Académie Vård

Ingen hud är den andra lik och ingen hud förblir som den är. Miljöfaktorer, ålderspåverkan, den inre balansen - allt detta påverkar vår huds utseende och hur vi trivs med den. För behandla varje hudstatus rätt började apotekaren Georges Gay år 1926 att skapa kosmetikaprodukter och behandlingsmetoder som kunde förbindas med varandra för en maximal effekt. Den dermatologiska vetenskapen står sedan över 80 år i centrum för utvecklingsarbetet för académie. Resultatet är åtta vårdlinjer som kan användas hemma eller av en kosmetolog som ger personliga behandlingar på ett skönhetscenter eller spa. I Frankrike tillhör académie de administrativa märkena inom kosmetika för institut. Även i Tyskland använder tusentals kosmetologer och institut de högeffektiva produkterna och de specialbehandlingar som är optimalt anpassade till produkterna. Som grundbehandling används varumärkets extra sensibla kräm för att din hudton ska se strålande och perfekt ut. Den passar irriterad och känslig hud för personer i alla åldrar.

Visste du redan Innehåll

Skönhet enligt franskt koncept – Académie

Den inre och yttre skönheten reflekteras i hudens utseende. Ju mer vi vårdar den, desto sundare lever vi. Oavsett om det handlar om ansiktsbehandlingar, massager eller vårdande krämer, vår hud är ett mångsidigt organ som fyller många viktiga funktioner och behöver därför skydd mot skadlig yttre påverkan som kyla, värme sol och miljögifter.

I över 80 år har det franska företaget académie stått i skönhetens tjänst. Apotekaren Georges Gray grundade 1926 den anrika kosmetikmanufakturen i Paris. Denne pionjär utvecklade ett koncept som betraktade skönhet som resultatet av en daglig hudvård. Han analyserade huden hos ett stort antal kunder och utformade olika diagnoser för vilka han sedan utvecklade vårdande produkter för behandling av dessa problem. För att optimera forskningen öppnade den innovativa apotekaren ett institut och i anslutning till detta även Frankrikes första kosmetikskola.

Tack vare denna listiga affärsverksamhet skapade man här under de följande åren otaliga banbrytande kosmetikprodukter:

 • Lotion för ren hud
 • After Sun Creme mot solbränna
 • Peeling med vulkanstenmjöl
 • Brun utan sol med bronsfärgad snabbtoning
 • Vårdande täckkräm

Än idag är académie scientifique ett familjeföretag. Numera är det Laurence Therme, barnbarn till grundaren, som leder kosmetikföretaget. Produkterna säljs världen över. Även i Tyskland finns det ett dotterbolag. Beauté GmbH i Baden-Baden sköter de tyska kunderna och tillverkar professionellt vårdande kosmetikprodukter.

Innovation för en strålande hy

Företaget académie scientifique har vunnit flera viktiga innovationspriser samt fått otaliga internationella utmärkelser och hyllningar. I vår butik kan du köpa förstlassiga märken och specialbehandlingar från det franska kvalitetsföretaget, t.ex. DERM ACTE, Academie MEN, Soin Borelax, Les Gourmandises Beauté, VISAGE och Acadayspa. Företaget bedriver en kontinuerlig forskning för att upptäcka nya effektiva och revolutionerande kosmetiksammansättningar som ger användaren varaktig skönhet. Forskningsavdelningen kan blicka tillbaka på en forskningstradition som sträcker sig mer än 120 år tillbaka. Varje år genomför man otaliga kvalitets- och produkttester för att kunna erbjuda kliniskt bevisat hudvänlig kosmetik med optimal effekt.

Det speciella med kosmetikprodukterna från académie scientifique

Skådespelerskor som Marie Bell, Michèle Morgan, Sim Viva och Marie Glory höjer företagets linje med hudvårdande produkter till skyarna. De avancerade kosmetikprodukterna kännetecknas av att de är maximalt verksamma. De förstklassiga produkterna är så effektiva att de kan mäta sig med en medicinsk behandling. De utbildade kosmetologerna på académie beauté utvecklar kosmetikprodukter av naturliga kvalitetsingredienser som innehåller riktigt med verksamma ämnen för att uppfylla alla krav och behov som huden har. De vårdande produkterna är avsedda för både kvinnor och män i alla åldrar och med alla hudtyper. De bekämpar vanliga hudproblem som torr och blek hy, orenheter, finnar eller fjällig hy och erbjuder en enastående professionell hudbehandling med ett långvarigt resultat. Produkterna i Academie-linjen finns för:

 • normalhy till blandhy
 • torr hy
 • fet hy
 • anti-age-effekter
 • personer med hudrodnader

Academie-kosmetik är dels avsedd för daglig vård, rengöring och återfuktande av huden, för att göra den finare, fastare och slätare. Men den är även avsedd för att ge huden specialvård som lugnar eller skämmer bort den lite extra. Hudvårdsprodukterna har en lugnande och uppiggande effekt. Deras ljuvliga dofter och textur fungerar som en sann aromterapi. Académie scientifique de beauté använder endast eteriska oljor. Samtliga produkter är resultatet av omsorgsfull vetenskaplig forskning. Företaget begränsar sig inte endast till ansiktsvårdande produkter, utan erbjuder kosmetik för hela kroppen.

Alla kosmetikprodukter från Academie förhindrar och minimerar:

 • apelsinhud
 • celluliter
 • figurdeformationer
 • torrhet
 • svag bindväv
 • bristningar
 • trötta ben
 • oregelbundna hudstrukturer
 • linjer och fina rynkor
 • orenheter i huden
 • oljig hud
 • pigmentfläckar
 • överkänslighet

Snabbare än solen – Bronze brun utan sol

I vår butik hittar du Academies revolutionerande kosmetikprodukter som skyddar hud och hår från skadlig solstrålning samtidigt som de ger huden en naturlig brun färg. Märkena Bronzécran och Bronz’Express innehåller utvalda vårdande specialprodukter för after-sun-vård och brun utan sol för alla hudtyper. Denna solkosmetik bygger på naturliga extrakt. De ger en vackert brun hud på ett säkert sätt. Efter applicering tonas huden genast. Märket Bronz’Express firar 2016 sitt 55-årsjubileum. Det är världens mest sålda märke när det gäller brun utan sol-produkter.

Exklusivt hos oss kan du även hitta den innovativa produktlinjen Acad´épil. Denna är specialutvecklad för kvinnor som ofta rakar sig. Den vårdar huden efter epilering och rakning och vid regelbunden användning förhindrar den en snabb håråterväxt. Efter en tids användning blir hårstråna dessutom mycket ljusare och tunnare. Produkterna från Academie har bidragit till att forma kosmetikhistorien. De är innovativa och uppfyller de allra högst ställda kvalitetskraven