Costume National

Costume National grundades av Ennio och Carlo Capasa i Milano år 1986. Kollektionen inspirerades av japansk purism och streetwear. Redan år 1987 lanserades den första prêt-à-porter-damkollektionen i Milano. År 1993 kom herrskor och en prêt-à-porter-kollektion för herrar. År 2000 imponerade Costume National med underkläder, läderaccessoarer och väskor. Doftlinjen „Scent“ följde år 2002.

Visste du redan Innehåll

Costume National

Stickade tröjor, blazrar, handväskor, byxor och parfym: det välrenommerade och internationellt kända italienska modeföretaget Costume National utvecklar och framställer förstklassiga prêt-à-porter-plagg och eleganta accessoarer för den moderna och självsäkra kvinnan.

Företaget grundades 1986 av den berömde modedesignern Ennio Capasa och hans bror Carlo Capasa i Milano, under namnet Costume National SpA. Därigenom följde de båda bröderna i fotspåren av sina föräldrar som redan drev en lyxig modebutik. Ennio, som hade studerat vid prestigefyllda Academia di Belle Arti di Brera, hade tidigare arbetat hos Yohji Yamamoto i Japan där han varit Creative Director medan brodern var CEO. Detta gav dem perfekta förutsättningar för en framgångsrik modekarriär med ett eget märke.

Den första kollektionen som Costume National lanserade var kanske inte enormt framgångsrik, men kort därefter blev bröderna förstasidesstoff tack vare deras avantgardistiska, moderna och sportiga mode. Deras signum är en åtsmitande passform och svarta eller dämpade färger. Inspiration hittade bröderna intressant från rock´n roll-värden och rockmusik. Detta förklarar också deras unika mode. Idag presenteras dammodet på stora modevisningar som modeveckan i Paris. Costume National har även herrkollektioner.

Bröderna säljer också mycket av sina läderartiklar och utsökta parfymer, som gjorde entré i sortimentet 2002. De förstklassiga och dyrbara produkterna är hett eftertraktade av fashionistas, modeintresserade och kändisar världen över.

Costume National-Parfum – elegant och med stil

Costume Nationals parfymer är lika speciella och före sin tid som märkets modekollektioner. Dofterna är minimalistiska, innovativa och elegant. De utvecklas av de båda bröderna och fullproppade med spännande kreationer. Män och kvinnor som använder parfymer från Costume National, utstrålar den italienska livskänslan och framhäver sin personliga stil. Costume Nationals parfymsortiment är en fixstjärna i mode- och stylingvärlden. Många kändisar bär dem gärna på galatillställningar, i hoppet om att få en ännu mer förförisk image. Kort sagt, den som använder Costume National-dofter har stil.

Det speciella med Costume National

Dofterna från det italienska designmärket Costume National är förstklassiga, eleganta och exklusiva. De representerar märkesmode och sprider en tidlös och unik doft. Lyxdofterna talar till krävande män och kvinnor som vet vad de vill. Det finns olika doftriktningar med dofter som går från eleganta och förföriska till blommiga och dynamiska. I vår butik kan du köpa ett stort urval av utsökta dofter från Costume National. De populäraste parfymerna är:

 • Costume National Homme,
 • Costume National So nude,
 • Costume National Soul,
 • Costume National Scent Intense.
 • Costume Natinoal Scent Gloss

Dofterna innehåller orientaliska aromer, fruktiga nyanser och härliga kryddor som:

 • grapefrukt,
 • bergamott,
 • timjan,
 • kanel,
 • sandelträ,
 • patschuli,
 • ambra,
 • vanilj,
 • rosor,
 • läder,

Costume Nationals parfymer förför sinnena och förtrollar med sin hemlighetsfulla doft. De är sensationella och imponerande must-haves som du kan köpa hos oss till förmånligt pris. Kompositionen är unik och förtrollande. Ovanliga aromer som hibiskus eller trä spelar huvudrollen i detta avseende. Parfymerna från Costume National sätter nya standarder. De är till att börja med lätta och friska, för att senare förvandlas till ett erotiskt och mystiskt elixir som kan linda vem som helst runt lillfingret.

Pop Collection

Omisskännliga Pop Collection är något alldeles speciellt och en perfekt present till alla kvinnor. Dofterna i denna kollektion är fräscha och blommiga och imponerar med sin spännande grapefruktarom och härliga hallon- och jasminnoter. De har en unik karaktär och är samtidigt minimalistiska och moderna. Doftkombinationerna sammanstrålar till en otroligt livfull parfym.

I Pop Collection smälter sensorisk intensitet samman med behag och charm, för att förstärka den kraftfulla och ytterst kvinnliga karaktären hos alla kvinnor. Knalliga och eleganta Pop Collection bör inte saknas i något badrum, inte minst för att de snygga flaskorna med knalliga färger är bombastiskt dekorativa och verkligen pryder sin plats.

Skaparen till Pop Collection är för övrigt stjärnparfymören Dominic Ropion. Han har redan skapat dofter till Lancôme, Armani och Givenchy. Nu såg han därför till att den hippa och färgglada modekollektionen Pop Chic från Costume National fick en matchande cool parfym som är minst lika levande och nervkittlande som det italienska märkets poppiga vårmode. Det har han sannerligen lyckats med!