalt. I badrummet är parfymen däremot inte i lika gott förvar, eftersom temperaturväxlingarna och luftfuktigheten skadar de känsliga doftämnena. Vill du helst låta dina parfymnyheter stå framme? Ställ dem på en hylla i sovrummet, och se till att de inte utsätts för direkt solljus. Låt flaskan stå kvar i kartongen, så skyddas den optimalt mot ljus. Då döljer du visserligen flaskan, men du får glädje av innehållet desto längre. Flaskans lock ska vara ordentligt förslutet så att parfymen inte avdunstar.

Så applicerar du parfymen

  • Spraya eller badda parfymen på huden utan att gnida in den. Då kan doften utvecklas intakt.
  • Applicera parfymen på en eller två områden där pulsen slår: på halsen och bröstet, på handlederna och örsnibben eller mycket försiktigt på tinningarna.

Eftersom doften utvecklas långsamt tycker du kanske att det är för lite att bara applicera den på två ställen på kroppen. Men tänk på att du själv uppfattar din doft svagare än dina medmänniskor. Ju längre du använder doften, desto mindre lägger du märke till den. Även det är en bra anledning till varför du ibland bör välja någon av våra parfymnyheter. Med omväxling bevarar näsan sin känslighet.

Doftgarderoben

Summan av alla dofter på din kropp kallas en doftgarderob. Doften från din parfym förenar sig med doften från ditt duschgel, den kräm du använder och din kroppslotion. Det idealiska är om dofterna anpassas efter varandra. En pärla bland våra doftnyheter är Eternity från Calvin Klein. Den här doften är perfekt för kvinnor med känsla: modern och feminin, exklusiv och romantisk. Setet med eau-de-parfum och duschgel insveper dig redan i duschen i en mild, fräsch doft. Simpley från Jil Sander lockar oss med sin eleganta charm och sensuella finess, och är ytterligare en juvel bland våra parfymnyheter. Till seriens förföriskt doftande kroppslotion finns en matchande eau-de-parfum. La Nuit De L'Homme från Yves Saint Laurent tillhör också doftnyheterna och är en doft för män med ett inslag av mystik. Duschgelet i kombination med eau-de-toilette är den perfekta presenten till den sensuella mannen som ställer höga krav. Hos Parfumdreams hittar du många intressanta parfymnyheter för alla tillfällen och smaker. Låt dig inspireras